"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Online continuity
43146 příspěvků moje polička 17. ledna 2023 10:24

MP Meri no já nevím jaké ticho máte na tý vaší ulici. Popravdě, co se týče hluku, dupající sousedi mi tolik nevadí, zato ječící psi přivázání pod okny ložnice mě serou každodenně převelice. 

Bydlení je to úplně v pohodě, pokud je lokalita fajn, je to nejdůležitější.

Důležité otázky;

Chcete to koupit nebo pronajmout?

Orientace na světové strany, je to zateplené? V jakém stavu jsou okna? Je byt po rekonstrukci? Pokud ano, deala se i elektřina nebo je to pořád v hliníku?

Online Pinot Noir
29908 příspěvků moje polička 17. ledna 2023 10:25

MP Meri si zvykneš. A oni taky.

Online continuity
43146 příspěvků moje polička 17. ledna 2023 10:29
Reakce na MP Meri:

Pinot Noir Víš jak budu vypadat, až budu fotit selfíčka na balkone a u toho mě bude pozorovat desítka sousedů ?? Vím, že víš

​Tak toto fakt neřeš. Sousedům budes docela ukradená. Možná kdyby ses pravidelně fotila nahoře bez, tak by to někoho zaujalo. Jinak ne.  

Zase může fungovat docela fajn komunita, když dojdu do hospody vždy tam někoho znám, ale sousedi to nejsou. Děti tady běhají se spolužáky. Normální vesnice. Jen anonymnějsi. 

Offline carries
1143 příspěvků moje polička 17. ledna 2023 10:31

MP Meri ja som vyrástla v panelákovom byte na 8. poschodí bez balkónu. Lokalita super, dobrá občianska vybavenosť, veľa zelene, vedľa baráku rieka. Byt sám o sebe pomerne priestorný a hlavne má centrálne kúrenie. To je na nezaplatenie. Čo sa týka hluku, tak áno, susedov samozrejme počuť. Ale teraz bývam v starom prerobenom dome a hluk od susedov počuť oveľa viac. Nemyslím, že panelák je hnusné bývanie, ale samozrejme závisí od lokality a od ľudí čo tam bývajú.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 17. ledna 2023 10:36

continuityMy teď máme balkon do vnitrobloku, takže úplné ticho, na druhou stranu je jednosměrka a taky pohoda, fakt ticho. Tlustý stěny, takže souseda neslyšet. 

Tohle by bylo ve Vršovicích, takže žádný sídiště na okraji. Což mě dost utěšuje, prostě přejdeš ulici a seš na tramvaji, do 10 minut pěšky v Krymský nebo naopak v Havlíčkových sadech  ... zeleně tam moc není, ale zase jsou tam hřiště hned pod barákem, školka pod okny ... Ale je to moc těžký rozhodování, obří dluh do konce našich životů ... Barák má všechno nový, okna, výtahy, zateplení, jádro ... na tu elktřinu jsem se chtěla zeptat a zapomněla, dík za připomenutí. 

Online continuity
43146 příspěvků moje polička 17. ledna 2023 10:46

MP Meri barák po rekonstrukci je dobrý, hlavně je to znamení, že SJV funguje. 

Ten obri dluh uvidíš, s aktuální inflaci to půjde. Furt je inflace mnohem vyšší než úroky. 

Offline dzizisketa
8973 příspěvků moje polička 17. ledna 2023 10:49

MP Meri 

Já miluju bydlení v paneláku a už jsem se přistihla, že miluju i to naše sídliště. A panelák se dvěma balkony, no to pro tebe bude ráj!

Offline Lilly_Ku
4545 příspěvků moje polička 17. ledna 2023 10:54

continuity my zadny plisne nemame panc nam netesni okna

jinak osobne bych taky vic resila lokalitu.

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 17. ledna 2023 10:57

MP Meri jsou lepsi a horsi panelaky i sidliste. V jednom obdobi (nevim kdy, budou vedet architekti) se stavelo fakt slusne, nesetrilo se na materialu, nektera sidliste jsou svym zpusobem ikonicka:) Se mi libi treba Kobylisy, spousta zelene, prostoru, infrastruktura, ty baraky jsou jakoby pruchozi, mi to prijde stavebne zajimavy. A nektery maj ve foyer dobove plastiky. Ne, vazne, casem to treba bude brany jako fenomen.

Offline Janulik03
20282 příspěvků moje polička 17. ledna 2023 11:13

Mne pride panelak v pohode. Ono fakt zalezi na lokalite. A presne ako pisu predo mnou, ked funguje sprava a robia sa opravy, je to super. 

Panelakom ublizila minulá doba aj v hlaske, ze su to kralikarne, co teda . A samozrejme sa stavby lisili aj kvalitou. No ale niektoré dnesne novostavby by clovek nechcel ani zadarmo, takze je to o konkretnom dome. 

To co píše MP Meri by si myslim vyhovovalo a fotenie, no ono si tam ludia moc nevsimaju inych

Offline andulka01
12857 příspěvků moje polička 17. ledna 2023 11:28

MP Meri Lokalita je hodně důležitá a Vršovice plus jestli je barák po rekonstrukci a všechno nový, tak bych asi ani já moc neváhala (a to jsem skalní fanoušek starých vlhkých domů s vysokými stropy). A i tahle část Vršovic půjde kvalitativně hodně nahoru, vždyť je to v podstatě centrum. A máš i nádraží.

Online continuity
43146 příspěvků moje polička 17. ledna 2023 11:42

Janulik03 presné králíkáren.

Zato novostavbu so slušným dispozicnym riešením nenájdeš. 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 17. ledna 2023 11:47

MP Meri v panelaku se mi zilo lip nez v soucasne radove zastavbe

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 17. ledna 2023 11:57

Candance A co ti třeba vadí na té zastavbe? 

MP Meri Mně přijde, že z mých známých si na panelák stěžovali jen ti, co bydleli pod střechou a nebo měli třeba jen garsonku a jižní okna. Jinak nikdo, i si třeba koupili větší byt a zase v tom paneláku. Jinak bych se na to možná dívala i optikou, jestli mám na podobný byt velikostí, dispozicí i v nějaké jiné stavbě, která není na totální rekonstrukci a v energetické náročnosti G:-D. To bych zjistila že nemam, a dál to neřešila. Ať se rozhodnete správně:-D

Offline Lenka22
2647 příspěvků moje polička 17. ledna 2023 12:10

MP Meri Klady tady už zazněly, asi i zápory. Já mám taky spíš kladnej vztah k paneláku, jediné, co je tam blbé, je miniaturní koupelna a malá kuchyně. A nedá se s tím moc udělat...Pokud je to u tebe dobré, tj. aspoň se v koupelně rozumně otočíš a vejde se ti tam pračka/sušička, a kuchyně taky aspoň slušně velká, tak jo.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 17. ledna 2023 12:18

MP Meri ja byvam uz druhy krat pod strechou a nemozem si stazovat. Ten klud je super. Sestra byva v tehlovom dome a u nich je susedov pocut extremne. Panelak je v tomto lepsi. Z tych zaporov je to ta mini kupelna, to je jediny fakt vopruz. Najdolezitejsia je fakt lokalita a susedia. Ale tych dopredu clovek malokedy pozna. 

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 17. ledna 2023 12:20

MP Meri Tak pokud byt ti dispozičně vyhovuje a okolí na tebe působí dobrým dojmem, tak panel je prostě jenom stavební materiál, co se týká přenosu hluku může na tom být novostavba klidně hůř a když jsem bydlela v činžáku na Letné, tak ani nemám dojem, že by tam sousedi byli slyšet míň než v paneláku. Jo a kdyby to bylo reálně možné zajdi se podívat na schůzi SVJ, ať si spočítáš kolik je v domě potížistů ;o)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. ledna 2023 12:26

MP Meri panelové byty jsou světlé, dispozice bývá poměrně praktická. Záleží na okolo, sídliště obecně mají dobrou infrastrukturu pro děti a celkově se tam s dětmi žije líp než v centru (sídliště je vlastně velký park). A jestli to má muž blízko do práce, tak bych neváhala.

Offline rozarka
4218 příspěvků moje polička 17. ledna 2023 12:32

Bydlím na malinkým sídlišti a pod stŕechou a jsem víceméně spokojená. Panelák, aspoň ten náš, není zdaleka tak hrozný, jak se někdy říká. Sousedi jsou slyšet stejně, jako v činžáku (skoro vůbec),hodně světla,upravené okolí, kde si děti mají kde hrát....

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 17. ledna 2023 13:08

Já bydlela prvně v 13 patrovem, přímo pod střechou, takže kdykoliv vypadla elektřina  tak to bylo veselý. A při větru se houpal lustr:D ale byl to velký, světlý byt, stěhovali jsme se když mě bylo 7, zase do paneláku, lepší čtvrt, na patře 3 byty, my teda neměli balkon, ten byl o půl patra vys na chodbě. Akorát pod nama bydlel opravdový potizista, pokoj dal až jsem ho v 17 poslala osobně tam kde slunce nesvítí. My tenkrát predelavali jádro, takže se krásně změnila dispozice kuchyně  koupelny a WC, ale jestli je ten váš byt už po rekonstrukci, tak s tím už nic neuděláš. No a pak jsem se jako dospělá stehovala do paneláku starého, a to nikomu nepreju. Tam jsme vydrželi přesně 2 roky.:D