Isca Díky!
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Jdu sem s jedním zdravotním dotazem - nejspíš (skoro s jistotou) mám ostruhu na patě. "Uhnala" jse si ji vloni v létě túrama ve špatných botech a než mi došlo, že je to opravdu ostruha, tak přišel jeden lockdown a druhý a řešit se mi to teď nechce (celá ortopedie v naší nemocnici je covid oddělení). Podpatěnka moc nepomáhá, v botech s pořádnou podrážkou a podpatkem je to lepší, jinak to fakt bolí celý den. Nějaké rady, něco co by mohlo pomoci? (Třeba jestli má někdo zkušenosti s homeopatiky?) Díky.
4n4 Tak to měla mamka a nic jiného než ultrazvuk (doufám, že to nazývám správně, no prostě docházení na rhb) ji nepomohlo. To jsem tě moc nepotěšila, co?
4n4 fyzioterapeutky fungují pořád, zkusila bych tam.
Já znám pár lidí, co s tím trpěli a zkusili různé léčebné postupy. Nakonec to všichni uzavřeli s tím, že po cca roce to prostě přešlo, že by vyloženě pomohla nějaká konkrétní věc snad ani ne.
4n4 tchán měl a spravilo se to po pravidelné masáži takovým tím gumovým ostnatým balónek, prostě večer u televize jezdil nohou po balónku. Ale určitě by to chtělo dobrého fyzioterapeuta
4n4 tata to resil, chodil na nejaky ozarovani....nepomaha nic, on svuj problem vyresel behanim naboso, to prirozene odlehci paty. Ale na beznej provoz ti to moc nepomuze:(
4n4 mamka tím trpěla taky, vyzkoušela leccos (mastičky, léky) a zabral až ultrazvuk, myslím, že byla na 8 procedurách a zlepšovat se to začalo asi dva měsíce po ukončení terapie, prý to má takový dojezd. No a k tomu podpatěnky do všech bot.
Na sklerotizaciu zil som chodila celkom pravidelne potom kompresne pancuchy. Sedave zamestnanie velmi napomahalo ku krcovymzilam.
Potom mi lekar povedal ze uz mi to nemoze skletotizovat apotrebujem operaciu. Ziadny laser ale klasiku vybratim zily. No to som sa lakla a nesla. Byvala kolegyna natakom zakroku bola a nie len ze bola doma 1,5 mesiaca ale do roka mala problem spat.
Teraz ked som v kuse na nohach a v pohybe tak sice nemam pocit zhorsenia ale vizualne mivadia metlicky. Zvazujem ist znovu skusit posudenie sklerotizacie . No tato doba vela takychto veci odlozila ![]()
Teď jsem viděla v TV reklamu na nějakou horkovzdusnou fritezu od Delimana. Neznáte někdo, nemáte zkušenost, nebo něco podobného? Raději tedy jiný výrobce, než Delimana. Těm TV výrobkům nevěřím.
Řeším vaření do budoucna. Kvůli tomu mikroskopickemu množství jídla bych potřebovala něco, v čem se dá připravovat jídlo v malém. Kvůli 1 kuřecím prsů rozpalovat celou troubu se mi příčí.
Nemáte nějaký tip?
Dadoomám dojem,že máš remosku, ta tvůj problém neřeší? Myslím, že remoska je hodně dobrý vynález i když jsem ji nikdy neměla.
Tak Betty jj, remosku mám a miluju :-) dokonce i dvě velikosti mám.
To mě jen napadlo, že bych si pořídila něco nového, vychytaného, jak jsem to viděla v TV.
Pořád přemýšlím o pomalém hrnci, ten by se mi líbil. Ale kvůli velikosti nevím. Určitě nějaké menší jsou, ale já jsem nastavená na to vaření ve větším, tam mi přijde kupovat něco malého nepraktické.
Pořád se ve mně mele ten zvyk na normální vaření a současnost, mikrovaření.
Radši bych vařila pro dvacet lidí, než jen pro sebe mikroporce ![]()
Díky všem za rady, tak trochu jsem doufala, jestli někdo má nějakou super vychytávku
Uvidíme, zkusím se časem protlačit k doktorovi.
Dadoo A nějaký ten kouzelný hrnec jako má Lama_z_Lana? Ale nevím, co to všechno umí a jak malé množství to zvládá.
Dadoo Máme tuhle fritézu a jsme spokojení https://www.alza.cz/tefal-fz760030-actifry-genius-d5293873.htm . Používáme na klasické hranolky, brambory, zeleninové hranolky a kousky masa na osmahnutí. Výhoda je, že při smažení se to samo promíchává, takže se to nemusí hlídat, nikde to při smažení neprská, dá se to pak do myčky....
Dadoo horkovzdušnou fritézu mám, nějaký Sencor, princip horkovzdušné trouby. Myslím ideální na mikro porce pokud koupíš nějakou z těch menších.Ještě jsem se s ní úplně nesžila, ale dá se i péct pečivo, zkoušela jsem v tom řízky, nezvyk že to neztmavne, ale jinak v pohodě. Nevím jestli bych tedy znovu koupila, ale vozime ji v létě na chatu ať nemusím rozpalovat kamna.
Dadoo delimano je uplne v pohode skor tie ich blbosti ky vselijake nieeee. Mam od nich aj nejake hrnce a som max spokojna. Kamoska ma od nich odstavovac a este nejaky mixer a max spokojnost
4n4 já jsem s tím šla rovnou do rehabilitačního centra za rehab. doktorkou. Bylo to loni v lednu, ultrazvuk a mělo to dojezd, jak někdo zmiňoval, ale přesně po roce se to začalo ozývat znovu.
Abych pravdu řekla, při těch mikroporcích bych já asi hodně zklouzla ke studené kuchyni, saláty, saláty, saláty. A polévky, protože se dobře ohřívají. A sem tam restaurace, kde by mi porce vyšla ještě nadvakrát domů, nebo tak něco. Já vím, že vaření je vášeň, ale nevím, jestli se to slučuje s tím, že pojedeš fakt v miniporcích. Vnímám to tak nějak jako se často doporučuje - když má nějaké omezení, nenahrazuj suroviny, ale vař jinak. Jinak si taky myslím, že malá remoska bude fajn. Ty to vymyslíš, neboj, je to nová výzva. Třeba pak napíšeš kuchařku pro vrabce. Taky se u vás říká, že někdo jí jak vrabec?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.