"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Online continuity
43148 příspěvků moje polička 13. ledna 2023 22:52

Karja no právě, zastavit se na nákupu cestou domů je úplně jiná disciplína, než před prací. Ještě tak ty boty si umím představit. 

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 14. ledna 2023 00:53

Lenka22 Díky, zrovna tady nemají vše, ale našla jsem, že Ordinary mají i např. na Cosibella.

Offline letfenixa
10886 příspěvků moje polička 14. ledna 2023 01:27

Na Slovensku sú zavreté obchodu cez štátne sviatky/DPP, vrátane itesca,  takže naozaj treba mať nakúpené a aj to v tých obchodoch tesne pred a tesne po sviatku úmerne tomu vyzerá. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 14. ledna 2023 09:43

Ounz Karja no prave,vsak nez jsem se s tim szila,jsem jednou pred svatky sla za sefkou a rikam ji,ze bych potrebovala jit driv,ze musim nakoupit a ona -co jste delala rano?A ja uplne vazne rekla -spala.Myslim,ze byla tou uprimnou odpovedi tak zaskocena,ze rekla jen mile jo.

ja pak dostala zachvat smichu(ne pred ni)jak to bylo absurdni.

Offline Garfie
28572 příspěvků moje polička 14. ledna 2023 09:54

whiskas Ordinary má i Sephora, aspoň online. Mají toho docela dost, tak zkus kouknout. 

Offline Lenka22
2647 příspěvků moje polička 14. ledna 2023 09:58

whiskas jj, viděla jsem něco i na Notinu, i jinde. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 14. ledna 2023 09:59
Reakce na continuity:

Karja no právě, zastavit se na nákupu cestou domů je úplně jiná disciplína, než před prací. Ještě tak ty boty si umím představit. 

​je to tak!

Kdyz jsem ve stary praci delala od 15hod.to byla parada,to jsem stihla vsechno i poledni slofik.:-)

Offline Černá kočka
1774 příspěvků moje polička 14. ledna 2023 10:26

whiskas The ordinary jsem objednávala z jejich stránek v listopadu, clo jsem neplatila, přivezla to zásilkovna až domů. Jenom to trvalo skoro tři týdny (což bylo s velkou pravděpodobností tím, že měli celý listopad slevy a tím pádem asi hodně objednávek).

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 14. ledna 2023 12:17

Garfie Lenka22 Černá kočka Díky všem. Online Sephora je dost tragická a v kamenných obchodech nemají vše na každé pobočce. Notino má min.nabídku, tedy, co jsem viděla naposledy. 

Asi tedy zkusím Cosibellu, ten obchod znám, jen jsem netušila, že mají i The Ordinary. Díky moc, všem .

Offline whiskas
21093 příspěvků moje polička 14. ledna 2023 12:18

Černá kočka Termín dodání je asi obecně delší, mají to myslím i na webu v FAQ.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 17. ledna 2023 10:02

Prosím prosím - nemohl byste mi někdo trochu vychvalit bydlení v paneláku? Má to nějaký pozitiva, ne?

Offline Lilly_Ku
4545 příspěvků moje polička 17. ledna 2023 10:03

MP Meri moje segra bydli v panelaku a rika, ze do stare zastavby by nechtela, panc je tam vsechno stary a vysoky stropy nechce panc nechce ohrivat tolik vzduchu :D

staci? rysuje se vam neco?

Online continuity
43148 příspěvků moje polička 17. ledna 2023 10:05

MP Meri co tě trápí?

Které patro? Určitě bych nešla pod střechu. 

Pokud je byt v dobrém stavu/zrekonstruovaný, tak myslím fakt dobrý. 

Online continuity
43148 příspěvků moje polička 17. ledna 2023 10:08

Lilly_Ku tak zrovna, že je tam všechno starý bych neřešila, ale třeba topení přímotopy nebo ohřívání vody karmou mi fakt nechybí. Obecně víc světla v bytě, méně plísní. 

Lepší infrastruktura pro děti, víc zeleně. 

Šestileté prvňáky jsem už vykopla na hřiště samotné a hlídala jen z okna. 

Offline Vari
2221 příspěvků moje polička 17. ledna 2023 10:15

MP Meri Ja v panelaku bydlela do maturity a pak par let v najmu v Praze a neprislo mi to blby, kdyz ten byt vypada slusne, nevidim takovej rozdil oproti novostavbe. Spis bych resila, kde ten panelak je.

Online continuity
43148 příspěvků moje polička 17. ledna 2023 10:17

Vari já už bydlela v novostavbě, která na tom byla hůře než panelak. Hrozně závisí, jak to je postavené. 

Ale MP Meri je ve staré zástavbě. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 17. ledna 2023 10:19

Lilly_Ku Po dlouhy době se objevilo něco, co stojí za uvažování ... muž by to měl 5 min pěšky do práce a mně celkem efektivně zavřely hubu dva balkony

continuity 3. patro ... Já to řeším asi spis pocitově. Nikdy jsem v paneláku nebydlela a mám to proste v hlavě zaskatulkovany jako "hnusny bydlení" (možná neprávem), hluk, dupajici sousedi ... plus mi vadí ten výhled do dalšího paneláku. Ale je to top lokalita pro nás, takže to přidává úplně hrozne moc bodů.

Offline Pinot Noir
29909 příspěvků moje polička 17. ledna 2023 10:21

MP Meri myslím, že lokalita je důležitější, než z jakého materiálu jsou stěny.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 17. ledna 2023 10:22

MP Meri Já bych šla asi radši do rozumnýho paneláku než do starýho činžáku, vždycky, když jsem bydlela v paneláku, tak to byl čistý, světlý byt, zatímco u činžáků jsem měla štěstí na starý tmavý byty se špatně nefunkčníma wafkama (a jo, viděla jsem i nádherný velký, světlý byty třeba kolem Palačáku, ale to bylo úplně mimo naše možnosti).

Ale mně se líbí i některý sídliště jako takový, často je v nich mnohem víc zeleně než v klasické zástavbě, vloni jsme se po 20 letech vrátila na rodný sídliště a nestačila jsem se divit divit, jak hodně  je to tam zelený, hned vedle je řeka a cyklostezka, vrátit se do rodnýho města, tak tam jdu bydle hned. 

Jako dost zálež na okolí, a jestli jsi typ, co má na bydlení rád centra měst, tak v paneláku asi spokojená nebudeš.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 17. ledna 2023 10:23

Pinot Noir Víš jak budu vypadat, až budu fotit selfíčka na balkone a u toho mě bude pozorovat desítka sousedů ?? Vím, že víš