Mám úplně blbej dotaz vhodnej sem do plena. Máte taky někdo, že nemáte rádi topení krbovyni kamny nebo krbem? Já kdekoliv se takhle zatopí, jsem jak praštěná palici po hlavě, padne na mě unava, pak se mi točí hlava a jakmile vyjdu ven, fakt se mi uleví:-D. Prostě mi nějak asi to sálavé teplo vadí. Určitě to není třeba jen vyšší teplotou, jsem doma teplomilná, často máme pretopeno. Dneska jsme to téma otevřeli s tátou a kouká na mě jak na blba. Ale já když nad tím přemýšlím, tak snad jedině příjemné mi to bylo u babičky doma, která měla hodně stará kamna taková ta na vaření. Tak mám teorii, že buď mi vadí jak to sala nebo třeba to bere kyslík z okolí a to mi vadí? Tak mě zajímá, zda je tu někdo další nebo mám psychickej blog z minulyho života!:-D
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Karja tipuju ten kyslik, mne takhle vadi plynovy lokalni topeni (wawky)
Pinot Noir taky jsem si vsimla jeji absenci. Ale uz driv psala ze si musi opet dat detox od parfu (treba vyuzila dobu pustu), myslim ze se zase objevi ![]()
Karja nevadí mi to tolik, co tobě, ale moc ráda to nemám. Mám pak vždycky trochu rýmu a navíc mi přijde, že je to teplo takové divné. Kolikrát je mi zima, ale jsem úplně zpocená a objektivně je v té místnosti horko.
viktorka_od splavu wawky jsme v jednom bytě měli, ale to nedokážu posoudit, ten byt byl úplně pitomej, chladnej, takže to bylo celé takové nestandardní.
Evaeva No to jsi mi připomněla dům druhé babičky. Ona ke stáru hodně topila a bylo to skutečně k nevydrženi.
Pinot Noir EDITH4B Taky myslím, že je na detoxu.
Karja Mně to teda připadá nejlepší právě, takový "vlhký"...
Karja Mne krb vadi, ale to je kvuli tomu, zese bojim ohne, takze to je trochu jinej pripad ![]()
Pinot Noir táborák mám ráda taky, ale vevnitř to moc nemusím. Jako jeden večer je to fajn, ale doma bych to asi nechtěla.
Aranel Vlhký? A nemyslíš třeba na chalupě? To mi přijde ještě taky docela rozdíl třeba.
Pinot Noir No já si myslím, že většinové je to asi prave takhle příjemné
Karja vzduch to hodně vysušuje, no. Asi jsi vlhkomilná květinka, budeš si muset přibalit rozprašovač a rosit ![]()
Karja táborák se vyznačuje tím, že zepředu je nám vedro a od zadu mrzneme. Teda nevyhovuje mi to vůbec, ale už jsem se za ta léta ( teda spíš noci) naučila, co s tím.
Já i ty kamna nám rada jenom pokud je v místnosti zima, jakmile je to běžný dům, kde se topi radiátory, už mi to taky vadí.
Pinot Noir Viď, já jsem asi vodní živocich:-D Já asi nemám ráda horko v žádné podobě.
continuity Jo tak venku to tak nevnímám;-)
MP Marge No tobě se ale po těch zkušenostech teda nedivím.
Karja no na chalupě to máme ještě vylepšené tím, že nemáme moc dobrá kamna. Děda za strašné prachy koupil americká a staré dobré Petry dal pryč. Kromě toho, že to zabere půl pokoje, tak se nedá přiložit jinak než že celou místnost začoudíš, o zapalování nemluvě. U tchánů je to lepší, bydlí v novém domě, tam je akorát to divné horko, se kterého je mi zima. Což je vylepšené tím, že normálně tam mají zimu, třeba dvacet stupňů, pak se večer zatopí a je tam 30.
Karja Ja se sobe taky nedivim, ale uz mi to zacina lezt silne na nervy
Prosim te, ja se normalne bojim i sveho vlastniho sporaku! Kdybys videla, jak varim, umlatila by ses smichy...
Karja ja to vlastně taky moc nemusim. Vyloženě teplomilná nejsem, takže mě to ani nepřekvapuje.
Nekdy je to na chvíli fajn, třeba když člověk přijde na horách promrzlý, promokly, profouknuty, tak to rychle pomůže
Táborák a špekáček
Karja a nemate treba spatne udelany komin nebo spatne serizeny ty kamna, ze by vam mohl nejak unikat CO? Ty priznaky co popisujes by tomu mohly napovidat, treba jsi na to nejaka citlivejsi.
Karja já teplo z krbu taky nemám ráda. Doma jsme krb zavrhli (muž to taky nemusí) . Užiju si to jednou za čas na chatě a to mi bohatě stačí. Tam to je lepší, právě tou zimou kolem. Když se všechno vytopí, tak mi to začne vadit i tam.Jediný co se mi líbí je koukat do ohně,to doma řeším lucernama /svíčkama
.
Karja Tak já kamna taky nemám ráda, proto jsme ani v domě žádný krb nebudovali. Nepříjemný mi je asi ten hodně suchý vzduch. Plus ten pocit horka jen z jedné strany.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.