"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 27. října 2020 17:51
Reakce na mnum:

Isca Zarinya ja na operaci oci byla (laserove, ne vymene cocek) a zacatek operace byl hodne neprijemny, hlavne psychicky, a to pro mne i pro operatera. Mam relativne male oci hluboce usazene a nemohl se mi tam poradne s instrumentariem dostat, tak mi po zakroku rekl ze jsem byla jeho prvni pacientka u ktere uvazoval ze to vzda v prubehu vykonu... No ale vysledek stoji za to, presne jak psaly nade mnou, vidim ty detaily a barvy a tech cca 10 let bez bryli a cocek, ktere jsem tim ziskala, mi za to stoji. 

​ja mam obe oci do jedne dioptrie,doma bryle vubec nenosim,jen na zajimavy porad v tv,takze ja nejsem adept na operaci.Ale bez bryli vidim rozmazane do velke dalky tak je poctive nosim,protoze me to stve.

Offline Emerald
2670 příspěvků moje polička 27. října 2020 17:52

Sweet Potato Jestli se ptas na to, proc to vubec chtel, tak pry kvuli potapeni. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 27. října 2020 17:56

Zarinya tak to je jasny, ja jsem mela tach dioptrii mnohem vic, uz od detstvi a bez bryli byla slepa. Taky mi v tom centru rikali ze kdyby mi bylo vic nez nejakych 36 let, uz by mi to ani moc nedoporucovali, ze tech let bez bryli bych uz nemela tolik pred sebou, nez se dostavi vetchozrakost... 

Offline jitřenka
716 příspěvků moje polička 27. října 2020 18:08

mnum - děkuji za obsáhlé  info, to vypadá rozumně, nevyřadilo by mě to na dlouho. Akorát jsem teď dočetla co odpovídáš Zarynii, mě je 49. No zkusím na nějakou tu kliniku časem zajít, uvidím co mi řeknou. Dík 

Offline Sweet Potato
39953 příspěvků moje polička 27. října 2020 18:09

Emerald Ono se trefit přesně do nuly v podstatě nedá. Z deseti k té jedné plus mínus jde.

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 27. října 2020 18:11

Aranel Myslela si, že je to nataženej sval. Prý jim tam lezou lidi i s třískou, a to i v týhle době.

Offline moora
8663 příspěvků moje polička 27. října 2020 18:11

ono hodně dělá trénování toho oka. jedno mý dítě má přes 3 dioptrie a funguje bez brejlí celkem OK, akorát do auta si je bere. já jsem dost přestala nosit brejle s příchodem roušek, ale furt je to boj, 2+ metry kritická hranice, třeba v krámě, ale to mě teď trápit nemusí :)

Offline Emerald
2670 příspěvků moje polička 27. října 2020 18:15

Sweet Potato Ja tomu nerozumim, jen si pamatuju, ze tehdy doktor muzi rikal, ze o proveditelnosti te operace rozhoduje prave tloustka rohovky. A kdyz je slaba, je jedno, jestli mas hodne nebo malo dioptrii, proste to nejde. 

Offline Sweet Potato
39953 příspěvků moje polička 27. října 2020 18:27

Emerald Aha, tak to je asi další faktor, o kterém zas já nic nevím. Ale má to logiku. Těžko krájet, když není co.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 27. října 2020 18:36

Emerald ano, vysetreni tloustky rohovky je soucasti vysetreni pred zakrokem a jeji tloustka pod urcitou hranici je kontraindikací k vykonu. Protoze ten zakrok spociva v tom ze se cast rohovky laserem odpari, tak kdyby byla uz vstupne tenka, mohlo by dojit k jejimu velkemu oslabeni az prasknuti behem/po zakroku. A,to nevim jak je resitelne, zda se to da nejak spravit, nebo se musi transplantovat nebo co s tim... 

Offline Mulen
4965 příspěvků moje polička 27. října 2020 18:38

jitřenka já jsem měla ještě starou metodu PRK a rekonvalescence trvala dva dny. Teď už jsou metody takové, že přijdes a hned po operaci vidíš.

Offline Klara
494 příspěvků moje polička 27. října 2020 18:57

Mulen byla jsem loni s málo dioptriema a hned po zákroku jsem viděla výrazně hůř než kdykoliv v životě, fakt mlhu, tvářili se, že to neni nic mimořádnýho (po pár hodinách už skvělý) 

Offline Mulen
4965 příspěvků moje polička 27. října 2020 20:00

Klara to by mě teda pěkně vyděsilo, varovali tě předem aspoň?

Offline Klara
494 příspěvků moje polička 27. října 2020 20:14

Mulen vůbec, dali mi předem nějakej oblbovací prášek, tak si pamatuju, že jsem všem doktorům a sestřičkám opakovala že vůbec nevidim a všichni mi odpovídali že to bude brzo lepší, tak jsem si řekla že snad teda jo :D doma jsem hned usnula a když jsem se vzbudila tak jsem se vypotácela na chodbu a najednou si uvědomila, že se v pár metrů vzdálenym zrcadle vidim úplně ostře

Offline JankaM
3056 příspěvků moje polička 27. října 2020 21:05

Nevíte kde je Solathis ? Už jsem ji dlouho nezaregistrovala. 

Offline Bowle
606 příspěvků moje polička 27. října 2020 21:08

JankaM mám pocit, že naposled tu řešila problémy s početím, tak třeba už má jiné (příjemnější) starosti? 

Offline continuity
42350 příspěvků moje polička 27. října 2020 21:41

jitřenka pokud ti je 49, tak ti to už nikdo nedoporučí. 

Já mám teda -1 a -3,5 asi. Brýle nosím jenom do auta a do kina ( jednou jsem je teda neměla v divadle na baletu a dost mě to nas.alo). Ale,co chci říct. Už to na operaci není, vetchozrakost uz tady je, ale tou vadou vidím do blízka pořád dobře ( ale s brýlemi už nezaostrim). Takže bych akorat vyměnila jedny brýle za jiné ( a já je neznášim). 

Jinak na ty umělé čočky se chystám, hned jak přestanu vidět do blízka. Ono se to strašně rychle vyvíjí, jsou už i takové, co s nima vidíš na všechny vzdálenosti. Na staré kolená budu mit zrak jako ostříž, tak si to maluji.

Offline jitřenka
716 příspěvků moje polička 28. října 2020 06:50

continuity - tak ono mi už před 2 roky optik řekl, že ty dioptrie nesundají celý, každopádně se asi budu muset víc zajímat o možnosti. Já začla mít strach, abych na stará kolena nebyla slepá. Mě dostala ta vetchozrakost, nějak se věkově a myšlením necítím na takovou diagnózu, pořád jsem mladá holka.

Offline Janulik03
20013 příspěvků moje polička 28. října 2020 07:07

Ad okuliare. K 50 som si dala lserom odstranit kratkozrakost a mala som zaroven astigmatizmus. Dioptrie boli 5,5 a 4,75 . Robili mi to v Zline naraz obe oci po predchodzom vysetreni priamo u nich. Upoznili ma ze operacia moze spustit ze uz neuvidim tak dobre citat ale to som riskla . A po zakroku absolutne nebolestivom mi zalepili oci a cakala som na chodbe asi pol hodinu. Potom mi znovu vysetrili zrak oznamili ze super a poslali domov iba so slnecnymi okuliarmi. Nevidela som este dobre viezla ma tam dcera a uz po ceste som som zistila ze vidim stale lepsie. Oznamovala som jej kazdy napis ktore som vedela precitat  bola a som spokojna. Na naslednu kontrolu som uz isla sama autom a zistili mi ze je vsetko v poriadku len na citanie ze teda budem potrebovat okuliare 0,5 dioptrie. Hned som si aj dala v optike urobit a akosi teraz ani neviem kde ich uz mam. Nepouzivam a okrem uplne pidi pismenok precitam vsetko. Za mna to bol najlepsie investovany zakrok. 

Offline Aranel
6495 příspěvků moje polička 28. října 2020 09:21
Reakce na Zina:

Aranel Myslela si, že je to nataženej sval. Prý jim tam lezou lidi i s třískou, a to i v týhle době.

​Ach jo.

Janulik03 reklama na laser!