"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 27. října 2020 08:52

DruI Stigma asi ne, ale já třeba nošení brýlí upřímně nenáviděla, v pubertě i dál. Čočky a pak operace byly moje spása. Nenosím ani sluneční brýle, je mi to strašně nepříjemné. A bonus - nemam moc rada brýle ani na ostatních, asi nějaká brylofobie? Určitě to existuje

Offline DruI
5508 příspěvků moje polička 27. října 2020 08:56

MP Meri Tak mně brýle nikdy nevadily a to je nosím od deseti let. Si v nich připadám i hezčí :o) Ale tak je dobře, že ty čočky a operace pro brýlofoby existují :o)

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 27. října 2020 09:23

DruI Sweet Potato MP Meri Me ta jeji reakce trochu prekvapila, myslela jsem, ze dneska uz tohle deti neresi, kdyz ma bryle hodne spoluzaku a i jeji nejlepsi kamaradka. Asi bude mit taky brylofobii, protoze rika, ze se ji bryle nelibi na nikom a neni jim videt oblicej. Snad si to sedne.

Ono to navic prislo do pitomeho obdobi, dcera je spolecenska, spatne snasi izolaci doma a zavrene skoly, uz je zase plactiva a precitlivela jako na jare. Vecer pak nemuze usnout. Poustim ted deti na spolecnou zahradu, chodi tam jeji nejlepsi kamaradka s brachou a kluci sousedky, vzdycky se vrati spokojena a klidna.      

Offline žluťásek
8815 příspěvků moje polička 27. října 2020 09:36

Lamicka před časem vyšla k tématu milá knížka, Madlenka a brejličky. Ale teď si nejsem jistá, dcerka je ta starší a syn školkový, žejo? Knížka je spíš pro menší, tak pro předškolní, prvňáčky. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. října 2020 09:57

Lamicka zkusila bych jí ještě detailněji popsat, jak to bude probíhat, pokud je nemusí mít pořád. Jako budeš je mít na hodinu, na přestávku si je hned sundáš,... A zkusila bych se domluvit, ať to zkusí, a pokud jí to bude pořád vadit, koupí se čočky.

Offline Jos
příspěvků moje polička 27. října 2020 10:03

Lamicka Kolik je dceri? Ja tedy dostala bryle az ve 14 (a k tomu zahy rovnatka). Zacala jsem na pul dioptriich, nyni mam uz 3...Nikdy mi neprislo, ze by me nejak omezovaly, naopak v nich vypadam mnohem lip nez bez. Cocky mi moc k srdci neprirostly, jen na sport maji nepochybnou vyhodu. Na operaci bych teda nesla (vsichni ocari, co znam nosi bryle, to je podezrele). Ty obroucky dneska jsou opravdu krasne, verim ze si to u dcery sedne. Pamatuju si, jak jsem fascinovane koukala na stromy v dalce, ze vidim i vetve a listi a ne jen rozmazany flek.

Offline rasaNori
8798 příspěvků moje polička 27. října 2020 10:06

Jos ja takhle jasala ze vidim cislo prijizdejiciho autobusu:D nikoliv jen flek ve tvaru autobusu... 

Offline Pinot Noir
29641 příspěvků moje polička 27. října 2020 10:07

Jos přesně, já dostala brýle až na střední škole, ale rovnou celou dioptrii, takže už jsem fakt viděla kulový, a jak jsem v nich šla poprvé ulicí a viděla ty detaily na fasádách, tak jsem si říkala, ty jo, ta Olomouc je tak krásná

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 27. října 2020 10:14

Ja kdyz ve ctyriceti zacla nosit bryle tak jsem taky byla paf,kolik detailu vidim a jaky mame pekny obraz na televizi.

Offline Jos
příspěvků moje polička 27. října 2020 10:25

rasaNori Pinot Noir Jo presne, na cisla autobusu a tramvaji jsem zapomnela . Ja si az do te puberty myslela, ze nevidet je normalni stav a pak najednou ty barvy a tvary .

Offline Kokoska
34413 příspěvků moje polička 27. října 2020 10:45

Jos rasaNori Zarinya Pinot Noir a když si člověk ty brýle ještě vyčistí, to se chce přímo jásat "Já vidím!"

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 27. října 2020 10:45

Pinot Noir Zarinya Jos 

Prozření! To jsem taky zažila. A sice tak, že jsem si asi v 20 z legrace nasadila kamarádky brýle na dálku a zjistila, že na obraze na druhé straně místnosti není flek, ale větev s květy. Tak jsem mastila na oční. Půl a jedna dioptrie.

Offline Sweet Potato
39953 příspěvků moje polička 27. října 2020 11:04

Mne zas a znovu udivuje, kolik lidí, kteří "vidí dobře", to číslo tramvaje přečtou mnohem později než já, krátkozraká. Ale asi je to i o cviku.

Offline Pinot Noir
29641 příspěvků moje polička 27. října 2020 11:06

Sweet Potato spíš nevidí tak dobře, jak si myslí ;)

Offline Sweet Potato
39953 příspěvků moje polička 27. října 2020 11:09

Pinot Noir K tomu jsem samozřejmě mířila. Ale zároveň si i myslím, že to rozpoznávání čísel mám vytrénované. Určitě hraje roli třeba to, že člověk ví, jaká čísla tam jezdí

Offline Klara
494 příspěvků moje polička 27. října 2020 11:12

Sweet Potato A taky třeba víš kde to má konečnou, tak to podle toho jak je ten nápis dlouhej identifikuješ :)

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 27. října 2020 11:19

Sweet Potato Tak mě tímhle dost dlouho děsil muž v autě..."dyt já vidím úplně dobře, támhle tu ceduli úplně v pohode přečtu....pockej....." a videl to až úplně zblízka, zatímco já na 50 metru 

už ty brejle naštěstí na to řízení nosi, většinou 

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 27. října 2020 11:48

Sweet Potato Ale blbý je, když sice to číslo autobusu vidím zdaleka, ale když pak dorazí do zastávky, tak pomalu bez brejlí nenajdu, kde má dveře. To stáří je sviňa

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 27. října 2020 11:55

Na dálku nemám žádný dioptrie, ale na blízko už dvě. A tak furt brýle nandavám a sundavám a tím i ztrácím. Ale když je mám na očích, tak sice vidím, co držím v ruce, ale jinak zakopávám, narážím do zdi, šlapu blbě na schody... a když je nemám, tak tohle dobrý, ale zas nerozeznám, jestli to co držím v ruce jsou klíče od domu nebo od práce. A jít nakoupit bez brejlí, tak to tak chleba a mlíko, to hmatem rozeznám.

Už by taky mohli vymyslet něco i na tu vetchozrakost

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 27. října 2020 12:04

Jennyfor no,vidis a ja to mam obracene.Takze zadna vyhra.Taky furt sundavam a nandavam bryle opacnym smerem nez ty a dost mi to leze na nervy.

mam na dalku na blizko jeste nepotrebuju.