dynda Jasne! Tak nekdy panikari, tak jim dam do zily neco na uklidneni, kdyz ani to nepomuze, tak se normalne uspi. Uspavaci latka, kterou vetsinou pouzivame (propofol) pusobi prakticky okamzite, vzdycky ji mame prichystanou stejne jako pomucky na zajisteni dychacich cest. Nikdy pacienty do niceho nenutim, regionalni anestezie nikdy neni povinna, muzu ji durazne doporucit, ale posledni slovo ma pacient. Nekdy lidi panikari pri zavadeni kanyly, to je docela neprijemne, da se uspat i inhalacne (pac dycha maskou plynna anestetika), ale u dospelych to trva dele a neni to uplne prijemne.
Co se tyka me, tak jsem se vlastne ani nebala. Znam prubeh operace. Spis jsem se bala, ze to bude neprijemne, abych nezvracela, jak se pak budu starat o miminko s rozriznutym brichem. Asi mam neco se zady a umrtveni nesedlo uplne , tak jsem citila docela intenzivni bolest v jednom miste, ale doktor mi pridal opiaty a ukazali mi dite, tak jsem to ustala docela v pohode. Prekvapilo me teda, ze vpich do zad jsem necitila vubec a pak jak ty moje nohy nebyly moje bylo slusne psycho