"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 03. října 2023 09:04

dzizisketa Ono to tak někdy je, neteř má naroziny na konci září, druhá v půlce října a pamatuji si hodně venkovních oslav v letních šatech. Jenže nikdy to nebylo takhle trvale v kuse celý podzim, to ne.

Offline Kokoska
34998 příspěvků moje polička 03. října 2023 09:08

monis pamatuju se, že jsme ve škole chodili na bramborové brigády tak od půlky září na 2-3 týdny a někdy bylo teda hodně teplo, i sucho. Ale byly i dny, kdy jsme sbírali po ránu brambory obalené studenou mokrou hlínou a někdy i jinovatkou, jednou nás dokonce nahnali na pole někdy v půlce října i v sobotu za sněžení, aby se to vůbec stihlo vybrat. Takže ty roky byly všelijaké. Ale včera říkali v TV, že tohle září překonalo hodně rekordů.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. října 2023 09:11

Karja jo, to je nejdivnějších, že za celé září nebyl snad ani jeden vyloženě propršený den a teplota neklesla před den pod 18. Já teda musím říct, že ty teploty nad 25 už moc nedávám, slunce nám teď do bytu praží víc než v létě, jak je níž, a některé noci mi to fakt nedělá dobře.

Offline Aranel
6617 příspěvků moje polička 03. října 2023 10:00

monis Nejsi, a sucho je děsné a mě mrzí, že nerostou houby.

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 03. října 2023 10:45

Aranel Já vůbec nechápu tu houbovou kulturu, co s tím jako lidi mají:-D. To je asi jako ryby, bud to chápeš nebo ne:-D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. října 2023 10:53

Aranel my byli v sobotu a jako něco málo jsme našli. Syn měl strach, aby to bylo na "houbovou polívku" (bramboračku). Tak jsem mu jí včera udělala. Prohlásil fuj, houby! a musela jsem mu je vybrat

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. října 2023 10:55

Karja já na houby chodím ráda, projdeš se po lese mimo cesty, nadýcháš se čerstvého vzduchu. Starší syn chodí taky rád, teď je tak zodpovědně čistil než šly do košíku, ale mladšího to vůbec nebere. A nesnáším pak to čištění a v naší užší rodině jsem jediná, kdo je jí.

Offline Aranel
6617 příspěvků moje polička 03. října 2023 11:54
Reakce na Evaeva:

Aranel my byli v sobotu a jako něco málo jsme našli. Syn měl strach, aby to bylo na "houbovou polívku" (bramboračku). Tak jsem mu jí včera udělala. Prohlásil fuj, houby! a musela jsem mu je vybrat

Karja No tak projdeš se po lese a máš jídlo zadarmo. Nebo na co se ptáš? Ráda bych někdy pronikla do mykologie víc než na úrovni rourky / "chladič", ale zatím sbírám jen hřibovité houby, max. jeden rok nějaké žampiony na louce a bedly.

Offline letfenixa
10882 příspěvků moje polička 03. října 2023 12:02
Reakce na Evaeva:

​Presne!

Offline letfenixa
10882 příspěvků moje polička 03. října 2023 12:06

monis ja sa z tepla teším, ale u nás cez víkendy prší. 

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 03. října 2023 12:29
Reakce na Aranel:

Karja No tak projdeš se po lese a máš jídlo zadarmo. Nebo na co se ptáš?

​No asi na tohle:D.

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 03. října 2023 14:11

Prosím přítomné právničky nebo jiné, problematiky znalé, o radu. Byla jsem předvolána k předběžnému šetření v rámci dědického řízení. V předvolání bylo uvedeno, že je možné šetření provést písemně formou odpovědi na zaslané otázky, požádala jsem tedy o zaslání otázek. Problém je v tom, že na většinu otázek neznám odpověď a současně notář žádá o předložení ocenění nemovitosti zůstavitele. Jsem si téměř jistá, že jsou dva další potenciální dědicové, ale kromě jmen k nim nic nevím. Sdělí mi notář, kdo jsou ti další dědicové, abych se s nimi mohla třeba spojit a vyřešit, kdo zajistí to ocenění nebo to notář žádá po každém potenciálním dědici zvlášť? Co se stane, když to ocenění nezařídím já ani nikdo jiný? Je nějaký důvod, proč notář předvolal mě, když nejsem osobou, co vypravovala pohřeb nebo se předvolávají všichni dědicové? Google jsem použila, ale v tomhle mi nepomohl.

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 03. října 2023 15:51

Mermaid to je divné, u vás notářka komunikovala s tím, kdo vypravoval pohřeb a k ocenění ji stačil on line odhad z webu. Vzhledem k tomu,že se to vypořádalo tak, že každý bude mít napsaný svůj podíl, nic dalšího není potřeba. Auto jsem odhadla podle průměru stejných aut z jakéhosi vyhledávače. Stejně z toho akorát spocetla svoji odměnu. 

Pak se tam stačilo sejít s plnou mocí od těch, kdo se nezúčastnili. Hotovo za tri hodiny celkem. 

Spojila bych se s vypravitelem pohřbu. Stejně se musíte domluvit vy, ideální stav je, aby to notář jen sepsal. 

.

Offline Vari
2221 příspěvků moje polička 03. října 2023 16:01

Mermaid Zvlastni, my vzdycky predvolavali na predbezny projednani jen vypravitele pohrbu, ostatni dedice az na konecny projednani. Na tvym miste bych zavolala primo notari a domluvila se s nim, z vlastni nejen pracovni zkusenosti vim, ze s nima bejva domluva v pohode.

Offline Kokoska
34998 příspěvků moje polička 03. října 2023 17:17

Mermaid taky jsem byla na predbezne setreni predvolana jako vypravitel pohrbu ja, segre jen poslali dopis, ze muze prijit, kdyz bude chtit. Plnou moc chteli minule myslim az na to konecne jednani, to jsem sestru zmocnovala. U nas teda neni co dedit, byt nebyl psany na rodice, zadne jine majetky nemeli. Ale stejne budeme platit skoro 8 tisic notarce, za tech par penez na uctech a stary nabytek. 

Offline miuu
413 příspěvků moje polička 03. října 2023 17:52

Nemáte někdo zkušenost, jak se zbavit strachu z létání? Já to nikdy neměla moc ráda, ale šlo to. Teď mám za 3 týdny letět a už teď mě chytá panika a chci dovolenou zrušit.

Offline brrr
12350 příspěvků moje polička 03. října 2023 19:44

Nevíte, co je s Dadoo ? Už tu nebyla dlouho ona ani Růža.

Offline Kokoska
34998 příspěvků moje polička 03. října 2023 19:46

brrr taky jsem na ni vzpominala, hlavne na zacatku skolniho roku.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 03. října 2023 19:56

brrr Kokoska na instagramu je aktivní, s pejskem a kocourem.

Offline Kokoska
34998 příspěvků moje polička 03. října 2023 19:58

Mohučanka tak treba se nekdy tady taky ukaze.