Jennyfor Koukám na ten hřib peprný, ten je jiným jménem klouzek. Což mne překvapilo - tak herdek hřib nebo klouzek, ale je fakt, že podobou je mezi.
Pavlena Ne, prý je jedlý, houbové koření mu říkají.
Pavlena ne, hořčák je hřib žlučový? je hořkej a hnusnej, peprnáč chutná po pepři, do směsi hub bych ho klidně přihodila
Sweet Potato fakt to ochutnej, satan to není ;)
Pinot Noir Počkám na nějakého houbofila, já houby poznám![]()
Sweet Potato Nejvíc mi to připomíná to, čemu jsme jsme říkali švec. V novohradských horách jich bylo plno, bývaly ve větších shlucích, některý i dost velký a byl to takový velký klouzek, loupaly jsme hlavičky před sušením.
Sweet Potato kazdopadne to vypada dost jedle :)
Jennyfor on ten peprný vypadá jako suchý klouzek.
Pinot Noir Ale ty ševci byly jedlý houby a dost chutný.
Tak jo. Chuť asi odpovídá. Lehce to štípe. A muž to hodlá sníst! Takže ho kdyžtak máte na svědomí.
Sweet Potato já bych teda řekla, že klouzek to není.
Jennyfor ale tohle je taky jedlé, jen se to nesmí přehnat s množstvím.
Tohle by mohl být ten "švec"

Pavlena Zkus si zadat klouzek peprný, typicky klouzkovitě nevypadá. Ale klobouk má kluzký dost.
Štiplavé to je dost. Možná to do něčeho jen přidávat fakt jako koření?
Jinak tu rostou samé divnoty.

Sweet Potato jo, my jsme dávali do smaženice pro celou rodinu třeba jen jednu tuhle houbu, jako koření.
Sweet Potato no tak takhle v tom koši to vypadá o dost víc klouzkovitě.. Ale spíš než peprný mi přijde jako kravský..?
Pavlena Tyjo, já do dneška znala peprný a kravský jen ryzec! Z kvarteta Houby.![]()
Sweet Potato a lysohlávky tam máte? ![]()
RoSa Vyloučit to nemůžu.
Ale netestuju!
Sweet Potato Naše mamka tomu říká kačenka a jedlé to je, ale jaký je oficiální název to nevím. Sbíráme to jen, když je málo hub.
EDIT tak kačena, koukám že to je asi klouzek strakoš.
Sweet Potato To je tzv. "husí pupek", jedlá houba, ale kvalitou nic moc, asi jako babka. Oficiálně je to klouzek kravský.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.