Jasne, ze je. Akorat manzel uz me asi s tema jramama vyhodi na ulici a necha si doma jen Inkousta. Teda pokud je nebude chtit prvni zajemkyne, to je jasne.![]()
![]()
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
já mám taky ten miele, co už se nedělá, maj ale nějakej hodně podobnej, já teda taky nemám vyloženě ten na ty chlupy (myslím se jmenoval vyloženě ten podtyp dog and cat), mám nějakej na parkety, ono se to lišilo jen těma nástavcema a ta se dá kdyžtak dokoupit.
myslím, že jsem slyšela, že čínský čaje jsou tařka skoro výhradně zelený, že černej nějak moc nepijou, jestli si to dobře pamatuju
já kuchyni ikea mám a jsem s ní velmi spokojená, mám ji teda koupenou ještě před refreshem, tak nevim, jestli se něco nezměnilo. Kování používali Blum, což má být snad nejkvalitnější kování na trhu. nic nedrhne, všechno funguje, není omlácená, rozklížená, jediný, co by potřebovalo přebrousit a znovu natřít, je dřevěná deska, ta už je trochu ostudná. Ze spotřebičů mám od nich varnou desku a troubu, desku bych doporučila, u trouby se dost rychle rozbily mechanický části u minutky a hodin, ale trouba až na tu minutku funguje dobře dál, na ty moje šílenosti (párkrát týdně chleba) bych ani lepší nechtěla.
Narozdíl od příbuzných, co si ve stejný době kupovali minimálně jednou tak drahou Jamall, je ta moje v lepším stavu (mají ošoupané úchytky od skříněk např., byl to jen stříbrnej nátěr) a troufám si říct, že vypadá nadčasověji (doufám, mně se teda už nová ta moje líbila víc :-))
Akorát teda mám dojem, že je u nich dost drahá instalace, my si to dělali sami. A taky je tam taková jedna mírná zrada s odpadem od dřezu, ve Švédsku jsou prý ty odpady v zemi, i nás ve zdi, takže bylo nutný se tam trochu peklit s tou rourou, ale zvládli jsme to.
a mám taky dotaz, trochu zoufalej....vypadal váš buxus po zásahu zavíječe zimostrázového takto???![]()

Tenhle je zatím jen lehce ochutnanej. To zachráníš. Náš je na tom o dost hůř, a už zase obráží.
a je to vono? Ještě nedávno byl uplně netknutej
Mám ten samý již několik let a jsem spokojená. Na chatě mám podobný bez toho spešl příslušenství a také dobrý. Ale je fakt, že Miele měnilo modely kvůli úpravě spotřeby energie a tyto se již nedají sehnat.
To by byla dobrá zpráva, budu tedy doufat. ;)
Nejspíš je. Ale podle fotky je malý, to bys mohla housenky obrat i ručně, pokud už nevylítly. Podívej se ke kmínku.
díky, kouknu zejtra, je malinkej, jen v květináči, fuuuuuj
děkuji za sáhodlouhý rozbor.
já jsem právě nalomená, že bych nějakou "levnou" jako přechodovou pořídila. úplně levný to nebude, musím počítat vymalování, předělání obkladů, možná nějaké to posunutí el. zásuvek...
líbí se mi provedení hittarp, chtěla bych kdyžtak masivní pracovní desku (asi skogarp). a dřez musí být jejich? dívala jsem se na ty keramické a mám z toho trochu obavu - ale zas vypadají fakt stylově. vy máte jaký?
dřez mám jejich, ale normální, nerezovej, přijdou mi hezký (ten můj je boholmen, ale nevím, jestli se ještě dělaj) - ta keramika podle mě není moc praktická, i když se mi to líbí moc. Já jsem ale chtěla dřez s malým odkapávačem, právě kvůli tý dřevěný desce, aby se tam dalo něco trochu položit vedle.
Podle mě je ikey na přechodovou kuchyni škoda, bude vás to stát spoustu času, plánování a peněz, pak taky ta instalace....jestli chcete jen na cca dva roky
já bych si koupila ikeu i kdybych měla mnohem větší rozpočet, ten poměr design/cena/výkon mi přijde naprosto uspokojivej
tak třeba vydrží i případnou rekonstrukci
demontuju, schovám, namontuju, co se rozpadne, dokoupím.
mám prostě strašné dilema, co teď udělat, ale dva roky už v té současné nevydržím, dnes se uloupl další kus vrstvy na polici ![]()
Nepomůže tomu nějaký menší repas? Něčím natřít, vyměnit třeba jen pracovní desku? Asi bych se snažila to nějak přečkat a v rámci rekonstrukce to předělat celé (pokud teda opravdu hrozí zničení). Nebo posunout rekonstrukci?
Já mám taky ikeu, jejich keramický dřez a zatím 12 let zcela v pohodě. Dubovou pracovní desku jsem ti jejich olejem natírala před tremi tydny. U jedné z desek se mi podařilo nanést o jednu vrstvu nátěru víc, než bylo potřeba, takže teď mírně lepí
a budu ji muset opět přebrousit ( tloušťka je asi 4 cm, tak mám ještě pár pokusů
). Ale jinak jsem s tím dubovým masivem spokojená.
nepomohl, za dřezem je to takové úplně zčernalé, odpadávají úchytky, olupuje se potah dřevotřísky, to bude největší problém, do půl roku asi úplně oleze
chybí mi koncovky na různé lišty, sehnat už se to nedá, a jedny dvířka, protože jsem nesehnala stejné panty, se dají otevřít jen napůl, bohužel za nimi je většina nádobí
jenže ani po asi šesti pokusech se prostě nesehnaly panty, které by umožnily otevřít dvířka úplně.
no a rekonstrukci budu spíš posunovat směrem do budoucna, mám velmi nemocné oba rodiče a těko říct, co bude za rok dva. ale vařit se nějak musí.
já přemýšlím ještě nad granitovým dřezem, krémovým. té keramiky se nějak předsudkově bojím, že to rozbiju, nebo naleju moc horké a praskne ![]()
Tak to pak jo. Možná když to pojmes v nějaké minimalistické verzi, aby ty škody pak nebyly vysoke. Já jsem původně chtěla i horní skříňky, ale řešili jsme všechno za pochodu, že zatím to nejnutnější a nakonec se nám to zalíbilo natolik, že na horní skříňky ani nedoslo. Mám kombinaci tmavě hnědé zdi (barva kakaového prášku, bílých obkladů, dubového masivu a bilo-smetanových skříněk a pořád se mi to líbí.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí