"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Sweet Potato
39953 příspěvků moje polička 23. října 2020 20:07

Luisiane Děkuju, fotky se tomu podobají asi nejvíc. Píšou ale, že při vaření zčervená. Tak jsem to teď vyzkoušela a nic.

Na chuť je to opravdu malinko štiplavé, tak zřejmě ten peprný.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 23. října 2020 20:18

Sweet Potato ty jsi odvazna!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. října 2020 21:08

Sweet Potato podle mě je to stopro jedlé, je to nějaký druh hřibu. Jestli to nechutná špatně, tak to můžeš sníst, na jménu nezáleží;)

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 23. října 2020 21:51

Sweet Potato je to klouzek. Jedlý je, ale za moc nestojí. My je absolutně nesbirame. Jsou k ničemu. Necháváme je veverkam.

Offline Gellnerova
1107 příspěvků moje polička 23. října 2020 22:17

My jsme dneska vyhodili plnej koš bedel. Muž mě málem zabil. Tchyně koš zkoukla, to je kovaná houbová babča, všechno jsme očistili, nakrájeli. Pak mě napadlo se kouknout, co je to za bedlu -a ejhle, bedla červenající (nebo tak) je prý pro 10% lidí jedovatá nebo minimálně alergen. Letělo to do popelnice. Muž si rval vlasy, že to roky jedí a nic se jim neděje. Tyjo, ale já fakt jsem pak nebyla schopná. Buď jsem já srab nebo on blázen. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 23. října 2020 23:44

Gellnerova 

To bych radši žvejkala suchej chleba, než si dát houbu, o který si nejsem na 100 % jistá. Nedivím se ti. Sranda je, že kdyby ti ji muž naservíroval už udělanou, asi bys ji normálně snědla, ne?

Offline Pinot Noir
29641 příspěvků moje polička 23. října 2020 23:52

Gellnerova my jsme bedlu červenající léta normálně sbírali a jedli. Pak se objevila tahle informace (ve starších atlasech se uvádí jako jedlá) a už ji taky nesbíráme. To vědomí, že možná..., je zkrátka silnější než letitá zkušenost.

Offline Sweet Potato
39953 příspěvků moje polička 24. října 2020 08:16

Gellnerova My jsme včera v lese pod barákem našli obrovskou bedlovou plantáž. Napřed obrovské nadšení (bedlu si dám ráda i já), pak přišly pochybnosti - nejsou to zahradní, tady, kousek od zahrad? Chvíli jsme googlili a nakonec tam všechno nechali. Kdybychom přitom ty samé houby našli v lese někde na výletě, vůbec to neřešíme.

Offline RoSa
10068 příspěvků moje polička 24. října 2020 09:40

Sweet Potato díky moc! mně teda teprve propadne 30.listopadu, tak nevím, jestli tu platnost pak budou taky prodlužovat obdobně...

Platnost řidičských průkazů, která vypršela mezi 1. únorem 2020 a 31. srpnem 2020, se automaticky prodloužila o sedm měsíců.

edit: tak dneska konečně kalendář zezelenal a podařilo se mi udělat rezervaci

Offline Lav
383 příspěvků moje polička 24. října 2020 09:56

Prosím, poradíte mi některá, jak zabezpečit počítač třináctietého dítěte proti přístupu k nežádoucímu obsahu? Pokud to správně chápu, tak v účtu Microsoft ta kontrola funguje jen na prohlížeči Edge. Krom toho, že Edge mi přijde hrozný, tak taky dítě potřebuje používat Chrome (kvůli Google Classroom),  Mozillu, u které jsem se dočetla, že by měla sama v počítači, kde je aktivní rodič. kontrola, přejít do režimu Prefer: Safe, ale jaksi to nefunguje, asi jsem něco přehlédla...

Takže nainstalovat nějaký speciální program? Ale co, aby to dítěti nezpomalovalo počítač, s čímž už je teď celkem problém... Jsem z toho dost otrávená, nečekala jsem, že si s tímto nebudu moct poradit.

Možná continuity by věděla?

Offline andulka01
12765 příspěvků moje polička 24. října 2020 10:38

Sweet Potato Klouzek kravský? Jedlý, dobrý, ale nevýrazný. Letos jich je hodně, i v Chorvatsku

Offline Karja
44238 příspěvků moje polička 24. října 2020 10:41

Gellnerova Moji segry kamaradka diky te bedle stravila spolecne s dcerou dva krasne dny v nemocnici. Od te doby bedly moc nesbirame. Stvala by me jen ta prace, ne houby v popelnici;-)

Offline continuity
42350 příspěvků moje polička 24. října 2020 16:29

Lav

Nepoužívám momentalne nic, něco ma tuším Eset.psycholozka radila, že nejlepší je naučit dítě, aby za tebou chodilo, kdyz se mu něco nezdá, což je u vás možná pozdě. Ono se občas závadné video mihne i YouTube, který to docela hlídá. 

Offline Gellnerova
1107 příspěvků moje polička 24. října 2020 17:54

Noo, dík. Já už jsem myslela, že jsem fakt divná. Dneska jsme potkali při kolovýletě houbaře, tak jsme prohodili pár slov, ptala jsem se - copak sbíráte? A oni - bedly, krásný máme :D. Tak teda dobrou chuť :D. Ty jiný bedly, co nedělají tydle neplechy, jsou asi o dost vzácnější, ne? Ty co nejčervenají.

Já bych teda bez tchyniny kontroly nesnědla nic, co seberu. Poznám jen hříbek a červenou mochomůrku. Jo a lakovku .  

Offline rasaNori
8798 příspěvků moje polička 24. října 2020 19:23

andulka01 shodou okolností jsme taky v chorvatsku povecereli bedly a az po jidle jsem zacala googlit:D zijem vsichni

Offline Myrtila
5194 příspěvků moje polička 24. října 2020 22:01

Fakt blby dotaz, nevite prosim vas nekdo, jestli jsou v tomhle obdobi povolene masaze? 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. října 2020 22:03

Myrtila podle mě ne, jedině v rámci rehabilitace

Offline Myrtila
5194 příspěvků moje polička 24. října 2020 22:07

Evaeva To jsem si myslela  Zkusim se nacpat nekam na rehabku jako samoplatce. Nez bych se tam dostala pres doktora, tak mezitim porodim. 

Offline andulka01
12765 příspěvků moje polička 24. října 2020 22:09

rasaNori chachaaa... tak my měli "ty" bedly dnes. V Čechách. A ok.