"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Mulen
5032 příspěvků moje polička 12. října 2023 06:53

mám dotaz na pojištění storna cesty. Máte s tím zkušenosti? U koho to uzavřít? Budu k tomu potřebovat potvrzení o zaplacení? 

Něco mám vygooglený, ale radši bych osobní zkušenost :)

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 12. října 2023 07:29

Karja no přesně, je to demode a tak kvalita taky spíš nic než moc. Jediná výjimka je damaskove povlečení, ale jinak jsou ty materiály dnes určitě kvalitnější. Lněná prostěradla nosíme do sauny a to je vše. 

Já jsem to měla ve sklepě v krabicích, taky jsem neměla moral to vyhodit.  pak přišla válka na Ukrajině a vše jsem navozila potřebným a bylo. 

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 12. října 2023 07:43

continuity Jako já mám dvoje kvalitní, silná bavlna, vzor příčetný, ale pořád je to spíš tak na chalupu, ale používám je. Jinak prostěradla nepoužitelná. Byla to taková tuhá bavlna, poměrně chladivá, tak jsem si říkala, že na léto, ale nešlo to, hrozně se to mačká. 

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 12. října 2023 08:04

Karja

Na ty prostěradla jsem fakt našla to využití v saune (na těch různých chalupách a apartmánech je nedávají) nebo je vozím k moři, protože to zabere méně místa než ručník. 

Ale tak pět jich ještě někde bude v originálním obalu.

Offline Peetra1
284 příspěvků moje polička 12. října 2023 08:59

Mulen vyloženě čerstvou osobní zkušenost nemám. Nedávno jsem si to trošku zjišťovala - některé cestovky mají v podmínkách uzavření ten den (či možná max den druhý), kdy se nakoupí první služba, která se k cestě váže. AXA myslím má, že se musí pojištění uzavřít minimálně 40 dní před cestou, Uniqua myslím 15 pracovních dní. Jak je to s dokladama, zda se dokládají to nevím, spíš bych řekla, že ty doklady budou chtít, až kdyby nastalo nějaké plnění....

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 12. října 2023 09:03

Já jsem věci z výbavy používala poměrně dlouho, naši asi kupovali kvalitní věci. Jen teda povlečení jsem měla hlavně bílé damaškové a pak přišlo do módy barevné, tak jsem pořídila něco nového. Ani s prostěradly jsem problém neměla, ale postupně jsem je vyměnila za napínací.

Offline notna
9452 příspěvků moje polička 12. října 2023 09:30

Karja Ta stará prostěradla z výbavy používám, ale je fakt, že ony chtějí naškrobit a vyžehlit. Jinak vypadají blbě. 

continuity Ta kvalita nebyla automaticky u všeho lepší nebo horší, ale některé ručníky, povlečení, utěrky mám z výbavy pořád. Když to srovnám u ručníků s Vebou 550g, tak Vebu mám 10 let a vypadá stejně jako ty z výbavy po 20 letech. Z ručníků a osušek se mi rozpadly takové ty s nízkou smyčkou, kterým u nás říkame pracovní. U těch se časem vydrolila osnova. To stejné u utěrek. Některé se rozpadly po cca 10 letech a některé mám už přes 20 let. 

A babička byla buď příčetná nebo mám stejně blbej vkus jako ona :-), takže kromě jednoho povlečení a asi 5 ručníků používám všechno.

Offline Peetra1
284 příspěvků moje polička 12. října 2023 09:39

Prosím, někdy tu proběhla diskuze, kde nejlépe nakoupit nádobí Rosenthal, možná continuity ? jestli si dobře pamatuji dávala tip, kde ho kupuje?

Offline Mulen
5032 příspěvků moje polička 12. října 2023 10:06

Peetra1 díky. Ja to hledala a uzavirala loni. A v podmínkách vetsinou byvalo, ze se pojisteni musi uzavrit tusim do 14 dnu od nákupu cesty. Nebo dokonce hned ten den.  Ted jsem na nic takoveho nenarazila, ale mozna blbe hledam.

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 12. října 2023 11:46

Peetra1myslíš porcelanove?

https://www.porzellantreff.de/de/Rosenthal-porzellan-c10492.html?gclid=EAIaIQobChMIgYyn3pzwgQMVlpWDBx1GoAhmEAAYASAAEgJcmvD_BwE

Ale už prehodnotili cenouvou politiku I zdejší prodejci, tak se podívej na potten pannen nebo do kuliny, než to objednáš. 

Offline Peetra1
284 příspěvků moje polička 12. října 2023 11:55

continuity děkuji

Offline Kora
příspěvků moje polička 12. října 2023 12:40

Mulen a chceš jen to storno nebo jako součást cestovního pojištění? Samostatně storno dělá Kooperativa, Allianz a Generali Česká, ale je tam podmínka sjednání do 3 dnů po zakoupení zájezdu.

Na komplet cestovní je dobrá Axa Assistance, Tam platí toto: v době méně než 15 dní před odjezdem lze storno cesty sjednat nejpozději v den úhrady ceny zájezdu nebo dovolené.

Spoluúčast je tam 20% z ceny zájezdu, ale to je víceméně všude stejné.

Doklad o zaplacení bys dokládala až při poojistné události.

Offline Mulen
5032 příspěvků moje polička 12. října 2023 13:42

Kora Chtela jsem jen storno, vzhledem k tomu, že musím platit půlku z ceny už teď a cestovní až kdyžtak před odjezdem. Ale nevím, možná je to lepší v kupě? Peníze budu posílat zítra, tak bych si rovnou sjednala to pojištění.

Dík za tip :)

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 12. října 2023 15:02
Reakce na Mulen:

mám dotaz na pojištění storna cesty. Máte s tím zkušenosti? U koho to uzavřít? Budu k tomu potřebovat potvrzení o zaplacení? 

Něco mám vygooglený, ale radši bych osobní zkušenost :)

​My pojišťujeme pravidelně, rovnou se zájezdem v cestovce. Letos jsme koupili i pojistili zájezd tři dny před odletem a za 1600 za oba, bylo pojištění 100%. Naprosto bez problému nám vrátili pak vše, když jsme neodletěli. 

Kdysi jsme nikdo neletěli kvůli zlomené klíční kosti mladšího dítěte a nikdo neřešil, že mohl jeden z nás letět se starším. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. října 2023 15:21
Reakce na Renusatko:

Kdysi jsme nikdo neletěli kvůli zlomené klíční kosti mladšího dítěte a nikdo neřešil, že mohl jeden z nás letět se starším. 

​myslíš, že to takhle funguje obecně? My o tom zrovna letos přemýšleli, kdybych já nemohla odletět, jestli by nám vrátili 80% mojí letenky nebo celého zájezdu (muž by s dětmi sám nejel)?

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 12. října 2023 16:08

Evaeva Nám nikdo problém nedělal, ani to nikdo nezmínil. Ani v té cestovce tenkrát nic neříkali. Jestli to tak ale je běžně, to nevím.

Offline Luna
10867 příspěvků moje polička 12. října 2023 19:57

viktorka_od splavu Jen pro pobavení k mým Apple Watch: Kdopak měl nastavenou současnou váhu na 28 kg?No nic, jdu si radši pustit s děckama animák.

Offline viktorka_od splavu
49359 příspěvků moje polička 12. října 2023 20:22

Luna

(nic si z toho nedelej, ja taky vzdycky nadavam na techniku a.. obvykle

Offline Tabea
8134 příspěvků moje polička 12. října 2023 21:15

Luna to mě těší, že jsem si příčinu tipla správně.

Offline Garfie
28569 příspěvků moje polička 13. října 2023 06:35