"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Pinot Noir
29389 příspěvků moje polička 03. prosince 2020 06:45

marieu Jos přidávám se k 0zero7 - hltám každé slovo. Je moc zajímavé, co píšete.

Offline Maureen
příspěvků moje polička 03. prosince 2020 07:32

omlouvám se za přerušení zajímavého tématu...

máte někdo zkušenost s reklamováním nedoručeného balíku (posílala jsem před měsícem) Českou poštou do Anglie...mám podací lístek,balík jsem nepojistila-posílám už hodně dlouho a vždycky všechno přišlo v pořádku...

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 03. prosince 2020 08:34

Maureen obavam se,ze na nepojisteny balik muzes zapomenout.Ja takhle posilala z Nemecka do Cech,balik nikdy nedosel a posta nema co resit kdyz je nepojisteny.

Offline Tak Betty
5972 příspěvků moje polička 03. prosince 2020 09:09

Maureen když jsi neudala cenu balíčku,je nahrada při ztrátě automaticky 500kc

Offline Maureen
příspěvků moje polička 03. prosince 2020 09:18

Zarinya Tak Betty díky za info...myslela jsem si to,no...jsem blbá

Offline artemisia
297 příspěvků moje polička 03. prosince 2020 09:44

Maureen nevzdávej to, byla blbá doba a tak, bylíček by se mohl ještě vynořit! Já posílala do USA něco a po krásných šesti týdnech!!! Ale soucítím teda...

Offline Aranel
6339 příspěvků moje polička 03. prosince 2020 09:56
Reakce na Jos:

Klara To se takhle neda rict. Zalezi na spouste parametru, delce operace, jeji bolestivosti, komorbiditach pacienta. Obecne nikdy v zadne studii nevyslo, ze by byl rozdil mezi celkovou a castecnou v dusledcich pro pacienta. Regionalni ma vyhodu, ze clovek neni zblbly, nezvraci, dele nema bolesti a treba u astmatiku atd nejsou ovlivneny dychaci cesty. Co skodi nejvic jsou vykyvy tlaku, ale ty mohou byt po obou variantach. Kdyz treba nechate starsiho cloveka hodinu o tlaku 100/60, tak vam jeho mozek a ledviny nepodekuji, kdyz ma normalne treba 150. Treba zemana bych uspavat nechtela . No ikdyz...

​"Jéje... mně se to tam nějak... vylilo..."

Offline barbucha blogger
35173 příspěvků moje polička 03. prosince 2020 09:58

Aranel 

Offline Liesel
1630 příspěvků moje polička 03. prosince 2020 13:44

Mohlo by se tohle letadlo líbit 5ti letému klukovi? Co myslíte...?

Offline notna
9141 příspěvků moje polička 03. prosince 2020 14:12

Jos marieu Ounz Je to opravdu zajímavé nahlédnout z druhé strany. 

Offline Garfie
28016 příspěvků moje polička 03. prosince 2020 16:29

Liesel Záleží na tom, jaký má jiný hračky, mně to pro pětiletýho přijde hezký a našemu bych ho klidně nadělila, ale třeba synovec ve stejném věku, který je zasypaný legem a auty na dálkové ovládání by z toho asi odvařený nebyl. 

Offline 0zero7
11579 příspěvků moje polička 03. prosince 2020 17:38

Maureen me prisel ted balicek od maminky co posilala EXPREsS a pojistenej 6 zari. Maji v tom fakt dost bordel a maji toho hodne. Treba jeste dojde. 

Offline Torrah
3224 příspěvků moje polička 03. prosince 2020 17:41

Tady se ví všechno, třeba by mi někdo mohl poradit - jak je to, když normálně pracuju jako zaměstnanec a k tomu jsem si letos vydělala pár tisíc na autorských honorářích za knihu - stačí jen udělat sama daňový přiznání, k těm penězům, co jsem si vydělala v práci, přidat těch pár tisíc a napsat, kolik jsem zaplatila na zálohách, spočítat to a předat na FÚ? Nebo už musím být na FÚ hlášená jako osvč nebo co? Šlo celkem o necelých patnáct tisíc za rok, část v lednu, část v září... Hledám a hledám a nemůžu najít pořádnou jasnou odpověď... Tak kdybyste někdo věděl, moc díky.

Autorské honoráře za novinové příspěvky a pod. jsou rovnou daněny ještě před tím, než je pošlou, ale za knihu bohužel ne...

Offline Renusatko
11671 příspěvků moje polička 03. prosince 2020 18:11

marieu Kdysi jsme takhle museli z novorozeneckého ke každé sekci. Už jsem na těch operatérech poznala nervozitu a že to neprobíhá dobře nebo naopak, že to bude pohoda. Dělala jsem to dost dlouho a kolikrát si říkám, že kdybych z nějakého důvodu přišla o práci, tak bych se vrátila do porodnice. Byla to všeobecně krásná práce. Potom jsem byla ráda, že osobní zkušenost se sekcí mě minula. Mladší syn byl velký a KP, ale sama jsem si vyběhala obrat a naštěstí to vyšlo. 

Offline barbucha blogger
35173 příspěvků moje polička 03. prosince 2020 18:17

Torrah 

Jestli seš zaměstnanec, tak je to jednoduchý.

Aspoň u nás to chodí tak, že řeknu sumu personalistce co k ní chodím daně podepisovat (taky autorskej honorář - teda zděděnej - a jo, musí se danit až pak spolu s přiznáním). Ta to šoupne do oddílu "další příjmy", spočítá se to a hotovo. Pak akorát pošlu celý přiznání na finančák (a zaplatim, fuj ).

Offline continuity
41789 příspěvků moje polička 03. prosince 2020 19:01

Torrah stačí podat DP, nemusíš nic jiného. jinak jsou ty webove formulare už docela inteligentni, je to raz-dva, i když tě mzdovka vyhodí ( dělat to nemusí). Já už si to nepamatuji, jestli se u těch honorářů dalo něco odečíst, je to dlouho, co jsem to danila, ale ten formulář té navede.  

Offline Torrah
3224 příspěvků moje polička 03. prosince 2020 19:02

barbucha díky, to jsi mi vytrhla trn z paty, takhle nějak jsem si to představovala, jen jak jsem to teď hledala, tak jsem viděla kde co, jen ne jednoduchý vysvětlení

Offline Torrah
3224 příspěvků moje polička 03. prosince 2020 19:03

continuity děkuju moc. Mzdovka mě s tím vyhodí, to vím, jen mi dá přehled výdělků a kolik za mě odvedli. Ale to nevadí, daňový formulář zvládnu, dělala jsem daně pro mého muže, když podnikal, ale bála jsem se toho, že se musím přihlásit jako osvč a jestli jsem něco nezanedbala.

Offline barbucha blogger
35173 příspěvků moje polička 03. prosince 2020 19:15

Torrah 

Jo, neni to nic složitýho. Najdi si ty další příjmy a cajk. Jak píše continuity , v práci to dělat nemusej, ale tak když si nás stejně volaj každoročně k tomu podpisu... a vždycky chtěj vědět jestli tam nebylo něco navíc... já jí teda nutila i pár stovek třeba za pronájem společný antény a tak, ale s tím mě vždycky vyhodila že ať přijdu s lepší částkou No vrazím jí pokaždý bonboniéru nebo tak něco a udělá to, je to minutka!

Offline Liesel
1630 příspěvků moje polička 03. prosince 2020 19:16

Garfie diky, mam v okoli same holky, tak jsem si nebyla jista