"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Sweet Potato
39953 příspěvků moje polička 07. srpna 2023 13:47

Magráta Ano. Úvodem nekompromisně oznámili, že se bude hrát za každého počasí a máme si u nich koupit pláštěnku. Když už začínám přízemně penězi - poněkud nás zaskočilo, že i podsedáky prodávají (jsem zvyklá z pražských otevřených scén, že obvykle podsedáky i deky půjčují). A záchod byl za dvacku.

Byli jsme na premiéře Autoportrétu o Egonu Schielem. Českobudějovický balet, režie Skutr. Vizuál a atmosféra skvělá, příběh, měl-li být jaký, nám zůstal skryt.

Točna se obzvášť ze začátku točila mnohem rychleji, než jsem očekávala. Já mám kolotoče ráda, ale kamarádce se dělalo už trošku zle.

Tanečníci měli v tom dešti a mokru asi co dělat, občas někdo uklouzl, naštěstí jen na trávě, ne ve výškách.

Offline Lenka22
2602 příspěvků moje polička 07. srpna 2023 14:32

monis allegro jsou polaci, skupujou vsechno možný i u nás (Mall a další) a chystaji velkou expanzi, obdoba Amazonu. 

Online Garfie
28261 příspěvků moje polička 07. srpna 2023 14:47

Lamicka Mě teda taky hned napadlo, že klíčová by mohla být ta věta "čte sice hezky, ale nerad..." :-) Plus bych teda ještě do září přidala starý dobrý horčík, mně ho poradila kamarádka, když měl syn něco jako oční tik, pořád mrkal a tak a taky to pomohlo. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 07. srpna 2023 14:51

Karja jestli je to pobočka zemědělského muzea v Praze, tak určitě jděte (po republice je jich několik). My teď byli ve Valticích a je to stejně super jako v Praze (samozřejmě menší), interaktivní, zábavnou formou, vzdělávací,...

Online Evaeva
příspěvků moje polička 07. srpna 2023 14:52

Sweet Potato záchody za dvacku

Online Evaeva
příspěvků moje polička 07. srpna 2023 14:54

MP Meri my jsme dětem pasy dělali nové a podle mě až po nákupu letenek. Každopádně si pamatuju, že po check-inu byla možnost ty údaje změnit (Ryanair) i později.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 07. srpna 2023 14:54

Evaeva Problém? V Německu jsem chodila za ojro.

Offline Sweet Potato
39953 příspěvků moje polička 07. srpna 2023 14:59

Kan V divadle?

Jinak za pěkný čistý záchod zaplatím ráda.

Navíc to bylo dalekooo a já se musela vracet pro peníze.

Offline Černá kočka
1745 příspěvků moje polička 07. srpna 2023 15:04

monis Jak bylo zmineno, je to polská obdoba Amazonu. V CR vlastni Mall. Nakupovala jsem tam jednou,  dva mesice zpatky, doruceni trvalo asi dvacet dni, ale na to jsem byla upozornena predem. Nemusi to tak byt u vseho zbozi. Kdyz se tam registrujes tak mas u sveho uctu prehled o tom v jake fazi je objednavka. Preklady hrozne, hodili to do stroje a stroj to prelozil, no.

Offline Aranel
6495 příspěvků moje polička 07. srpna 2023 15:04

Kan Sweet Potato Taky ráda zaplatím třeba na nádraží, ale v divadle bych čekala, že se to snad promítne do vstupenky a nebudu muset před dveřma lovit dvacku po kabelce. Čím dál míň lidí navíc vůbec nějakou hotovost nosí.

Už i šatna bývá v divadle zadarmo / za dobrovolný příspěvek.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 07. srpna 2023 16:02

Kan v divadle? Jinak je cena ok.

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 07. srpna 2023 16:13

Garfie jak nad tim od rana premyslim, tak mi to dava smysl. Horcik zkusim. 

Offline Muslik
551 příspěvků moje polička 07. srpna 2023 16:24

Kulatiny na krku a ráda bych si udělala radost (sama sebe potesim nejvic haha)nějakým decentnim ale klidně nemainstreamovym šperkem, nějaké náušnice, náramek, případně na krk, podmínkou je bílé zlato, nic jiného bohužel nesnesu. Nemáte tipy na nějaké eshopy? (končím tak max na úrovni klenoty Aurum nebo Swarovski a neorientuji se...)

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 07. srpna 2023 17:19

Číslo pasu na letenky netřeba, takže jsme si namotivovaní ze Safari ve Dvoře koupili letenky do Maroka v listopadu. I s dětma. No, držte palce

Online Garfie
28261 příspěvků moje polička 07. srpna 2023 18:40

MP Meri To bude super zážitek a v listopadu snad i dobré počasí. Užijte si to!

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 07. srpna 2023 18:50

Sweet Potato Evaeva V divadle teda ne. Ale zaplatila jsem si vstupné na vyhlídkovou plošinu a za wc jsem taky zaplatila, Švýcarsko.

Offline brrr
12265 příspěvků moje polička 07. srpna 2023 18:58

MP Meri To Maroko zní super!

Offline monis
1607 příspěvků moje polička 07. srpna 2023 19:00

Muslik takhle na první dobrou mně napadá Eliška Lhotská, 27jewelry nebo ještě Klenota, ta má spíš takovou klasiku než design, ale mám tam opakovaně dobrou zkušenost.

Edit: Hezké věci má i Anna Kubicová, ale na eshopu má hlavně stříbro, zlato by se asi muselo poptat individuál ě.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 07. srpna 2023 19:10

Kan mně to přijde zvláštní, no. Včera jsme strávili celý den na zámku, takže jsem za záchod platila třikrát. Ne, že by mně to zruinovalo, ale překvapilo mně to. Navíc v ČR se tyhle zařízení obvykle nedají platit kartou a kde má jeden pořád lovit nějaké drobné.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 07. srpna 2023 19:18

Evaeva No tak já jsem plná drobných, parkovací automat na kartu furt nefunguje, pouliční umělci taky maj pořád jen futrál od houslí a spropitné číšníkovi dám raději na ruku, než na účet. A v kostele do pokladničky taky kartu nenacpu.