zní to dobře :)
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Přítel z toho měl taky strach, ale udolala jsem ho a teď sám uznal, že to byly zbytečné obavy. Za těch 12 let se ve dřezu ani nic nerozbilo (zato dlaždice u linky už pár šrámů mají). Mně by se teda líbil i betonový dřez, ale to by chtělo úplně jinou kuchyň.
No když jsem tehdy malíři řekla, jakou chci barvu, tak na mě čuměl, jako bych po něm chtěla vymalovat Sixtinskou kapli.
Jinak ještě k tomu dřezu - běžně do něj slevám vodu z brambor nebo vylevam rychlovarnou konvici a vlastně mě ani doted nenapadlo se nad tím pozastavit. Zato skla vytažena z trouby ze zapékací misky a zalitá studenou vodou mám na kontě už 2
.
mám dojem, že se o tom keramickým dřezu už někde párkrát diskutovalo a že někdo psal, že ho má poškrábanej od hrnců. Jinak si tam můžete dřez dát jakej chcete, klidně i odjinud, podle mě. Mně se nejvíc líběj jen takový ty rámečky bez odkapávače, ale to mi s tou dřevěnou deskou nepřišlo úplně praktický
(máme břízu a trochu lituju, že jsem tenkrát nevzala ten dub (přišel mi hodně tmavej))
Moje sestra má taky kuchyň z Ikea a je s ní moc spokojená, taky teda tu původní. Stejně tak moje bývalá sousedka. A co se týká keramických dřezů, v bývalém bytě jsem měla keramický dvoudřez (ne teda Ikea) a byla jsem nadšená, vypadal pořád jako nový, žádný škrábanec, žloutnutí, nic. A vypadal hrozně dobře, chtěla bych ho (taky výhledově plánuju rekonstrukci kuchně) znovu!!
Mama si keramickej drez koupila do docasne kuchyne, nez zrekonstruujou spodek. Tak ten nakonec budou rekonstruovat bracha s manzelkou. Mama je s tou keramikou spokojena moc. Libi se i mne, ale ja mam sedo-vinovou kuchyni, takze by tam bilej drez byl jak pest na oko a navic teda nic menit nepotrebuju, i kdyz je kuchyne po tchyni furt vypada vyborne (aneb akce kulovy blesk v manzelove rodine).
My jsme před 10 lety řešili podobný problém s kuchyní a pořídili jsme hodně levně asi polskou kuchyň, úplně obyčejnou, hladkou bez zdobení za 20 tis. bez dřezu. Byla rohová a dlouhá cca 4,5 m, spodní i horní skříňky, udělaná na míru. Všem se hrozně líbila, i když jsme ji hodně používali a podle mě to na ní bylo vidět. Noví majitelé bytu byli nadšení. Firma už kuchyně nedělá, ale určitě se dá sehnat levnější než Ikea. Tý by mi asi bylo líto po 2 letech vyhodit.
Moje sestra má taky kuchyň z Ikea a je s ní moc spokojená, taky teda tu původní. Stejně tak moje bývalá sousedka. A co se týká keramických dřezů, v bývalém bytě jsem měla keramický dvoudřez (ne teda Ikea) a byla jsem nadšená, vypadal pořád jako nový, žádný škrábanec, žloutnutí, nic. A vypadal hrozně dobře, chtěla bych ho (taky výhledově plánuju rekonstrukci kuchně) znovu!!
Ten keramický dřez (v černé barvě) budu mít v nové kuchyni. Nevím přesně, co je to za materiál, i když mi to bylo sděleno ... nepamatuji si ten název. Každopádně jsem na něj moc zvědavá.
Jinak bych měla dotaz - prosím, kdo vaříte na indukci? Jste s ní spokojené?
Ja mam po letech poprve (ucila jsem se varit na elektrice) plyn, ale mama (viz prispevek vyse) v do te nove kuchyne dosadila indukcku a pry uz by jinou nechtela. Jen to chce dobrou, aby neco vydrzela (ted ma totiz levnou z Ikea, ze to nebude na dlouho a jedna plotynka ji blbne)
spokojena naprosto
edit: vareni je na plynu samozrejme nejlepsi co jde, indukce 2. ovsem uklid a celkova prakticnost I. A:-)
Amun Už mám indukci objednanou, tak doufám, že potom nebudu tlouci hlavou o zeď.
Blbé je, že mi každý radí něco jiného, ale nejvíce bylo rad, abych do indukce šla. Tak uvidím, jak budu spokojená.
Nějaké velké vyvařování neplánuji. Prostě běžné vaření víkendových obědů. V týdnu se synem stejně jíme ve školní jídelně. ![]()
Taková ta několikahodinová a pomalá jídla většinou dělám v troubě. Teď mám sklokeramiku a už nikdy.....uvažuji právě o indukci. U plynu mi vadí takový ten mastný ulpívající povlak na všem....
V dnešní době určitě indukce, už se dělají dobré. Pamatuju jednu starou, která se chovala zvláštně, ani neumím popsat, co bylo špatně, ale měla jsem potřebu pořád přidávat nebo ubírat. S novým sporákem je to super, nemám žádnou výtku, a to jsem bývala velký fanda plynu.
ale houby, nejlepsi jidlo je z kamen ve kterych se topi drevem!
jedina potiz co mam s indukci pri pomalem vareni je ze se sama po trech hodinach vypne:-)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí