Me vzycky pred spanim napadaji ruzne chmurne myslenky..![]()
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Mulen Jo to me taky, nekdy i po ranu a vubec celej den! Ale tak si vem, ze to by v nekterych rodinach byli vsichni doma porad.
Kokoska dnes se delaji sbirky jak financni tak vecne na uplne vsechny situace, nekdo ma treba jiste zkusenosti (viz debata o pecovatelech) atd. A sdilena starost polovicni starost...
Candance strejda google je fakt vsemocny a hledani informaci je muj obor:) trvalo to asi 10 minut:D
Mulen nam v cervnu na chvili otevreli skolku a do par dnu jsem mela trochu teplotu a pobolivalo me v krku. Syna jsem tenkrat doma nechala, skolka dokonce vyzadovala cestne prohlaseni, ze dite ani nikdo v rodine nevykazuje (a v poslednich 14 dnech nevykazoval) zadne priznaky niceho. Ale to je totalne neudrzitelne, ted to tak uz asi delat nebudu, pokud nebudu mit nejake podezreni.
Mulen a pokud se to nelepsi, tak te neposle na testy? Ta co je kvuli ni dcera v karantene, mela 1 den teplotu a za tri dny mirny kasel.
Nerikam to kvuli nemoci ale ta karantena ostatnich... no nepodekuji ti.
Mulen Já jsem na tom stejně, dítě nějak prochladlo, takže tři dny lehká rýma, teplota žádná, čtvrtý den už šel do školky, jako kvůli třem kapesníkům za den ho doma nechávat nebudu. Ale v mezičase se ukázalo, že jsem to asi od něj chytla já, mě bolí fest v krku, teplota taky žádná. Jako u mě je to klasickej průběh, mám už asi deset let nějakýho toho stafilo nebo koho v krku a tenkrát mi doktorka říkala, že už je to na furt a že na to asi budu trpět a taky jo. V podsatě každá "viróza" se u mě projevuje nejprve lehkým škrábáním v krku, pak kýcháním a pak mohutnej kašel a za tři dny konec. Váhala jsem, ale do školky nakonec dnes šel, usoudila jsem, že když už tam byl včera, tak to asi dnes nevytrhnu. Muž také chodí do práce, to by se prostě nedalo žít.
Já se teda nikam nepohrnu, plány na víkend jsem zrušila, budeme max na zahradě.
Tak mam akorat antibiotika. Doktorka byla presvedcena, ze to covid neni
. V praci nejdriv chteli, at prijdu s testem, ale slovo doktorky jim staci. Syn do skoly sel a dceru si necha babicka zitra doma, to mi dela furt. Od pondělí pujde do skolky normalne, aspon doufam!
A diky za nazory![]()
Mulen Tak naše kamarádka je teď pozitivní. Já se s ní naštěstí neviděla. Jeden den jí bolelo hodně v krku. Teplotu vůbec neměla, žádná ztráta čichu. Potom asi týden trochu pokašlávala (říkala tak 3x za den). Jedno děcko bolelo v krku, druhý mělo trochu rýmu. Mají to všichni 3. A nas.....je celé firma, protože chodila do práce a oni jsou teď zavření.
Renusatko no a kdyby se nenechala testovat, nikdo by nic nevěděl a naštvání a zavírání firem si mohli odpustit.
Renusatko Toto je strašné a doufám, že to brzo vychcípá. Za to nikdo nemůže a zavřít firmu mohou aktuálně i kvůli bezpříznakovému člověku. Potkat to může opravdu každého a lidi můžou bejt možná v koutku duše trochu naštvaný, ale rozhodně by to neměl dostávat nikdo sežrat.
Pinot Noir Četla jsem reportáž z testovacího místa a zaujala mě tam paní ve středním věku, která neměla ani příznaky, ani kontakt s nakaženým, nechala se testovat "pro svůj klid"
Renusatko toho jsem se desila, ze pak budu mit odpovednost za karantenu cele firmy. Kolegyni z vedlejsiho kanclu doktorka na test poslala, taky pokaslavala a teda ztrata cichu.. Byla dneska, tak jsem zvedava...
Renusatko no a kdyby se nenechala testovat, nikdo by nic nevěděl a naštvání a zavírání firem si mohli odpustit.
přesně
Pinot Noir Oni někde vytrasovali dítě, ale ona to měla dýl než dítě. Testovat sama se nenechala, s takovýma příznakama by ji nikdo neposlal a platit to nechtěla. Mimoto si byla jistá, že je nachlazená
.
Mulen Tak naše kamarádka je teď pozitivní. Já se s ní naštěstí neviděla. Jeden den jí bolelo hodně v krku. Teplotu vůbec neměla, žádná ztráta čichu. Potom asi týden trochu pokašlávala (říkala tak 3x za den). Jedno děcko bolelo v krku, druhý mělo trochu rýmu. Mají to všichni 3. A nas.....je celé firma, protože chodila do práce a oni jsou teď zavření.
Není to teď tak, že z provozních důvodů, nezbytnosti/nepostradatelnosti může chodit do práce i člověk s morem? Samozřejmě pokud nemá smrt na jazyku, to jest pozitivní leč bezpříznakovej, a s respirátorem?
...tak mě taky pár dní bolí v krku, jakoby angínově, ale ne na mandlích, spíš na tý trubici. A občas mám pocit zvýšený teploty.
Jako jsem dlouhodobě nevyspalá, ale to mám prudit doktorku(nebo koho), že chci test.?![]()
![]()
![]()
...už mlčím...
Jo, jasné. I já jsem zastáncem toho, že kdo je, jakkoliv nemocný, prostě marodit(ať už neschopenka nebo svoje samoléčení) a hotovo.
Co jako.? Izolovat celý svět do nekonečna nejde
barbucha To asi záleží na nastavení té firmy. Pokud majitel řekne, že v karanténě budou doma, tak asi jsou.
Miru Já myslím, že na ty testy musíš mít ty příznaky horší
. Takhle bych to asi ani vědět nepotřebovala a myslím ani ta kamarádka by sama nikam nešla, kdyby je neposlali. My jsme minulý týden měli podobný problém doma všichni. Bolest v krku, pokašlávání a takový vlny, kdy jsem si říkala, že je líp a pak zas hůř. Strašně unavená jsem byla i odpoledne jsem spala, to se mi nestalo od dětství
. Vědět nic nechci. Budeme mít v práci nějakou studii na protilátky, tak možná se přihlásím ![]()
.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.