"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 14. října 2023 23:16

Evaeva No to bude taky boj. Někdo to bere strašně všespásně a nenechá si vysvětlit, že třeba chřipka je nepřijemná, ale atb nepomůžou.

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 15. října 2023 00:16

Ja na sobe nastesti anginu poznam spolehlive. Za normalniho stavu nemam mandle vubec videt, dokonce uz se me jeden doktor ptal, jestli je nemam vyndane. Pri angine zabiraji 3/4 krku. Takze i kdyz minule ta bolest pri polykani byla desna, mela jsem jen cervene ty patrove oblouky vzadu a mandle dobry. Anginu jsem mivala v puberte strasne casto, uz mi i to vyndani mandli opravdu hrozilo, ale pak se to nejak usadilo, nemela jsem ji snad 20 let. Spis ted trpim na zanety prudusek a mam pocit, ze covid mi dost podelal imunitu, ze lehcej neco chytnu.

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 15. října 2023 06:49

RenusatkoRozumím, mně to užívání atb taky vadí, právě se to ve mně vždycky pere, když je má menší dcera na ty záněty ucha. Ale tam to nejde asi jinak. Ale taky mi prijde, že ji nic není, teplotu po tom píchnutí nemá, i celá ožije, ale ATB má, asi to tam nutné je. 

KokoskaTřeba máš tu imunitu horší, že máš tolik malých vnoučat, až dorostou školnímu věku, třeba to bude lepší i a tvou imunitou;-)

Offline dupali
473 příspěvků moje polička 15. října 2023 08:18

Zu reaguji pozdě, jen připomínka, že tento jemný prach zůstává i ve vlasech. Syn má alergii pylovou a v "jeho" období si musí denně mýt vlasy, jinak jak zalehne do postele kýchá a smrká.

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 15. října 2023 08:36

Karja to asi taky, ale mne fakt staci, kdyz se zpotim, foukne mi na zada a je dokonano. To driv nebyvalo. No taky jsem byvala mladsi, zejo

Offline letfenixa
10883 příspěvků moje polička 15. října 2023 09:01

Kokoska a z čoho je taká bolesť hrdla, keď nie angina.

Vážne sa pýtam, ja som teda nemavala bolesť hrdla ani pri angíne. Po Covide ma už hrdlo občas boli. Tak kloktam,  tantum verde,  homeogene. 

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 15. října 2023 09:08

letfenixa mela jsem to zatim spojene s tema hroznyma bolestma krku 2x v zivote, vzdycky pri nachlazeni spojenem s kaslem. Poprve i s teplotama, doktorka mi dala ATB a vubec nepomohly, spis znicily ty "hodne " bakterie, ktere v krku byt maji (rikal pak jiny dr na ORL). Ted podruhe jsem to nejak zvladla bez doktoru, z minula jsem mela doporucene kolostrum, tak to pojidam.

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 15. října 2023 09:17

letfenixa zanet hrtanu (casto taky polykani boli kvuli oteklym uzlinam, casto to vystreluje i do usi). Existujou navic i virovy anginy

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. října 2023 09:18

letfenixa při viróze tě taky může bolet v krku. Ale je to úplně jiná bolest. Jednou mně bolelo v krku vyloženě z ucpaných dutin, bolest to byla hrozná, ale pořád jiná než angína. Kokoska Já na angíny trpěla na prvním stupni, pak už to bylo lepší. Jako dospělá jsem jí měla asi 2x. Ale poznám jí pořád bezpečně.

Offline barbucha blogger
35886 příspěvků moje polička 15. října 2023 09:20

Kokoska 

Na záněty průdušek apod. mi vždycky spolehlivě pomůže jitrocelovej sirup, víc než co jinýho. 

Zrovna ho užívám - jak píšeš, stačilo se zpotit a pak se nechat venku trochu ofouknout, a zchvácenost a tuberáckej kašlíček tu byly hned!

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 15. října 2023 09:27

barbucha taky jsem ho ted mela, ale skoro lip mi funguje Stodal.

Offline letfenixa
10883 příspěvků moje polička 15. října 2023 10:09

Kokoska za mňa je Stodal najviac najlepší a že som "vďaka " astme vyskúšam a na kašeľ celú lekáreň. 

Ja so teda anginu u seba nepoznám,  ale pred menstruaciou mavam pocit choroby, normálne v ramci PMS, vrátane pobolievania hrdla a takej únavy, proste ako keď začína choroba. A s 1.dňom periody som zdravá.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 15. října 2023 11:08

Kokoska Mně přijde, že od těch dětí člověk chytí takový divný choroby. My co máme malýho, tak už jsme měli nemoci s projevama, co u sebe nepamatuju od dětství, naposledy to byla nějaká zvraceco-průjmová smršť, muže to na den úplně položilo.

Offline barbucha blogger
35886 příspěvků moje polička 15. října 2023 11:30
Reakce na Kokoska:

barbucha taky jsem ho ted mela, ale skoro lip mi funguje Stodal.

​Ten jsem ještě nevyzkoušela, píšu si...

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 15. října 2023 11:43

Zina to jsou rotavirym je jich dost kmenu, starší děti a jejich rodiče jsou uz vcelku imunizovani, ale časem se ta imunita zas ztrácí. 

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 15. října 2023 11:48

Zina a deti se behem par dni oklepou a ja s tim bojuju mesic.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 15. října 2023 14:28

letfenixa Jen z toho co vím z té práce u dětské doktorky, sama  doktor nejsem, ale bolet v krku může ze spousty důvodů. Já teda podle různé bolesti v krku poznám, jestli bych měla angínu nebo to bude rýma a nebo dutiny, což mě děsí nejvíc. V krku bolí při různých virózách, laryngitidy nebo pharyngitydy, někdy opravdu strašně moc a nebo při stomatitidě, to ten krk vypadá, jak na angínu a pak se vyrazí afty. Hlavně někoho bolí v krku při každé nemoci dýchacích cest a někoho nikdy.

Offline tv
4214 příspěvků moje polička 15. října 2023 15:41

Renusatkojá to právě nepoznám, nebyvam nemocná, ani jako dítě jsem nebyvala. Ale přiznám se bez mučení, že to lokální antibiotikum bych asi použila, protože to bylo peklo. Zítra jdu k doktorovi. Ale teď odpoledne musím přiznat, že je to o chlup lepší. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 15. října 2023 17:21

tv To je právě ono, že nevíš, co ti je, použiješ to, je to viróza, tak ti to nepomůže a viróza přejde tak jako tak. Myslím, že na bolest v krku jsou učinnější věci, než lokální antibiotika, která mimochodem zase tak bleskurychle nezaberou. Pak člověka přestane bolet v krku, řekne si, že to pěkně pomohlo a tak to přestane používat a tím vším přispívá k rezistenci. Myslím se kvůli tomu se přestal u nás prodávat Bioparox, lidi s tím přesně tak zacházeli, i když tam bylo používat 7 dní, každej to vysadil, jak ho v krku přestalo bolet. Kolikrát je to tak i s antibiotiky, že je lidi dostanou, za tři dny je jim dobře, tak to nedoberou.  Jako on si každej řekne udělám to třeba jen jednou, ale dělá to strašně moc lidí. V nemocnicích už teď jsou velice odolné bakterie a dost se s tím bojuje. Zas já chápu, že když ti něco je, je to strašný, tak se člověk snaží udělat kde co. Tak hlavně ať je ti líp a doktor ti pomůže.

Offline Tabea
8134 příspěvků moje polička 15. října 2023 17:51

Renusatko já kdysi ten dorithricin taky koupila, vůbec jsem nevěděla, že jsou v tom lokální antibiotika. Na balení to není, je to volně prodejný, účinný látky jsem nezkoumala. Teď jsem projela příbalový leták a píšou tam, že se má pokračovat v užívání ještě den po odeznění obtíží. Takže předpokládám, že to zas taková tragédie není, když se to nebere týden...