"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 30. června 2017 22:15

Když mívám brigádníky, jsou to většinou studenti, tak s těmi se dohodnu, že si budeme tykat (zas tak stará bréca nejsem). Ale teď se mi sešli různě staří lidi i důchodového věku a už jsem v tom měla trochu hokej. Nakonec to dopadlo, že mladší a přibližně moje věková kategorie mi tykali (a já jim), starší mi vykali (a já jim). Akorát u těch vykajích jsem měla problém s oslovením, některým jsem říkala pane Vomáčka a některým pane Josef. A u jedné paní, která mi řekla, ať ji říkám jménem mi to pořád skluzavalo k tomu příjmení a to jsem se pak bála, aby si to nebrala tak, že ji zrovna něco vytýkám.  Uff, už je to za mnou.

Jo a cikáni mi vykali a někteří mi říkali paní mistrová

Offline viktorka_od splavu
49377 příspěvků moje polička 30. června 2017 22:44
Reakce na :

já to právě pochopila fakt jako gps ale nedávalo mi to smysl. teda navigaci v autě "gps" neříkám:-)

Offline quebrada
363 příspěvků moje polička 01. července 2017 17:34

Je černý nebo zelený? Nevíte někdo? Díky! :) Já vím, je to malé a fotka mizerná, ale co kdyby náhodou...

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 02. července 2017 09:24

Potřebovala bych malý popostrk/radu ... už dva dny si lámu hlavu nad odstíny, jakými nechat vymalovat nový byt. Nebo, zda nechat zdi bílé ...

Mám ráda světlé barvy, celkově světlý prostor, a tak kdyby někdo mohl poradit, co by se hodilo ... nábytek bude stejného stylu a barev jako na vložené fotce. Potřebovala bych se rozhodnout, jak vymalovat obývací pokoj, ložnici a pokoj pro syna (třináct let).

Také přemýšlím, že bych třeba nechala v obýváku barevně vymalovat jen jednu stěnu (tu nejdelší) ... prostě nevím.

No a kuchyň ... tam vůbec nevím. Asi ji nechám bílou.

49377 příspěvků moje polička 02. července 2017 10:53
Reakce na Dalia:

pokud je to byt klasický s nízkými stropy (panelák apod), tak bych zůstala u bílé. v malých místnostech ty barvy na mě akorát tak padají. v prostornějším interiéru se snesou tzv. "zrcadla" (=obdélník od každého rohu cca 15 cm). stěna, na které jsou okna, zůstává vždycky bílá. no... nemůžu najít žádnej příčetnej obrázek. to asi mluví za vše:-)

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 02. července 2017 10:59

Mockrát děkuji za názor!

Ta "zrcadla", jak píšeš, se mi líbí. Nikdy jsem je však neměla. A je fakt, že barvy mohou místnosti opticky zmenšovat.

Včera jsem projížděla různé fotky na netu a zaujala mě tato ložnice (viz foto). Ta barva na mě působí velmi příjemně! Jenže se trochu bojím, aby mi později jakákoliv barva nezačala lézt na nervy.

Online Potrefenáhusa
38918 příspěvků moje polička 02. července 2017 11:03
Reakce na Dalia:

Mne ty barvy prijdou uz jako strasny retro,ja jsem zastánce bílý 

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 02. července 2017 11:04
Reakce na Potrefenáhusa:

Já mám naštěstí bílou velmi oblíbenou. Například i na oblečení. Takže to asi nakonec udělám sobě i řemeslníkům jednodušší a vše bude bílé.

Online Kokoska
35036 příspěvků moje polička 02. července 2017 11:08
Reakce na Dalia:

V takové ložnici bych se asi zbláznila, připadala bych si jak v bažině nebo na operačním sále. Bílou, mistře, bílou!

Offline Sweet Potato
40496 příspěvků moje polička 02. července 2017 11:08
Reakce na Dalia:

Mívali jsme v ložnici světle zelenou, bylo to poněkud matrixové, ale příjemně chladivé. Na nervy nám nelezla.

Syn nemá na svůj pokoj nějaký názor? 

Pokud je dřevo takhle výrazně žíhané (nebo jak to nazvat), jako na první fotce, byla bych s barvami opatrná.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 02. července 2017 11:08
Reakce na Dalia:

mne se zda bila na stenach moc tvrda a studena.Ja mam radsi s nejakym nadechem,smetanova,vajecna skorapka....

Do barev uz bych take nesla a jeste tu mam pozustaky,ale priste jen co pisu vys.

Mam zeleny obyvak,jeste se neomrzel,ale dela to celkove divne svetlo v mistnosti.

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 02. července 2017 11:08
Reakce na Dalia:

To mi připadá jako vodníkova říše! Moc studené .... Bydlím v bytě s vysokými stropy, kuchyň máme klasicky bílou a ostatní prostory jemně pastelové, jednu stěnu vždy o odstín tmavší, stropy naopak o odstín světlejší ... Místnosti to zajímavě modeluje, ale musela jsem chodit malířům za zadky celou tu dobu.

Hlavně ať se v novém bydlišti cítíš dobře!

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 02. července 2017 11:18
Reakce na Sweet Potato:

Má názor - v posledním asi půl roce co není černé, tak je trapné. Samozřejmě prohlásil, že chce pokoj vymalovat na černo ... po vzoru Ozzáka.

Ano, to dřevo je takové.

49377 příspěvků moje polička 02. července 2017 11:20
Reakce na Dalia:

pokud je ten pokoj dost velký, tak bych mu asi jednu stěnu povolila.-) akorát to pak dost rychle začne vypadat ošuntěle

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 02. července 2017 11:24

Děvčata, děkuji všem za rady. Asi skutečně zůstanu u bílé. Byt je sice vcelku prostorný, ale před jeho rekonstrukcí tam zůstaly po původních majitelích stěny vymalované na růžovo a oranžovo. Působilo to na mě nepříjemně a byt mi tím přišel i tmavý. Chtěla bych jej prosvětlit, takže bílá je zřejmě nejlepší volbou.

Offline Sweet Potato
40496 příspěvků moje polička 02. července 2017 11:34
Reakce na Dalia:

Tak mu to dopřej, jednu zeď. A co ho zapojit do procesu?;-))

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 02. července 2017 11:37
Reakce na Dalia:

dovolím si přidat osobní názor na barvy v bytě. syté barvy se mi na stěnách někdy líbí, ale chce to specifické prostředí - krásné podlahy (ne třeba obyč vinyl, ale parkety, velkoformátová dlažba), velké místnosti a stylový nábytek, masiv. a celkově daný styl interéru, třeba rudá zeď v bytě, který je zařízený tak trochu orientálně. sama bych to ale nechtěla, protože by mě to hrozně limitovalo. už si nemůžete koupit libovolný běhoun na stůl, nehodí se k tomu každá jídelní souprava, máte dáno, jaké můžete mít třeba závěsy, chce to specifické osvětlení apod.

až budu malovat, přikláním se k tomu, že bych šla do nějakých odstínů "whites", protože chci bílý nábytek, aby na tom pozadí jemně vynikl, ne úplně splynul s bílou zdí.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 02. července 2017 11:37
Reakce na Sweet Potato:

My tam ještě nebudeme, když se bude malovat. Dělá mi to firma.

S tou černou fakt nevím ... neumím si to ani představit. Bojím se, aby neměl pokoj moc tmavý. I když je fakt, že jemu by to nevadilo.