0zero7 mám pocit, že něco podobného řešili na emiminu a nějak se tam shodly t, že na to pečou. V zásadě co ti mohou - zrušit účet?
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
rysamona mě ho v ing zrušili. Ale já to věděla i chtěla, tak jsem je nechala.
To bude nějaká KYC regulace, je to i pro banky dost voser, pochybuji, že to dělají jenom z pleziru.
0zero7 Ano, můžou. Vypadla jsi jim pravděpodobně jako rizikovější z pohledu možného praní špinavých peněz. Těžko říci proč. Každopádně na to mají ne zákona nejen nárok, ale i povinnost. Pravděpodobně Ti jinak vypoví všechno, co u nich máš.
Zarinya no presne! prislo mi to mejlem, nejakej ofiko automat, po telefonatu se ukazalo ze si na to stezovalo hodne klienty, co to ma byt a ze tady desne vykomunikovano. Prislo to asi predevcirem.
continuity no zatim nijak! Maminka tam jeste bude volat a kdyztak tam zajde, ma prava k mymu uctu.
rysamona asi muzou, nevim jeste. Jak pise katkas
continuity co je prosimte KYC regulace?
katkas a to se stane za jakych okolnosti, ziju v zahranici, uz s tim byl ve spolupraci s nimi x krat problem, nova karta k uctu, nefungovalo mi nakupovani online atd. Chapu, ze muzou potrebovat neco overit, ale chtela bych vedet jaky maji duvod a presne proc ty informace potrebuji. A myslim si teda, ze do toho kolik vydelavam v kanade jim nic neni, jelikoz ty penize ten ucet nikdy nevidel.
Uvidime co reknou, jak budu vedet vic tak to sem dam.
0zero7 Vychází to ze zákona 253/2008 a výkladových materiálů FAU (úřad, který má tohle v ČR na starost). To co popisuješ je standardní postup u osoby, která bance vyjede v reportu jako více riziková a chtějí po tobě něco, čemu se říká prokázání původu majetku. Ta regulace a její výklad se nedávno zpřísnil , takže je možné, že vyhodnotili nějaké tvé standardní chování / situaci jinak než dřív. Není to úplně můj obor, takže promiň, že nejdu víc do detailu. KB vůbec neznám , takže jak umí pracovat s klienty nehodnotím. Jinaktahle regulace je prudná i pro banky. Spousta lidí se naštve stejně jako ty.
katkas Diky moc za vysvetleni, chapu ze v takove situaci chteji info, jen doufam, ze mi to vysvetli konkretne proc po me. A prijmy v CZ krom zanedbatelnych nemam. Tak uvidime, jsem zvedava co z nich vypadne. Pani po telefonu rikala, ze to spouste lidi a ze z toho maj asi prusvih celkem.
0zero7 Není zač :) Ale velmi pravděpodobně Ti řeknou max to co píšu já, protože ten konkrétní důvod , proč ty jsi riziková, člověk na telefonu proste nesmí znát. Napiš když tak sz.
katkas poslala jsem, dik moc!
crazydaisy pouzivam normalne safari, nic zvlastniho krom obcas aktualizace s telefonem nedelam. muzu poradit jedine pravidelne zalohovani.
0zero7 to je to praní špinavých peněz. Know your client.
Ono úplně stačilo, pokud ti tam začal posílat platby nový nájemce a z nejakeho důvodu je podezřelý. Ale pokud to přišlo hodně klientům, ještě to může být i chyba v systému ![]()
Teď nějaká jiná banka poslala špatně notifikace o nesplácení úvěru.
do půl roku by mělo byt možné udělat účet ciste on line, pokud už v nějaké jiné banke v CR účet s online přístupem máš. Tak se jich třeba nadobro zbavis.
viktorka_od splavu Diky, polezu na vse pres safari a snad to bude ok. Kluci taky rikali, ze antivir nema cenu.
crazydaisy kluci maji vzdycky pravdu (zde je rceni "maminka ma vzdycky pravdu" lehce poopravene![]()
Kde by se dal koupit-objednat zavazovací pásek, který omotám 2x kolem pasu a zavážu? Nejlépe kůže šířka cca 5 cm.
JankaM kdysi neco podobneho mel youngprimitive ale tensi
Konkrétně nevím, ale hledej pod obi pásek
Menstruační kalhotky Snuggs, máte s nimi někdo zkušenost?
Sweet Potato ja je mam ale jeste jsem je nevyzkousela. Kamaradka si je chvali. Mam jeste jednu znacku ale nepamatuju si nazev
Snuggs jsou na pohled lepsi.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.