Máte niekto recept na dobrú vajíčkovú nátierku? Ideálne by bolo, aby chutila ako z Esky, tú mám rada. Niekomu to môže byť divné, ale vajíčkovú som ešte nikdy nerobila.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
jitřenka Nemas za co, ve Tvem veku Ti to uz myslim nikdo nedoporuci, tu laserovou operaci. Mozna vymenu cocky ktera by to zkorigovala. Do nejakeho refrakcniho centra se muzes objednat na vysetreni i nezavazne, na konzultaci, urcite Ti poradi jak nejlepe to vyresit ![]()
paktofonika uslehat maslo se zloutkama a mozna lucinou, zamichat nakrajeny kysely okurky, trochu horcice a nakrajeny bilky? Nemuzu si uplne vybavit, jestli je ta jejich vic tvarohova nebo maslova....jinak ja delam lucinu, lzici majonezy, vmichat troaku horcice, cely vajicka na kosticky a trosku cibule na jemno. Osolit, opeprit.
Ked sa tu riesia operacie oci, ma niekto za sebou vymenu sosovky za multifokalnu? Okuliare nosim od detstva, laser mam davno za sebou a zacala som nosit multifokalne skla. Pri dioptriach -2.5/-4.25 je otravne neustale menit okuliare a multifokalne sosovky nie su nic moc. Ocny lekar mi ponuka operaciu, ale optometrista v optike to neodporucal kvoli moznym problemom ak to nevyjde. Takze vaham.
paktofonika my máme rádi jemnou, takže vajíčka strouhám celá na jemném struhadle a šlehám se změklým máslem, žervé, troškou majonézy a hořčice. Sůl a pepř. Okurku ani cibuli nedávám
Jakou mají v Esce ale netuším.
Dělám podobně jako 711990 jen místo cibule nadrobno krajim žlutou papriku nebo ředkvičky. Aby tam bylo něco krupaveho, ale ne cibule. Leda lahudkovou jarní cibulku.
cudzinka tak jsou lidi, co ten zákrok potřebují kvůli šedému zákalu a tam není žádná ina možnost. Možná tě to taky doběhne, je to spíš degenerativní věc než nemoc a celkem častá. Já bych se poptala u lékařů, ne v optice. Kolik ti je?
cudzinka tak jsou lidi, co ten zákrok potřebují kvůli šedému zákalu a tam není žádná ina možnost. Možná tě to taky doběhne, je to spíš degenerativní věc než nemoc a celkem častá. Já bych se poptala u lékařů, ne v optice. Kolik ti je?
tak pytat sa planujem pri dalsej navsteve. problem mam, ze napriek predpokladom sa to nadalej pomaly zhorsuje
mam 49
paktofonika My jsme měli včera - 3 lžíce bílého jogurtu, 2 lžíce majonézy, lžičku dijonské hořčice, sůl, pepř, našlehat. Pak přidám 5 nahrubo nastrouhaných vajíček, vmíchám hrst pažitky. My máme rádi, když jsou tam ty kousky vajec. Jakou dělají v Esce, netuším.
cudzinka fakt bych se poptala, kde to dělají. Navic ne každý se hodí na ty multifokální čočky.
já se bojím i multifokálních brejlí, ale asi bych je potřebovala, začíná to bejt náročný, nevidím dobře vlastně na žádnou vzdálenost
Muz by mohl s mladší zůstat doma na OCR a jít do prace jenom, když bude potřeba ( teď jsou v tom případě na překážkách na 60%). Co je lepší z našeho pohledu a pohledu zaměstnavatele?
Tu OCR vyplácí přímo sociálka? Jak je to pak s výpovědí?
Já jenom našla, že nějaké náhrady vyplácí pracák.
Sorry, že takto blbě ptám aniž bych googlila, ale jsem dost utahaná, ze své práce, tak zkousim CML.
moora mamka má teď nově multimediální brýle a je nadšená. Dali jí vybrat z několika typů podle toho, kde má být "nejhorší" obraz, podle toho, co dělá a tak. K tomu dostala snad zadarmo brýle na počítač, ty má v práci, hodně si je pochvaluje.
paktofonika Na webu Ambiente je na vajíčkovou recept, tak můžeš vyzkoušet, jestli je to fakt ta samá, co dělají v Esce:
paktofonika Já dělám tak že udělám normálně míchány vajíčka třeba na másle, nechám trochu vychladnout, přidám trojúhelník taveneho sýra, malý sáček tatarky, trochu hořčice, sůl pepř a třeba pažitku. Na strouhani a krajeni jsem líná.
paktofonika já nevím jakou má Eska, ale já dělám z nakrájených nebo nastrouhaných vajec, plnotučného tvarohu, lžíce hořčice, event majonezy (nemusí být), cibulka najemno, naložená okurka taky nastrouhat, sůl a pepř.
711990 Pinot Noir žluťásek Alena_In Karoleena Ďakujem za recepty, pozerám, že je to rôznorodé a budem musieť kúpiť originál a testovať rôzne recepty, hlavne rôzne pomery. Ja totiž z tej hotovej pomazánky totiž neviem vydedukovať zloženie.
cudzinka Mám za sebou výměnu čočky, multifokální mi nedoporučoval lékař, co mne operoval. Prý jsou pak často (myslím, že asi ve 30% případů) problémy, že člověku ta čočka nesedne. U mne by multifokální nešla i kvůli tomu, že jsem byla na laserové operaci (před spoustou let), takže to bylo celkově složitější, a tak jsem ty multifokální čočky víc nezkoumala.
continuity Ošetřovné vyplácí sociálka, takže z pohledu vás i zaměstnavatele je to výhodnější varianta. Jak je to s výpovědí netuším, ale co jsem slyšela, tak na jaře zaměstnavatelé obvykle nepropouštěli zaměstnace na OČR, protože zaměstnavatele to nic nestojí a zaměstnaci to pomůže přežít.
cudzinka sestra ma multifok sosovku a pochvaluje si. Uz to ma 6 rokov taktiez v Zline.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje