viktorka_od splavu hele, stejný důvod může bohužel být i u toho běhání...ale jo, na Petříně mě ochotně posbírali kolemjdoucí, i tu sanitku chtěli volat, ale třeba brzyxráno těch moc lidí venku taky není, stačí trochu mimo hlavní cesty.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Přimagnetovaný na nerezovým bubnu? Jakože existuje nerezová ocel, která je magnetická?
ano
Karja Za doprovod dítěte k lékaři ti náleží náhrada mzdy ve výši průměrného výdělku. Za čas nezbytně nutný k cestě, vyšetření a zpět, max. 1 den. Prokazuješ to potvrzením o návštěvě lékaře nebo nějakou jinou cestou, není to specifikováno přesně. Ta nezbytně nutná doba není přesně stanovená, protože to může být velmi rozdílné. Pokud je tvůj zaměstnavatel větší organzace, měl by mít k tomuto podrobnější směrnici/pracovním řádu apod. menší firmy většinou tyto předpisy moc nemají a jde o ústní domluvu.
Karja dovolenou neber, zjisti v práci jak to máte. Já mám jen půluvazek, tak se objednávám mimo pracovní dobu. Ale v okolí nikdo na doktory nebere dovolenou. Když se to nezneuziva nesmyslne, není důvod na to plýtvat volno. S dětmi ho budeš potřebovat ještě.
Nerezová ocel není jedna látka, těch slitin je mnoho a ano, zcela běžně jsou magnetické. Nedá se to takto obecně napsat.
Takže ano šechny nože a přípory, co máme doma, jsou magneticke. Buben pračky taky.
Karja my návštěvy lékaře máme ošetřeny kolektivní smlouvou, tak třeba také něco takového máte? Jinak propustky od lékaře odevzdáváme, pevnou pracovní dobu máme tuším od 8.30h do 14h, ale ta kolektivní smlouva nám umožňuje jít k lékaři a vůbec nejít celý den do práce pokud nadpracuji 2,5h. Navíc pokud jdu k lékaři s dítětem, tak mám doprovod k lékaři a tam mám na něj nárok na celý den bez nutnosti napracovat. Každá firma to má asi trochu jinak...
Evaeva hele pochopila jsem to tak, že pokud lékař zasáhne do té pevné části, to si nenapracovavas. Tzn. Máš pevnou 9-12, zbylých 5 hodin do osmi hodin pracovní doby si odpracujes kdy chceš. Jdes k doktorovi ráno a přijdeš na 10, takže z pevné ti chybí hodina, tu odpracovat nemusíš, pracuješ jen svých pět. Ale pořád pět i bez ohledu na to, že obvykle chodíš do práce na 7.
Karja My to máme přesně takhle. A přijde mi nefér, když normálně pracuju třeba od 8, ale doktor od 8 do 9 se mi nepočítá. Pružná pracovní doba je pružná spíš podle potřeb zaměstnavatele. Chtěla bych vidět reakci, kdyby se řešilo něco urgentního a já řekla, že mi teď skončila pevná část pracovní doby a mizím, čau.
Ja se hlasim jako bezny uzivatel hodinek. Moc mo vyhovuje to volani a notifikace pres hodinky. Dost to vyuzivam treba pri rizeni nebo kdyz mam zrovna plne ruce a jeste vedu za ruku dite a mobil mam nekde v tasce. Taky se koukam plus minus na kroky, ale spis orientacne, abych se fakt denne hybala. To pro me bylo dulezite pri chemoskach, nebo ted pri zmene rodicak/prace. Ja si myslela, jak jsem se hodne hybala, kdyz jsem byla cele odpoledne venku s ditetem a bala se, ze jak zacnu sedet v praci, tak pohyb nebude. Nakonec je to k memu prekvapeni naopak, mam mnohem vic toho aktivnejsiho pohybu (asi jak se uz vsude nevlacim batolecim tempem) a taky mi ty bezne denni pochuzky (do skolky, pak do prace, na obed, do skolky, na nakup a domu) tech deset tisic kroku s prehledem daj. No hlavni duvod, proc jsem si je koupila, byl virtualni trener na behani, co v nich je
vzdycky jsem nastavila nejaky trenink a on mi do sluchatek rikal, jak mam bezet, daval rady, jak dychat, hodne me brzdil, ze mam moc vysokou tepovku, tak at zpomalim, nakonec vzdycky pogratuloval k vykonu... Myslim, ze jen diky tomu me to chytlo. Ze jsem to neprepalila, nevyplivla za rohem plice a neprohlasila behani za kravinu.
Evaeva hele pochopila jsem to tak, že pokud lékař zasáhne do té pevné části, to si nenapracovavas. Tzn. Máš pevnou 9-12, zbylých 5 hodin do osmi hodin pracovní doby si odpracujes kdy chceš. Jdes k doktorovi ráno a přijdeš na 10, takže z pevné ti chybí hodina, tu odpracovat nemusíš, pracuješ jen svých pět. Ale pořád pět i bez ohledu na to, že obvykle chodíš do práce na 7.
Chápeš to správně. Proplácí se pouze čas, který zasahuje do základní pracovní doby.
Ale záleží, zda je na pružnou pracovní dobu opravdu sjednaná smlouva/dodatek apod., jak je nastavená vnitřní směrnice firmy apod. Zaměstnavatel může dle zákoníku práce určit případy, kdy se nepoužije pružná pracovní doba. Návštěva lékaře, doprovod k lékaři může být jedním z nich.
žluťásek Jj, to je mi jasný:-D. Mně se ten půl den dovolený hrozně hodí, ale je to nepěknej precedens, to uznávám!
Já zrovna uvažuju, že si nové hodinky budu přát k Vánocům, ty moje začínají nějak blbnout a nemají v sobě aktivity, které bych potřebovala, třeba jógu. Já je mám zase na ty aktivity, ne na volání ani SMS ani s nimi neplatím.
Manžel ty hodinky má, ale víc snad radši psát nebudu ![]()
Kokoska tak někteří přesně víme, o čem není co psát :-)
Můj muž je taky má. V psacím stole už pár let
Občas svoje používá dítě, ale taky se většinou někde válí. Nejčastěji je u nás používám moje máma. Ta je nosí každý den a monitoruje si pohyb.
coralline tak pitomy to samozrejme je, ale muzes prijit normalne na osmou a v devet odejit k lekari
viktorka_od splavu Samozřejmě můžu, ale to záleží i na tom, kdy má lékař volnej termín. Někde jsi ráda, když dostaneš vůbec nějakej za několik měsíců.
viktorka_od splavu
žluťásek Jj, to je mi jasný:-D. Mně se ten půl den dovolený hrozně hodí, ale je to nepěknej precedens, to uznávám!
tak nikomu neříkej, že to volno využiješ na běhání po doktorech a precedens není :)
OliveOyl Jasně:-D No už to mám někde v poznámkách ve společném kalendáři, ale snad to nikdo nečte:-D. Ale já mám ted hrozně moc ulev. Nevím, jestli mi je začnou brát, ale dvakrát placený půl den u lékaře v jednom týdnu, ty jo, to všeho už dost
Díky všem za tipy ![]()
Ještě jsem to prošla a nakonec objednala toho Mareše, tam se ta moje představa navíc potkala i s cenou.
To se bude spát ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.