Včera sme boli v múzeu v Zurichu - 5 ľudí - a Wc sa nielenže neplatilo, ale bolo na každom poschodí najmenej 1x / a viac / . Keby sme musli platiť, stálo by to viac, ako vstupné .Bol to úžasný zážitok a ja , tak, ako všetci okolo mňa, som fotila a fotila , aby som si mohla kedykoľvek pripomenúť a tiež ukázať , a pritom som si uvedomila, že za našich čias by niečo také bolo zhola nemožné, všade boli upozornenia, že „ zákaz dotýkať sa exponátov a fotiť “.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Muslik Na czechdesign.cz by se nedalo vybrat?
Ja si teda moc nevybavuju, kde by se v jakem muzeu platilo wc. Spis se vzdycky spolehame, ze muzeum to jisti. V cene vstupenky teda.
Třeba v Londýně jsou muzea a tedy i toalety zdarma. To je báječné.
Kan já právě hotovost skoro nepoužívám, kartou je to pro mě mnohem rychlejší a pohodlnější. Snažím se teda něco mít, ale ne vždycky to vyjde, natož abych měla přesně 10 a to ještě víckrát. Ale platit za WC v instituci, kam platím vstup/lístky mi fakt přijde mimo, proč teda ten lístek není o trošku dražší.
V Dánsku se mi právě hodně líbilo, že je hotovost spíš obtěžovala, kartou jsme platili úplně všude, všechny dánské koruny zase přivezli. Naopak tady na jižní Moravě je cedule pouze hotovost na každé druhé hospodě![]()
letfenixa máš pravdu, cítím to stejně. Děkuji za reakci. A omlouvám se, že reaguji tak pozdě.
Sweet Potato No ono je to tím, že divadlo je tam v nájmu a ty záchody provozuje zámek a kastelán dělá vše pro to, aby to všem znepříjemnil. Není možné v tom parku UNESCA dát třeba Toiky. Už se dost let řeší přesun točny za park, ale to bude velmi nákladné a pořád se jen diskutuje. Jinak my jsme byli včera a příběh mi přišel docela čitelný z toho, když člověk zná nějaké jeho obrazy a přečte si životopis. Celé to promrholilo a bylo 14 stupňů, což byl teda masakr. Doteď jsme vždycky měli štěstí a super počasí, ale zas to mělo dost dramatickou atmosféru.
Brambora Tak v sobotu bylo naštěstí aspoň ještě teplo.
No jo, točna vs UNESCO, neverending story.
Evaeva Nejen na jižní Moravě, rozlézá se to jak lišej. V Krumlově teď taky. Top byla jinak jedna super kavárna. Jedině hotově. Tasíme tisícovku: jé, já si zapomněla nachystat peníze...
Zítřejší mezinárodní den byl poprvé zaveden v Brazílii? Jeden radní a asi i autor, ho daroval své ženě, tak to teda!
Špatný vlákno.
Sweet Potato no je to děs!
Evaeva já už jsem na ty cedule "pouze hotovost" vážně alergická a už mám seznam podniků, kam už nepáchnu. Když to někde vidím, tak si vzpomenu, jak se na erasmu dalo platit kartou i na rozhledně uprostřed lesa, kde vstup stál 2 E. Severní Evropa, rok 2013
zpátky na stromy...
Kan Pouliční umělci jo, ale já nedávno viděla prodavače nějakého toho časopisu, jestli je to pořád Nový prostor. Prodavač v dost bídném stavu a u něj takový fakt vyšvihnutý pán, vytahoval kartu. V duchu jsem se trochu zasmála, že si teda počkám a bezdomovec vytáhl platební terminál![]()
brrr Garfie Bude to nepochybně náročný, ale skvělý. Já mám Maroko dost najetý, tak aspoň vím, do čeho jdeme.
Zároveň teda pokud by měl někdo prosím zkušenost s tour do pouště - jinou, než je Merzouga, aby se ozval, klidně do SZ nebo Cestovani, třeba se tu někdo takový najde ... hodně bych chtěla, aby muž videl Saharu, ale Merzouga je fakt hodně z ruky.
MP Meri Mám výbornou zkušenost s Nomadic Life v osadě M'Hamid, ale obavám se, že to je z ruky hodně... Zažili jsme je v roce 2007, kdy s pruvodcovanim do pouště začínali, a teď koukám, že jsou normálně na bookingu :). Jdou s dobou :).
Renusatko Tak ten je hustej. Já takto sázela na policii, že jako berou na pokutách jen hotovost, vždyť na úřadě kartou taky nezaplatíš. Tak ne, místo bumášky vytáhli terminál. Pokrok nezastavíš.
K tématu záchodků si musím pochválit, že v Japonsku jsou nejen všude zdarma, ale hlavně všude! V každé večerce, v parcích...a až asi na jedinou výjimku i čisté a s toaletním papírem! ![]()
Sweet Potato no já jsem pochopila, že tančili podle jeho obrazů (resp přečetla jsem si to v programu). Ale vidět tančit Zdeňka Mládka je vždy zážitek![]()
My jdeme na Úplně celou českou historii. Nějak jsem si letos nemohla vybrat, na co bychom šli, tak jsem vybrala rodinné představení :-)
Jaký je prosím ted takový ten standardní rozměr polštáře? My máme 90x70 a přijde mi, že většina hezkých povlečení na ten polštář nenacpu, tak co je ted taková ta univerzální velikost? 70x70? Budu si peřiny nechávat renovovat, takže to klidně zmenšim.
Garfiena to tema pripominam novy film Perfect days:) 2h clovek kouka na verejny zachody v Tokiu a je nadsenej![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje