"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline prďola
4457 příspěvků moje polička 03. března 2023 14:19
Reakce na 999:

Garfie To je fakt zajímavý :-). Já sem zatáhnu odbornici na péči o pleť prďola , co tomu říká :-).

​Omlouvám se za opožděnou reakci.

Návod/doporučení na péči jsem si v velkým zaujetím přečetla a první, co mě napadlo bylo: Ježišikriste, dvojí odlíčení? ... 3x týdně exfoliace?! A co na to jejich ochranná kožní bariera?! Ale je fakt, že to vše záleží na typu pleti+genetických dispozicích. Osobně si myslím, že pokožka běžné evropské ženy na takovou intenzitu není stavěná. Ostatně už teď neúměrně narůstá počet žen, které musí řešit různé atopické problémy pokožky jen proto, že to s péčí přehání.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 03. března 2023 21:15

Taky je u vás na obloze tak mocně vidět Venuše a Jupiter? 

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 03. března 2023 21:20

Kan dnes nevím, je tam docela opar, zato včera to byla nádhera, chvíli jsem váhala, jestli alespoň jedno z toho není letadlo a druhé ISS. Ale byly na letadlo na divnem místě. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 03. března 2023 23:11

Kan je a je to krasa 

Online dzizisketa
8967 příspěvků moje polička 04. března 2023 00:21

Kan 

Offline Hwi
748 příspěvků moje polička 04. března 2023 09:47

prďola Nejsem absolutně odborník, ale myslím, že mně se stalo něco podobného. Před pár dny jsem si ve vledlejším vlákně stěžovala na problémy s pletí a musím říct, že k nim dost možná přispěla i moje nadměrná péče. Když se mi totiž kůže začala horšit, zkoušela jsem všechno možné, abych ji "zachránila" - včetně exfoliace (sice jen jednou týdně, ale myslím, že i to na mě bylo moc) a dvojího odličování. Pořád jsem měla pocit, že se asi o pleť dost nestarám, když je na tom tak zle. Výsledkem bylo, že se situace neustále akorát zhoršovala. Takže věřím, že méně je někdy více. 

Offline Tak Betty
6144 příspěvků moje polička 04. března 2023 10:08

Potřebuji nějaké vitamíny na vlasy, ale nějak se neorientuji v nabídce. Co by měly kapsle obsahovat? Mám je splihle, bez objemu a padají mi.

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 04. března 2023 10:54

Tak Betty nejsem odbornik, ale zaklad je myslim b komplex a methionin + nejake rostlinne vytazky typu kopriva. Ja v krizi kupuju donna hair, efekt vidim. A posledne mi to pomohlo expresne zalecit i priserne rozpraskane koutky ust. A kdyz mam hidne velkou krizi, tak pouzivam sampon plantur s kofeinem pro dlouhe vlasy (ten ruzovy). Ten podpiruje rust novych vlasu, opravdu jsem pak mela plnou hlavu baby hair. Nepouzivala bych to ale soustavne treba pul roku v kuse, protoze ty vlasy byly malo hydratovane, vylozene na pesteni dlouhych vlasu mi uplne vhodny neprisel.

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 04. března 2023 10:58

Tak Betty mám na sobě odzkoušen Renovix, celkem funguje. Doporučovala ho tu kdysi prďola

Offline RoSa
10177 příspěvků moje polička 04. března 2023 12:12

Tak Betty vojtěška, alfalfa

Offline prďola
4457 příspěvků moje polička 04. března 2023 16:15

Hwi 

Ono je to zejména s exfoliací velmi ošemetné. Vůbec nikde se jaksi nikdo nezmiňuje, že kožní buňky během života prochází zhruba 120 cykly, kdy se buňky přirozeně obnovují. A šlus!

Pokud někdo častou exfoliací/peelingem odlupuje z vrchní vrstvy pokožky i buňky, které ještě nejsou odumřelé, tak si předčasně ubírá z těch přirozených cyklů obnovy a sám si zeslabuje vrchní ochranou vrstvu pokožky. Vidět 50-leté ženy s pergamenovou ("mrtvou") pokožkou je dnes bohužel poměrně časté.

Toto se samozřejmě netýká lidí s problémy kůže, resp. trpící psoriázou.

Offline Miru
16833 příspěvků moje polička 04. března 2023 19:41

Tak Betty 

ASTAXANTHIN

-  dá se zakoupit i samostatně(užívala jsem), a je obsažen ve vit. komplexech jak od Arsova tak od Zapoměla

Vitamíny Zapoměl

Vitamíny Arsov

...a tady třeba ten samostatný s omega kys.:

https://www.notino.cz/gymbeam/krill-oil-podpora-normalni-funkce-obehoveho-systemu/p-16117226/

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 06. března 2023 07:40

Prosím o radu ohledně cestovních ručníků. Má někdo nějaké vyzkoušené, na které nedá dopustit?

Máme nějaké z Decathlonu, které nesají, jenom stírají. Půjdou do kontajneru. Důležitá je právě ta savost. A váha trochu taky.

Našla jsem:

Jurek

Bushman

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 06. března 2023 08:11

Tak Betty Renovix.Všechny zákaznice, které vyzkoušely,potvrdily zlepšení.

Offline Zuzuli
3781 příspěvků moje polička 06. března 2023 08:21

Archivářka ja mam uz snad pres deset let sea to summit z hudy a saji dobre, jsou male a skladne

Myslim, ze tenhle typ

Offline Tak Betty
6144 příspěvků moje polička 06. března 2023 09:13

Děkuji všem za odpověď,  koupím ten Renovix.

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 06. března 2023 09:21

Archivářka ehm, máme ručníky z Decathlonu i od Jurka a podle mě je to všechno na jedno brdo. Používame je na bazén a nějak fungují. 

Nestačí ty vaše jen pořádně vyprat? Bavlna to nikdy nebude, tak ať nevyhodíš spoustu peněz zbytečně. 

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 06. března 2023 12:35

Archivářka continuity mě právě ty Decathlon docela sají.. Ale při praní je nešetřím, už šly i na 60 stupňů a povolených je 30. Nosím je do sauny a přemýšlím, že půjdou i na 90... Matně si vzpomínám, že potřebovaly pár cyklů praní, než začaly sát..

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 06. března 2023 13:59

Pavlena Archivářka není to úplně bavlnená osuška, ale v rámci možností a váhy to funguje přijatelně. Taky bych to víckrát pořádně vyprala, na 60C peru ručníky vždy. Je to z toho bazénu ekl, mi přijde, hlavně děti to vyválí všude možně.

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 06. března 2023 14:42

Díky všem za rady.

Těm našim starým ručníkům ani opakované praní na 60 nepomohlo...

Zkusím něco strukturou spíš "froté". Jeden pokusně a pak se uvidí.