"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline letfenixa
10888 příspěvků moje polička 19. srpna 2020 18:51

slniecko ja som sa sama v sebe rozhodla, že sa budem starať/pomáhať rodičom, ako budem môcť, ako sa k tomu postavil a postaví môj brat, je mi jedno, svoje som mu napísala aj povedala, jeho spätné reakcie ku mne boli hnusné, už mu nepomôžem, keď bude niečo chcieť

Online slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 19. srpna 2020 19:04

SunEclipse asi darujú zaživa, odkázať nemôžu.

letfenixa to úplne chápem.

Torrah ono tak sa to často robí, no, som zvedavá dokedy, už som počula niečo o tom, že by sa to darovanie za života malo preverovať a nejako to riešiť v rámci dedičského potom, ale nie som právnička, len čo mi preletí popri ušiach. Predpokladám, že nejaký návrh, alebo možno len niekoho hlboké zamyslenie, neviem. Je fakt, že na toho starého človeka bývajú vyvíjané niekedy neúnosné tlaky.

Offline Karja
44733 příspěvků moje polička 19. srpna 2020 19:21

Pavlena To te obdivuji, ja jsem za podobnych situaci nema a neumim reagovat dostatecne pohotove a rychle.

Offline continuity
43154 příspěvků moje polička 19. srpna 2020 22:26

slniecko no ja ich vydedit nechcem, ani nepotrebujem. Len by som možná v boji za práva menšín pridala, že keď už s niekým žijem v spoločnej domácnosti a vychovávame spolu deti, žiadne úľavy na samozivitelov nepoberame ( a ani tie na manželov sa nás netýkajú), tak by mohol stat tým partnerom priznať aspoň minimálnu ochranu v rámci toho dedičského konania. ( Ani vdovsky dôchodok nechcem. )

Len to dedenie je fakt blbé, pretože keď maju partneri napríklad na polovicu byt, tak sa ľahko môže stať, že ho jeden bude mať na polovicu s vlastnymi alebo i nevlastnymi deťmi a ťahať za kratší koniec než by bolo treba. 

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 19. srpna 2020 22:55

continuity Tak zrovna ten vdovský důchod bych tedy rozhodně v potaz brala. Protože když už se stane ta stašná věc, může tě zachránit od dalšího, finančního, průseru. A ten stoprocentně odchodem jednoho z živitelů rodiny nastává. Stačí mít hypotéku na bydlení.

Já ho mám aspoň na rok a pomůže to hodně, dokážu se zkonzolidovat a vyhrabat finančně z nejhoršího. Za ten rok se s tím nějak srovnám.

Matka s nezletilými dětmi pobírá vdovský důchod až minimálně do jejich zletilosti (možná do konce studia, tohle nevím přesně)

A je to sakra rozdíl mít nebo nemít každý měsíc pár tisíc navrch.

Offline continuity
43154 příspěvků moje polička 19. srpna 2020 23:18

Dadoo mě by, upřímně, celkem stačilo, pokud by mě stát v dedicskem rizeni neobral o všechen majetek, který ten partner měl a o půlku toho, který jsme si pořídili spolecne. 

A to nemluvím o takových věcech, že třeba společne auto, je vzdy napsáno jenom na jednoho z paru. 

Ja vždy úplne rostu, kdyz se jako príklad vzorného soužití dává společný bankovní účet. No holy nerozum to je, vzdy me vyvstane spolužák z výšky, kterému umřela máma, notář obstavil účty a neodešly ani platby za elektřinu. Než se to celé vyřídilo, chvili to zabralo a úplně zbytečný stres. 

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 20. srpna 2020 08:00

continuity ted mluvis o tom, ze pokud parter nema pribuzne a ani spolu nemate deti, tak to propadne statu? Nebo jak tomu mam rozumnet? 

S tim spolecnym uctem souhlasim. Znama taky nemela skoro rok pristup k uctu, musel se do toho vlozit advokat a zatlacit na notare, aby to konecne resil.

K tematu, moje babicka mela dite z 1.manzelstvi, s dedou meli mamku, nikdy se nevzali. Neco vlastnil jen deda, neco spolecne. Kdyz byli mladi, tak to nevyresili, ve stari uz se jim nechtelo. Pro me je to dost odstrasujici pripad.  

Offline JankaM
3106 příspěvků moje polička 20. srpna 2020 08:50

Jak uložím dokument ve Wordu, aby tam nebyly vidět revize a změny? 

Offline Garfie
28572 příspěvků moje polička 20. srpna 2020 08:58

continuity A abyste napsali závěť ve prospěch jeden druhého (nebo v lepším případě jen on ve tvůj prospěch ), to by nešlo? My to měli taky tak. 

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 20. srpna 2020 09:00

JankaM

Prijmout zmeny a ulozit? Nebo pokud chces zachovat i ten dokument s revizemi, tak tak si ho uloz a zmeny prijmi jen v te jedne verzi. 

Pak je nahore na liste moznost zobrazovani bez revizi (myslim, ze je to oznacene jako konecna), ale ty revize v tom doc jsou porad.

Offline Aleanor
53 příspěvků moje polička 20. srpna 2020 10:31

Lamicka Jenom doplním, že pokud partner nemá děti, může po něm dědit (i bez závěti) osoba spolužijící, což může být mj. partnerka.

Online slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 20. srpna 2020 15:09

continuity ja som to pochopila, len mi nedalo doplniť to, keď tu čítam o tom starní a nestaraní sa o starších príbuzných. Asi som to zle sformulovala.

Offline andulka01
12857 příspěvků moje polička 20. srpna 2020 16:12

Blbý praktický: Čím se dá sundat pryskyřice (smůla) z okna auta? Stání pod borovicema si vyžádalo své.

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 20. srpna 2020 16:34

andulka01 benzinem, acetonem

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 20. srpna 2020 17:03

andulka01 hele z vlasů šla krásně kokosovým olejem. prý cokoliv mastného. na autoskle nevím, ale asi stejně..? mmch, tak asi konečně vím, co je ta divná neumytelná kapka na mém zadním skle..

Offline andulka01
12857 příspěvků moje polička 20. srpna 2020 17:09

Mirka DěkujiPavlena Děkuji, neumytelnou kapku mám na vlastním autě, ta mě tolik neštve. Ale naprosto neuvěřitelnej cákanec přes půl skla dodávky je na zapůjčeném autě, tak to umejt nějak musím, než to předám zpět majiteli :-)

Offline Fakirka
2226 příspěvků moje polička 20. srpna 2020 20:13

andulka01 umyj to co nejrychleji. Já to nechala delší dobu a už to prostě nejde. Mám tím zasviněný pěkný kus auta. U nás v ulici jsou ty borovice všude. Teď už každou novou kapku stiram hned. Něčím mastným. Prodávají se i speciální čističe. 

Offline RoSa
10178 příspěvků moje polička 21. srpna 2020 10:07

už jste někdy někdo podával podnět na zmente.to ? jak a jak rychle to funguje?

já dneska posílala fotku bivakujícího bezdomovce v parku (teda použila jsem zoom, bála jsem se přiblížit) - ta hromada dek a igelitek je tam u křoví už dlouho, občas se jen trochu změní uspořádání, tak snad je živej...

Offline Miru
16842 příspěvků moje polička 22. srpna 2020 13:22
Reakce na Zuzuli:

Candance Barvici maska Maria Nila. Da koupit na internetu, ja ji mam z notina, nenici vlasy a vydrzi tak dva tydny, nez se vymeje beze stop. Ja pouzivam odstin pink pop, dela skvelou pastelove ruzovou.

​...prosím Tě, jaký máš výchozí odstín, barvu svých vlasů.?

Je to na blond hodně sytě růžové(= bláznivé),

a na tmavé vlasy to event. chytne - nějaký nádech, nebo vůbec nic.?

A jak dlouho to prosím, necháš na vlasech působit.?

Předem moc děkuji!.

Offline AprilTwelve
1026 příspěvků moje polička 22. srpna 2020 14:30

Miru hlavně to chytá na odbarvene nebo barvené vlasy.  pak je ta růžová  zejména na tech blond opravdu růžová "blazniva". měla jsem taky . na mých odrostlych vlasech bez barveni nebo bez meliru mi to neudělalo nic moc, spíš nic.  bude to ale i tím že moje barva je poprava blond a to už je na to asi moc tmave. 

Jo a nechávala jsem to mac 10 minut.