Karja Jo, jak jsem to tak prolistovala, tak nestojí :-) Jen mě pobavila ta synchronicita, předtím jsem o té knížce v životě neslyšela.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Do konce listopadu musím zaplatit dětem lyžařský kurz, celkem pět tisíc. Měl by být v půlce ledna. Loni byl lockdown, neproběhlo to. Já vím, že neumíte věštit, ale co myslíte?
Pokud by vraceli celou částku, nemám s tím problém, ale vrací 80 procent.
tv já jsem loni taky sponzorovala lyžařský oddíl, z 5200 nám vrátili o 1000 méně. Letos přihlašuju jen dceru, tak i to storno by přišlo levněji
A jen doufám...
tv no ja ani nevím jaké bude to storno. Prý to učitelka psala, ale ke nedorazilo nic.
Ounz když vás tu tak čtu, co když si to někdo nedokáže sám píchnout? Zaučuje nějak lékař nebo případně pacient každý den dochází?
Jak mi nevadí odběry ani injekce, dělá se mi zle jen z pomyšlení, že bych si tu injekci měla píchnout sama ![]()
Zu nekde je moznost, ze chodi sestry pichat injekce, treba inzulin. Tady co zrovna jsem (mimo Prahu), existuje nejaka charitni sluzba, prijdou treba i udelat odber, aby nechodiciho cloveka nemusel nikdo transportovat na polikliniku.
Diabetiky to normalne v poradne uci, dneska uz jsou inzulinova pera, to hodne pomaha. Prilozis, zmacknes cudlik a ono ti to strikne davku.
Zu tjo, se přiznám, že já osobně nevím, jak to je, nejsem praktik. Sama se sebou s tím problém nemám, v nemocnici to dělají sestry a vím, že si občas někdo o aplikaci řekne. To je ovšem jednorázově..pokud si to máš píchat dýl, pak pokud nedostaneš jen jednodenní dávku, tak se musí á 12 hod, to úplně nevím, jak by docházení probíhalo. Zřemě se to řeší individuálně.
A myslím, že kdybys to fakt potřebovala, tak to zvládneš..
edit a samozřejmě tě zaučej, na začátku
Zu ja som poprosila kamaratku ktora je sestricka a ta otcovi prvykrat asistovala druhy krat prisla len pozriet a viac uz nepotreboval . Pichal si sam , zacal s tym v 80 rokoch. Myslim ze mu to v ambulancii len vysvetlili, pichli prvu a poslali ho domov s tym ze si to uz ma pichat sam.
Zu jo a nejde jen o lmwh, jak správně píše kokoska, i ten inzulin a třeba biologická léčba, a na tu taky mmnch existuje aplikátor ve tvaru pera, akorát teda píchnout musíš. Jenže ty jehly jsou fakt tenky, ten vtich sám o sobě nebolí, otravný je to okolo, ale i to se dá vydržet, když se musí :)
Zu ne ne s nožem se to vůbec nedá srovnat!
Určitě bys to zvládla v pohodě a je dobře, že to nepotřebuješ :)
Zu moje babicka si pichala inzulin sama, jeste v dobach, kdy byly sklenene strikacky a spolu s jehlami se pouzivaly opakovane, muselo se to vyvařovat. Samozrejme se jehly casem ztupily, bolelo to asi hodne, narok byl na nejake mnozstvi na urcite obdobi. Kdyz prisly jednorazovky, babicka byla stastna jak blecha. Ty jehly byly mnohem tenci a ostre!
Kokoska ty bláho, to muselo bejt hrozný, hrozný ![]()
Vzpomněla jsem si na Jennyfor , dlouho tu nebyla![]()
Zu Mně po operaci asi tři čtyři týdny pichali injekci rodinní příslušníci. Jako sama bych to zvládla, ale když byli ochotni....U dětí jsem to brala jako tréning, kdyby se třeba někde vyskytly u alergika, tak aby se toho nebály. Dcera měla tehdy 14 a dělala to s ledovým klidem.
Makara ja pichala manzelovi po operaci, uz si ani nepamatuju, co. Potreti uz mi to ani neprislo, ale celkem to bylo jen asi 2 nebo 3 tydny. Clovek si zvykne.
Mám z toho pocity asi jako ty. Jeden čas jsem se musela píchat do břicha perem i klasickou jehlou. Manžel to zvládal levou zadní, jenže pak jsem si to musela píchat i sama, když nebyl po ruce, a zvládla. Ale bylo to hrozný, učiněný týrání, nedokázala jsem si to píchnout rychle, to pero do mě zajíždělo snad jen díky gravitaci a ta jehla, to už si ani nevybavuju, jak se do mě dostala, ta se píchsla pod jiným úhlem, tam gravitace nepomáhala.
Doufám, že jsem aspoň někoho pobavila
.
Sweet Potato Taky na ni občas myslím. Ale vyvolávaly jsme ji tu už před tyden a nikdo se nepřihlásil;-(((( Jennyfor jen tak nám ťukni na rameno, že tě máme!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí