"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 00:48

whiskas k tem botam - ty merrelky, cos tu davala, jsou spis na lehci teren a ne moc do mokra. Vydrzi to takovy lehci dest, ale pri vetsim prudkem lijaku nebo delsim chozeni v mokre trave to pres ty sitky trochu provlhne. Pokud to chces treba na vylety po vic kamenitem terenu, kde to muze klouzat, je lepsi tezsi a pevnejsi bota, taky odolnejsi proti desti. Od Merrella bych brala treba Tyhle. Mam zkusenost s obema typy, ty pevnejsi (ne primo tyhle, ale dost podobne) se mnou zmokly obcas dost brutalne a dobry, nohy v suchu.  Dobry jsou taky Salomony, taky maji lehci a pevnejsi verrze.

Offline Lamicka
14201 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 08:05

JankaM mne bylo 6 a v malem meste ve Strednich Cechach si pamatuju demonstraci, mamka tehdy pro me sla do skoly, abych nesla sama domu (chodila jsem domu s druhakem ze sousedstvi). 

Offline Potrefenáhusa
38910 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 08:25
Reakce na RoSa:

whiskas a nechceš si koupit Bogner? (péřák) to si vezmeš přes tílko a teplo jak v peřině

​a to není moc prakticky, ne, když se člověk potřebuje někde svliknout jenom napůl (třeba v praci, v hospodě na horách...)

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 08:29

JankaM

Ja byla v jihočeské vesnici na chalupě, kam jsme jeli s rodiči pro dřevo, a dala se tam chytit rakouská televize. No, vysílali toho hodně, celkem jsme hleděli. Mně bylo 7, vůbec jsem nerozuměla tomu, co to znamená a co se to v Praze vlastně děje a rodiče nevysvětlovali. Babička se bála, že Rusové zase pošlou tanky. 

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 08:33

Ještě k těm botám.. Vydrží některé z nich téměř každodenní minimálně dvouhodinové chození v různém terénu? Včetně mokré trávy - aby byla noha v suchu. 

Moc se mi nechce investovat 3-4 tisíce, protože se bojím, že to víc jak rok nevydrží.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 08:44

bublifuk manžel měl Meindly a používal je nonstop nejméně 5 let, jakože fakt pořád, za každého počasí, do každého terénu. Město, hory, lesy. Spíš možná 7 vydržely všechno, vlastně bohužel existují i teď po cca 10 letech. Kožené nízké. 

Mně dobře fungují ty Sportivy...

Offline Jos
příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 09:20

bublifuk Mohučanka Manzel ma taky Mendly, vysoke pohory i ty nizke a oboji vydrzi roky. Ale i ty nizke staly myslim ke 4tis a kupovali jsme je v Nemecku...

Jinak bych se rada zeptala, jestli nemate nekdo doporuceni na anglickou ucebnici pro dospeleho (vecneho zacatecnika)? Rozumi dobre, ale gramatika aktivni slovni zasoba uz spatna. Slo by o hodiny s rodilym mluvcim, ktery ale neni ucitel a potrebuji oba nejaky fyzicky material, od ktereho se odpichnou. No a aby to nebylo uplne pro desetilete deti  Treba Roadmap jsem nasla, ze je pro dospele (a vubec to neznam). Diky

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 09:58

Jos zrovna nam ted lektorka moc doporucovala English Grammar in Use

prave ze to je pro dospele:-) akorat nevim jestli se da koupit nova, ale pouzitych je dost

Offline Pinot Noir
29929 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 10:03

bublifuk Meindl fasují lesníci, vydrží všechno.

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 10:08

Mohučanka to je pro boty dobrá reklama :)

Jos právě je to pro mě dost peněz, tak bych potřebovala ať aspoň 4 roky vydrží.

Ta English Grammar in use je dobrá, ještě je červená pro úplné začátečníky, ale pokud už něco umíte, lepší modrá. A zelená pro pokročilé.

Offline continuity
43193 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 10:14

bublifuk fakt bych investovala do některé z těch značek, co jsem psala výše. Vykašli se na všechny ty jakoby pohorky od Ecco, Timberlandu a kup si fakt poctivé boty od značky, která dělá pohory desetileti.

Sice je ta cena příšerná, počítala bych spíš 5+, ale na oplátku budeš mít spolehlivou botu, která vydrzi hodně let - rozhodně víc než rok. S nějakou základní starostlivosti je zaručené i to sucho,klidně bez membrány.

Výběr značky bych přizpůsobila tomu, co ti sedne na nohu, každá má trochu jiné kopyto. 

Rozhodně celokožené, žádné síťky, textilní vsadky a nevím co - to jsou boty na ten rok. Čím méně švů, tím spolehlivější bota ( a trochu menší pohodlí). Pokud bez membrány, tak si kup takové, co mají i tu vnitřní stélky z kůže - déle to vydrží než látka.

Offline andulka01
12859 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 10:50

Kan Hele teď jsi mě dostala! My revoluci (Praha) celkem prožívali, ale máma byla doma s mladší ségrou, tak si ode mě nechala vyprávět jak bylo na Václaváku a tak. A přesně - skončila výchova a začalo přátelství. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 11:06

viktorka_od splavu bublifuk Diky. Zrovna to mi kamaradka ucitelka dnes taky doporucila, ale neni to pro me. A manzel chce spis konverzaci, tak jsme vybrali neco jineho- English result. On je takovy vecny zacatecnik a gramatika jde hodne mimo nej. Ale zase aspon casy by mohl ovladnout

Offline brrr
12369 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 11:24

Jos Ale ten Murphy, co ti doporucovali se hodí vždycky. Je fakt dobrý.

Offline brrr
12369 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 11:28

bublifuk Já nedám dopustit na Hanwagy, předposlední jsem měla 12 roků, poslední dva jsem v nich byla fakt denně v bahně a bordelu. Teď mám dva roky nové, zatím jsou v poho.

Jak píše continuity , chce to vyzkoušet a investovat. Je to vyšší suma, ale ty pohorky typu Hanwag, Meindl, Scarpa jsou fakz držáky.

Offline Samart
148 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 12:26

0zero7 Zdravím a prosím o radu. Již před delší dobou jsi doporučovala jisté bělící pásky a gely na zuby. Link jsem si tehdy uložila, ale pochopitelně nemám. Moc prosím o link na eshop.

Děkuji

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 12:51

bublifuk 

Nevím, jestli to sem mám vůbec psát, ale mám celokožené  Meindly už skoro 20 let, někdo je tu měl i na fotce Chtěly by podrazit. Po čase se ty boty už nestříkají, ale mažou a pokud ti v nich nějak nevznikne díra, voda nemá jak se tam dostat.

Offline whiskas
21100 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 13:13

continuity Já věděla, že se mi dostane široké odpovědi a vysvětlení pro a proti. Děkuju! Občas váhám jestli prudit s dalším dotazem, ale nedá mi to. Místní osobni názory a zkušenosti mi řeknou více než no name recenze. Sedím ve vlaku (to je zážitek ) a z mobilu se mi blbě píše. Hlavně se mi dostalo tolik podnětů, že je to na poznámky. Fakt nemá smysl koupit tento typ bot bez vyzkoušení. Zatím moc děkuji všem!

Offline whiskas
21100 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 13:16

Kokoska Taky ti moc dekuju! Když turistická obuv, tak už chci pořádné boty, aby se hodily i do středně těžkého terénu. Díky!

Offline whiskas
21100 příspěvků moje polička 18. listopadu 2021 13:17

RoSa Bogner znám podle jména, ale nemám žádnou odobní zkušenost.