"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 13. ledna 2023 13:55

JankaM u nas v Norimberku ano,ale muzes treba na solarko nebo na nadrazi.je to zoufalost.

Offline JankaM
3106 příspěvků moje polička 13. ledna 2023 13:57

Zarinya děkuju, a kavárny, restaurace, hodspody taky? Benzinky předpokládám fungují

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 13. ledna 2023 14:00

JankaM jasne benziny funguji,kavarny,tez jen restaurace zaviraji cca od 14hodin a pak zas az v 17 /18hodin to je ruzne.nastesti se tedy uz najdou i ty co maji v nedeli cely den.Ale moc jich neni.

Offline JankaM
3106 příspěvků moje polička 13. ledna 2023 14:05

Zarinya děkuji

Edit, a dá se ve městech nějakou delší dobu parkovat třeba u supermarketů? Zdarma? 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 13. ledna 2023 14:26

JankaM u supermarketu radsi ne tam mivaji soukrome security,ale na normalnich p.mistech v poho a v nedeli je to zdarma.

Offline Lilly_Ku
4545 příspěvků moje polička 13. ledna 2023 15:00

JankaM zalezi trochu na spolkove zeni, v berline jsou vsechny hospody a restaurace v nedeli otevreny stejne jak jindy v tydnu. zavreny jsou jen supermarkety, obchodni centra a vecerky. takze treba nakupni vylet bych na nedeli neplanovala, cokoliv jinyho jo :)

Offline Ounz
20535 příspěvků moje polička 13. ledna 2023 15:23

Lilly_Ku a ty spätis jsou už teď taky zavřený? Vím, že o tom nějak jednali, ale ještě tak před rokem se dalo..

a obchody na nádraží bejvaj otevřený, nebo už taky ne? Friedrichstrasse a Zoo to dycky jistilo..

Offline Lilly_Ku
4545 příspěvků moje polička 13. ledna 2023 15:25

Ounz s tema späti to dlouho sice bylo v zakonech ale vsichni na to dlabali. ted do podle me nejak zacali vymahat, protoze späti maji ted fakt zavreny.

s tema nadrazima mas pravdu - ja uz jsem na ty nedele tak zvykla, ze proste nenakupuju, ze nad tim vubec nepremyslim, ale jako obchodnposlwdni zachrany by to fungovalo :)

Offline Ounz
20535 příspěvků moje polička 13. ledna 2023 16:57

Lilly_Ku díky za odpověď..ty nádraží se hodí, když člověk někam jede ´ je fajn, že to zatim zůstalo (jinak zavřený neděle nejsou nic zas tak hroznýho..)

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 13. ledna 2023 19:28

Ounz taky jsem si to myslela,dokud jsem nezacala pracovat po-so....

A nadrazni lidl,ktery je jediny otevreny denne do 22.00 akorat je trochu fujky nas uz druhy rok zachranuje od umreni hladem.

Offline Ounz
20535 příspěvků moje polička 13. ledna 2023 19:51

Zarinya tak u nás jezdí rohlík a spol i v ty zavřený dny, jinak mám taky nepravidelnou pracovní dobu a nakupuju před nebo po..a holt člověk musí plánovat. Ale chápu tvoji situaci, že nejde jen o potraviny a že když máš volný jen jeden den, kterej bys třeba chtěla procourat po obchodech a nejde to..pak je to blbý..

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 13. ledna 2023 19:53

Zarinya Mně teda ta rakouska otevírací doba vadila taky. Teď nevím jak to bylo asi jen sobota dopoledne v supermarketech a v pátek už zkrácený vecer? No prostě už ke konci týdne se tam začalo srocovat dost lidí a kolikrát když člověk třeba měl něco na pátek cely den, tak ux ve čtvrtek šel kupovat na neděli a pondělí rano. Muselo se na to nakupování docela myslet, nešlo to jen tak mimochodem. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 13. ledna 2023 20:14

Karja tady je tedy sobota az do 20.00 jenze ja pracuju do 19.30.....a soboty tedy jsou od rana narvany lidma a kdyz pro mne dojede muz a jdeme v tech 19.30 tak jsou prazdny regaly.

Ounz ja mam jen odpoledni zacinam v 12.30....19.30 takze po praci stihnu jen ten nadrazni lidl,nastesti tam prestupuju na druhy metro tak nemusim nikam extra.Jo vim,ze bych mohla dopoledne,jenze! vecer prijdu ko a jit nakoupit znamena,ze se ani nevyspim ani neuvarim pac v pul 12 musim ject do prace a s nakupem je to pak hooodne dlouhy den no a ve meste hadrarny oteviraji v deset,tak mam hodinu a pul.

No,ale i tak stacim ty penize rozfofrovat.

Online continuity
43148 příspěvků moje polička 13. ledna 2023 20:24

Zavřené neděle jsou zvládnutelné, když člověk pracuje jakž takž pravidelně a ne moc dlouho do večera. pokud jeden pracuje nepravidelně nebo cestuje a vrací se v ten zavřený den, tak ne to teda mazec. Pondělní návrat z Velikonoc nám jistil rohlik, to samé pokud se vracím první svátek vánoční od rodičů. Ani tam si moc nemůžu nakoupit, protože je zavřeno, v lednici u rodičů není místo na nějaké zasoby, protože je tam plno lidí. No řeší se to dost blbě. 

Mmch dnes v půl sedmé neměli u nás jedinej rohlík a ukořistila jsem poslední nebaleny chléb. Přitom půl sedmá je doba, kdy jsem se běžně vracela z práce. Pokud by bylo v tomto systemu otevřeno jen v sobotu dopoledne, musela bych tam ráno utíkat na osmou, abych vůbec dostala pečivo. 

Offline Tabea
8134 příspěvků moje polička 13. ledna 2023 20:29

Já přijela po Vánocích domu v neděli. V pondělí ráno v sedm jsem vystrelila do aldi, že koupím dětem ovoce a zeleninu na svačinu. Ještě neměli vybaleno skoro nic. Pak jsem se dostala do obchodu až před sedmou a byly prázdný regály.  
V Bavorsku je blbý to, že obchody zavírají v osm. Když jsme se sem přestěhovali z Rheinland-Pfalz, kde měli do desíti, tak to byl celkem šok. Lékárny otvírají nejdřív v 8:30, to je taky nic moc. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 13. ledna 2023 20:33

Tabea no a ordinacni hodiny myho p.doktora je taky mazec.8.30-12.30 jen po a ut je tam pak jeste 15-18.

Offline Tabea
8134 příspěvků moje polička 13. ledna 2023 20:38

Zarinya můj dělá až od devíti. Někdy teda i do večera. Koupil praxi od jinýho, ten pracoval už od rána. Naštěstí tam nejdu, jak je rok dlouhej. Teď si ale kvůli tetanovce budu muset někoho sehnat. Nemám chuť dostat termín v 10, čekat do 11, pak být tři minuty v ordinaci, abych tu tetanovku mohla dostat.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 13. ledna 2023 20:54

Tabea nojo vlastne,doktor taky chodi az na devatou,to jen recepce zacne v 8.30.

Offline Ounz
20535 příspěvků moje polička 13. ledna 2023 22:10

Zarinya no máš tu pracovní dobu fakt neprakticky!

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 13. ledna 2023 22:47

Zarinya Chápu no, to ti pak ten nákup jakoby hrozně rozhodí to ráno, že by ses ještě vracela domů. No to teda je pitomý