marieu Jos přidávám se k 0zero7 - hltám každé slovo. Je moc zajímavé, co píšete.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
omlouvám se za přerušení zajímavého tématu...
máte někdo zkušenost s reklamováním nedoručeného balíku (posílala jsem před měsícem) Českou poštou do Anglie...mám podací lístek,balík jsem nepojistila-posílám už hodně dlouho a vždycky všechno přišlo v pořádku...
Maureen obavam se,ze na nepojisteny balik muzes zapomenout.Ja takhle posilala z Nemecka do Cech,balik nikdy nedosel a posta nema co resit kdyz je nepojisteny.![]()
Maureen když jsi neudala cenu balíčku,je nahrada při ztrátě automaticky 500kc
Maureen nevzdávej to, byla blbá doba a tak, bylíček by se mohl ještě vynořit! Já posílala do USA něco a po krásných šesti týdnech!!! Ale soucítím teda...
Klara To se takhle neda rict. Zalezi na spouste parametru, delce operace, jeji bolestivosti, komorbiditach pacienta. Obecne nikdy v zadne studii nevyslo, ze by byl rozdil mezi celkovou a castecnou v dusledcich pro pacienta. Regionalni ma vyhodu, ze clovek neni zblbly, nezvraci, dele nema bolesti a treba u astmatiku atd nejsou ovlivneny dychaci cesty. Co skodi nejvic jsou vykyvy tlaku, ale ty mohou byt po obou variantach. Kdyz treba nechate starsiho cloveka hodinu o tlaku 100/60, tak vam jeho mozek a ledviny nepodekuji, kdyz ma normalne treba 150. Treba zemana bych uspavat nechtela
. No ikdyz...
"Jéje... mně se to tam nějak... vylilo..." ![]()
Mohlo by se tohle letadlo líbit 5ti letému klukovi? Co myslíte...?
Liesel Záleží na tom, jaký má jiný hračky, mně to pro pětiletýho přijde hezký a našemu bych ho klidně nadělila, ale třeba synovec ve stejném věku, který je zasypaný legem a auty na dálkové ovládání by z toho asi odvařený nebyl.
Maureen me prisel ted balicek od maminky co posilala EXPREsS a pojistenej 6 zari. Maji v tom fakt dost bordel a maji toho hodne. Treba jeste dojde.
Tady se ví všechno, třeba by mi někdo mohl poradit - jak je to, když normálně pracuju jako zaměstnanec a k tomu jsem si letos vydělala pár tisíc na autorských honorářích za knihu - stačí jen udělat sama daňový přiznání, k těm penězům, co jsem si vydělala v práci, přidat těch pár tisíc a napsat, kolik jsem zaplatila na zálohách, spočítat to a předat na FÚ? Nebo už musím být na FÚ hlášená jako osvč nebo co? Šlo celkem o necelých patnáct tisíc za rok, část v lednu, část v září... Hledám a hledám a nemůžu najít pořádnou jasnou odpověď... Tak kdybyste někdo věděl, moc díky.
Autorské honoráře za novinové příspěvky a pod. jsou rovnou daněny ještě před tím, než je pošlou, ale za knihu bohužel ne...
marieu Kdysi jsme takhle museli z novorozeneckého ke každé sekci. Už jsem na těch operatérech poznala nervozitu a že to neprobíhá dobře nebo naopak, že to bude pohoda. Dělala jsem to dost dlouho a kolikrát si říkám, že kdybych z nějakého důvodu přišla o práci, tak bych se vrátila do porodnice. Byla to všeobecně krásná práce. Potom jsem byla ráda, že osobní zkušenost se sekcí mě minula. Mladší syn byl velký a KP, ale sama jsem si vyběhala obrat a naštěstí to vyšlo.
Jestli seš zaměstnanec, tak je to jednoduchý.
Aspoň u nás to chodí tak, že řeknu sumu personalistce co k ní chodím daně podepisovat (taky autorskej honorář - teda zděděnej - a jo, musí se danit až pak spolu s přiznáním). Ta to šoupne do oddílu "další příjmy", spočítá se to a hotovo. Pak akorát pošlu celý přiznání na finančák (a zaplatim, fuj
).
Torrah stačí podat DP, nemusíš nic jiného. jinak jsou ty webove formulare už docela inteligentni, je to raz-dva, i když tě mzdovka vyhodí ( dělat to nemusí). Já už si to nepamatuji, jestli se u těch honorářů dalo něco odečíst, je to dlouho, co jsem to danila, ale ten formulář té navede.
barbucha díky, to jsi mi vytrhla trn z paty, takhle nějak jsem si to představovala, jen jak jsem to teď hledala, tak jsem viděla kde co, jen ne jednoduchý vysvětlení
continuity děkuju moc. Mzdovka mě s tím vyhodí, to vím, jen mi dá přehled výdělků a kolik za mě odvedli. Ale to nevadí, daňový formulář zvládnu, dělala jsem daně pro mého muže, když podnikal, ale bála jsem se toho, že se musím přihlásit jako osvč a jestli jsem něco nezanedbala.
Jo, neni to nic složitýho. Najdi si ty další příjmy a cajk. Jak píše continuity , v práci to dělat nemusej, ale tak když si nás stejně volaj každoročně k tomu podpisu... a vždycky chtěj vědět jestli tam nebylo něco navíc... já jí teda nutila i pár stovek třeba za pronájem společný antény a tak, ale s tím mě vždycky vyhodila že ať přijdu s lepší částkou
No vrazím jí pokaždý bonboniéru nebo tak něco a udělá to, je to minutka!
Garfie diky, mam v okoli same holky, tak jsem si nebyla jista![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje