Gellnerova Já moc cyklista nejsem, ale všeobecně na sporty a hlavně klukům jsem pořídila Devold. Je to draží, ale taky to mají rozdělené podle vrstev. Od té doby jsem od nich nic o zimě nebo, že by se potili neslyšela a mně to taky vyhovuje.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Joo, nojo. Z výletu jsem jela neplánovaně dlouho, takže to furt fungovalo, pak se Mařenky ztratily v lese a v sedm se do nás pustila děsná zima. Vestičku mám neprofuk... ale dlouhý rukáv už bude nutnost. Tak jako tak teda spíš než merino nějakej funkční odvaděč vlhka a merino třeba navrch jako to hřejivé? Ono totiž mi nepřišlo, že by rychle schlo, ruce jsem měla komplet vlhké - ten dlouhý rukáv. Do brašny se určo něco vejde... to jo :D .
Že bavlna je blbost, to vím. To je studenej mokrej hadr, co nikdy neuschne. A klasická softshellka s fleecem uvnitř taky není kdovíco. Kouknu na Devold i na moiru.
Chtě nechtě se k tomu saganoblečku nakonec dopracuju :D.
Gellnerova oblecku neni potreba se branit, jen neber prvni pestry kousek na ktery narazis:-) jsou i pricetne a bez napisu, a hlavne takove ty upnute jsou spodni vrstva;-)
Chtě nechtě se k tomu saganoblečku nakonec dopracuju :D.
Dočítám později a vše podstatné již bylo řečeno. Ony ty saganoblečky mají výhodu právě v tom, že (většinou) jsou z funkčních materiálů a do různých teplot, takže se dá v pohodě vybrat od brzkého jara do pozdního podzimu. Jsou sice vysmívané (ostatně tady nedávno taky něco padlo o buzeroblečcích), ale pouze od lidí co ví o tom prd a o to ochotněji se k tomu vyjadřují
Gellnerova merino nezavrhuj - je správné jako první vrstva. Kdybys natáhla tenkou větrovkou, tak to bylo o 100% lepší, protože i to navlhlé merino by udržovalo teplotu podle těla. Takhle ti to profouklo až na kůži a teplo nebylo čím zadržet.
Nemusíš mít zrovna originál cyklobundu, ale třeba běžeckou nebo na běžky. Prostě funkční.
Makara Gellnerova saganobleček neznám. Naši kluci maji jiný název MAMIL ...Middle aged man in llycra![]()
Kdyz uz jsme tu v tech poradach o funkcnich obleccich, tak mi nekdo, prosim, poradte dobrou bundu na bezky. Nepromokavou, maximalne prodysnou a taky musi byt krasna (seda nebo bila, max.bezova). A nejlepe at nestoji 5000,-, to do tech 10-15 vyjezdu za zimu neinvestuju.. ![]()
Pavlena proč potřebuješ na běžky nepromokavou bundu?
Čím víc deště vydrží, tím je obvykle min prodyšná, tak to prostě je. Dá se to mírně nahnat cenou, ale ani GTX není vsespasny.
Úplně stačí něco,co hned neprofoukne a na to stačí i pertex. Určite si nekupuj zaterovku ( co jsou nepromokave bundy za ty 1-2 tisíce).
Pavlena Konkrétní model neporadím, ja mám raději tmavší barvy, ale krásnou bundu se super parametry na běžky mám od značky Maloja. A mrkla bych i na Craft.
Pavlena a svatý gral nehledas? Echt na běžky bundy většinou nejsou nepromokavé, protože i při turistické intenzitě se dost zapotíš a i ty nejlepší nepromokave bundy při intenzivním pohybu všechno neodvetraji.
Takže originál na běžky třeba Swix nebo Craft. Vejdeš se do cenoveho limitu, ale že by sis mohla moc vybírat barvu, to zas ne.
Nepromokavé třeba Tilak nebo Faramugo. Tam nějaký model do pěti bude, ale ty barvy....
Pavlena Bílá, šedá, max. béžová..myslíš něco takovýho? ![]()

Mrkněte na věci od Dynafitu. Všechno funguje jak má. Letní tílka chladí, zimní trika hřejí, termoprádlo je úžasný.
Teď jsem byla v pátečním lijáku v nové nepromokavé bundě, po ní jen tílko a super. Byla jsem suchá, jen mi bylo chladno, chtělo to alespoň krátký rukáv.
711990 Vono asi záleží, jak vydatnej pohyb na těch běžkách člověk dela, já třeba potrebuju teplejší bundu i kalhoty, v těch klasických bezkarskych hadrech bych zmrzla
Potrefenáhusa jo to je fakt vlastne;) ale tak pod takovouhle bundu se da vzdycky vzit tenka perovka nebo jina tepla vrstva
continuity Makara Nepromokavou protoze parkrat jsem byla za dost husteho snezeni, ale jasne, prodysnost je dulezitejsi.
711990 no tyhle jsou krasny! Potrebuji to mit sladeny, no skoro jak chlapici od Isca ![]()
Catherinne dekuji. Mrknu.
Potrefenáhusa mno ja beham dost rekreacne, ale stejne se zahreju velmi, resim vrstvama, ktere uz jsem vychytala, jen tu bundu mam nevyhovujici...
Pavlena ja hledala neco podobneho a nakonec mam uz skoro desatym rokem promokavou a neprodysnou od craftu
. Ne, je docela dobra. Ale tvoje naroky chapu, ja kdysi shanela s podobnymi pozadavky rukavice, protoze trpim na ruce. Nenasla jsem a resim to tak, ze mam v batohu nahradni. Na rozjezd mivam teple, pak menim za ty prodysne. Bezky jsou muj oblibeny sport, presto mam vzdycky hotovej blok vylezt z auta do vanice v leginkach a tenke bundicce a s vyhlidkou na 20 km, no.
Pavlena ja to chapu, mam podobny pozadavky na sportovni obleceni![]()
Catherinne ...dočítám zpětně...jak se ti řasy osvědčily/jak je máš dlouho??
trochu o nich uvažuju,moje vlastní jsou jemné,neviditelné a poslední léta pelichají a je čím dál tím těžší je líčit...dík
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.