"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 19. srpna 2020 09:35

Dadoo 

Moc těch udělátek přece nepotřebuješ My měli takovej jako cedník ale s většíma dírama, nevim jestli to bylo přímo pro halušky nebo na něco jinýho eště... no a to bylo všechno, kromě hrnce samozřejmě.

Jo a brynzu mám ráda, radši než halušky se zelím. A dělaj nám je jednou za čas v práci, výborný

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 19. srpna 2020 09:38

continuity děti budou dedit vždy, ať budete sezdani nebo ne. Pokud chceš případně dědit i ty, měl by partner sepsat závěť, v ní je ti možné odkazat i větší podíl než by ti připadl jako manželce. 

Offline Potrefenáhusa
38885 příspěvků moje polička 19. srpna 2020 09:39

Dadoo vzdyt je na to potřeba jen ten cednik s velkejma dirama

a teď mám na ty halušky hroznou chuť 

Offline Catherinne
10859 příspěvků moje polička 19. srpna 2020 09:44

Halušky jsem nikdy nejedla

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 19. srpna 2020 09:46

barbucha No, spíš mi připadaly ty jejich nájezdy takové 2v1, buď si něco očividně kradeného koupíš dobrovolně nebo když nechceš, obklíčíme si tě a ty prachy z tebe dostaneme tak jako tak. Naštěstí mi jedno obklíčení stačilo a pak už jsem si dávala sakra pozor.

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 19. srpna 2020 10:10

Malenge 

To je další výhoda, když je člověk skoro hluchej. Mně stačilo říct Nic nechci a pokračovat dál... jestli za mnou eště něco vykřikovaly nebo mumlaly, už šlo mimo mě

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 19. srpna 2020 10:27

Malenge tohle bylo na ulici. Taťkovi se to stalo na parkovišti, když nic nechtěl, tak mu to hodili do auta. Tam chápu, že začneš hledat abys to vrátila a oni tě okradou. Taťka tenkrát zabouchl auto a volal policii, to byli pryč rychlostí blesku. Na té ulici bych chápala ty starší, že mají třeba otevřenou kabelku nebo budou naléhat na zaplacení, jsou 3, tak to by se jim asi povedlo. Jen mě to zajímá, co by nastalo, kdybych si to vzala. Zkoušet to teda nebudu, protože tyhle měly i nějaký smrady bez názvu.

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 19. srpna 2020 10:53

Renusatko a kde jsi je s temi parfemy potkala, prosim? Sama si poradim, ale mam strach o mamku, ona uz je fakt seniorka se vsim vsudy, snadna korist takovych haj*lu...

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 19. srpna 2020 11:06

Pavlena tamhle jsem zachránila před časem starého pana. Obklopily ho tři a hucely do něj a utahovaly kruh. Tak jsem tam vlitla mezi ně, vytáhla ho za ruku a varovala ho, že ho chtějí okrást, ať si dá pozor. No nedávaly mi hezká jména a bylo to i dost hlasitě. ddědeček děkoval, že měl strach, byl úplně bezmocný, jak se šoural. 

Offline notna
9452 příspěvků moje polička 19. srpna 2020 11:33

brrr dzizisketa to je zajímavé! By mě nenapadlo, jak staré může být podlahové topení. Už si o tom čtu.

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 19. srpna 2020 11:53

Dadoo ja jednou kricela na pani nastupujici do tramvaje, ze ji chlapik hrabe v kabelce. Stihla jsem to vcas, jen mi trochu nedoslo, ze on bude utikat smerem od tramvaje, tj. ke me. No tak nedostala jsem pres hubu nastesti, ale kdyz jsem si uvedomila, ze lehce muzu, tak ve me dost hrklo...

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 19. srpna 2020 14:18

Pavlena Na Renneské, šli směrem od města. Ona ta lokalita kolem Vídeňské začíná být podobně strašná jako Cejl.

Offline continuity
43154 příspěvků moje polička 19. srpna 2020 16:02

Krehutka ja ale nejsem manželka. Takže defaultny stav je, že dědí jenom děti.

Nevím jestli je lze podle NOZ nějak omezit v dedičských právech, ale podle slovenských zákonů to možné není aniž bys je vydědila ( zletile musi dostat pulku toho, co by jim připadlo ze zákona,nezletile všechno a vydědit je prakticky nelze). 

Jakym právem by se případně dedicske řízení řídilo je v naší smisene familii ve hvězdách. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. srpna 2020 16:48

continuity mám pocit, že české právo to má stejně. Nezletilí dědí zákonný podíl, zletilí minimálně půlku.

Offline Aleanor
53 příspěvků moje polička 19. srpna 2020 16:59

continuity Evaeva V ČR musí nezletilé děti zdědit aspoň 3/4 zákonného podílu a zletilé aspoň 1/4. (Nemluvím o vydědění)

Edit: Jinak pokud není závěť, dědí manžel/ka a děti rovným dílem a když není manželka, tak jenom děti.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 19. srpna 2020 17:23

Jak se tady bavíte o tom dědění, tak je to nakažlivé. Byla jsem pozvaná k dědickému řízení, naprosto nečekaně a vůbec mě nenapadlo, že to ještě neproběhlo. A dluhy tam dědit nemůžu.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 19. srpna 2020 17:30

Dadoo Babka "hádzala" do hrnca halušky z drevenej dosky pomocou noža.

Online slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 19. srpna 2020 17:57

continuity dospelé deti môžeš vydediť, ak dokážeš, že sa o teba dlhodobo nezaujímali, alebo že Ti nepomohli v chorobe, starobe, alebo ťažkej situácii, alebo boli odsúdení za nejaký trestný čin, alebo že žili trvalo neusporiadaným životom (napríklad alkoholik, alebo narkoman).

Ale práve ma napadlo, že keď ste tu mnohé hovorili o tom, ko sa staráte o rodiča/rodičov a súrodenci ani ťuk, tak toto napríklad si myslím, že sa na to práve vzťahuje. Ale radšej sa poradiť s právnikom.

Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 19. srpna 2020 18:14
Reakce na slniecko:

Ale práve ma napadlo, že keď ste tu mnohé hovorili o tom, ko sa staráte o rodiča/rodičov a súrodenci ani ťuk, tak toto napríklad si myslím, že sa na to práve vzťahuje. Ale radšej sa poradiť s právnikom.

​Lepší řešení je, pokud už to takto je a i ti rodiče to vnímají, aby sami majetek darovali tomu, kdo se o ně stará. Samozřejmě to ošetřit právem dožití v dané nemovitosti atd. ale aby ten majetek vůbec neprocházel dědickým řízením. Myslím, že by to mohlo jít - nejsem tedy právník, ale myslím, že u jedné kamarádky to takto proběhlo. Je to tedy asi posléze pro ty ostatní nepříjemné překvapení, ale když neměli zájem za života rodičů, tak by se neměli divit...

Offline SunEclipse
3489 příspěvků moje polička 19. srpna 2020 18:34

slniecko jenže kolikrát je problém to, že to dopadne obráceně - ti co se starají, jsou za špatné, protože každodenní soužití zákonitě přináší i konflikty, a ti co se nestarají a jen se občas ukáží, jsou vzácní.

Edit: jsem tím chtěla říct, že rodiče často odkážou majetek naopak těm, co s nimi nebydlí a nestarají se.