"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Sweet Potato
40422 příspěvků moje polička 15. října 2023 18:07

Tabea Mne kdysi nejednou zachránil Bioparox blahé paměti. Takže tohle bych si ze Slovenska pro strýčka příhodu ráda pořídila.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 15. října 2023 18:11

Tabea Tyhle neznám. Na Bioparoxu to bylo 7 dní. Hlavně je stejně na výrobci, co píše a z které je to země. Vím, že třeba Rakousko řeší antibiotika strašně málo, berou se třeba 3x denně, ale ne po 8mi hodinách, žádná nutnost dobrání, žádný klidový režim, děti můžou do školy a cvičit Teda co vím od kamarádky, která tam 30 let žije. Sama je sestra, tak se dost diví. Zase jsou myslím jedna ze zemí s nejnižší účinností. 

Ale já jsem asi postižená prací. Když jsem dělala v transplantační ambulanci, tak náš doktor dělal ohledně těch nemocničních nákaz nějakou práci a byl na to celý tým, kde jsme byli součástí výzkumu a prostě to už tenkrát byl obrovský problém. 

Offline letfenixa
10883 příspěvků moje polička 15. října 2023 19:00

Bioparox bol geniálny, keď som mala zápal dutín. Teraz musím brať normálne antibiotiká a pritom by mi stačil.

Offline letfenixa
10883 příspěvků moje polička 15. října 2023 19:03

A moja teta je presne ten 3-dňový užívateľ antibiotík.

Offline Tabea
8134 příspěvků moje polička 15. října 2023 19:24

Sweet Potato v DE je to taky k mání, tak uvidíš, kterým směrem pojedeš dřív

Offline Tabea
8134 příspěvků moje polička 15. října 2023 19:30

Renusatko já jsem ráda, že to píšeš. Já měla antibiotika k porodům, po slepáku a myslím, že i k operaci zubů. Jinak naštěstí nebyl důvod. Když mě bolí v krku tak, že nemůžu jíst, pít, ani otevřít pusu, tak si dělám zábaly a kloktám slanou vodu. Protože doma nic jinýho nemám.

Offline Sweet Potato
40422 příspěvků moje polička 15. října 2023 19:52

Tabea Dík za info.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. října 2023 20:27

Tabea angínu zábaly neporazíš (nebo aspoň většinou ne), ale mít doma atb do zásoby mi přijde špatně. Pokud je ti tak blbě, že máš pocit, že potřebuješ atb, tak máš naklusat k doktorovi. (To píšu obecně, ne na tebe).

Online Karja
44729 příspěvků moje polička 15. října 2023 20:35

RenusatkoJestli se nemýlím, tak kdysi Emeraldpsala, e v UK, chodí děti a ATB běžne do školy. Tady snad jen když se berou po klíštěti, jinak jsem se s tím snad nesetkala. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 15. října 2023 20:47

Karja Co do školy. V tom Rakousku chtěli jednou nějaké potvrzení od doktora, že kluk nemůže jet na lyže, měl angínu a bral antibiozika asi týden, nějaký dny měl ještě před sebou. A doktor té kamarádce řekl, že nevidí důvod, proč by jet nemohl, že už je v pohodě, teploty nemá, krk dobrej, tak o co jí jde.

Offline Zu
2779 příspěvků moje polička 15. října 2023 21:08

dupali nikdy není pozděDěkuju, je to připomínk k věci, já se pokaždě, když tam uklízím jdu potom celá vykoupat, teď si dávám oddych a když dorazil muž po dalším úklidu domů, hned se mi ucpal nos, tak šlo všechno prádlo do pračky. Zkusím pořešit alergologii, jinak se nikdy nebudeme moci přestěhovat. 

Candance to je taky připomínka k věci. Jen máme už půl domu finálně vymalovanou (vrtat teda budeme ještě rok, nemáme nábytek, police, to budeme řešit až časem). Ale nebude-li zbytí, asi to zkusíme vymalovat znovu, už z těch prašných míst zbývají jen dva parapety, jinak podlahy jsou vysátý a vytřený, už třeba 20x, včetně parního čističe a já po pobytu tam jsem pořád špatná.
Po letech komplikací a rekonstrukce jsem nečekala, že problém s nastěhováním budu já

Offline Tabea
8134 příspěvků moje polička 15. října 2023 21:23
Reakce na Evaeva:

Tabea angínu zábaly neporazíš (nebo aspoň většinou ne), ale mít doma atb do zásoby mi přijde špatně. Pokud je ti tak blbě, že máš pocit, že potřebuješ atb, tak máš naklusat k doktorovi. (To píšu obecně, ne na tebe).

​já s tebou do puntíku souhlasím

Offline viktorka_od splavu
49359 příspěvků moje polička 15. října 2023 21:38

Renusatko no a teď otázka - co je na tom špatně? to, že po angíně, pokud to někdo má fakt jako těžkou nemoc s vysokýma horečkama (já), tak není určitě rozumný po týdnu nasazení atb jet lyžovat, protože to tělo má za sebou fakt brutus nálož a potřebuje se vzpamatovat,..

nebo proto, že když beru antibiotika, tak nesmím nic dělat a mám ležet doma?

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 15. října 2023 21:46

viktorka_od splavu Tak podle mého to první. Prostě je to doba nemoci, že už antibiotika zabraly, tak to neznamená, že je člověk zdráv. Taky se je tělo snaží vyloučit, což už zabere dost sil, takže je celkem jedno, na co je bereš.  Kolikrát taky lidi chodí do práce, třeba do kanclu, když atb zaberou, ale abych šla cvičit, když je beru, to by mě nenapadlo. Pořád jsem i pro dodržení klidnější doby po dobrání. Zas já je měla naposled v mládí.

Offline brrr
12358 příspěvků moje polička 15. října 2023 21:57

Karja V US chodí děti s atb do školy taky, aspoň co vím.

Online Karja
44729 příspěvků moje polička 15. října 2023 22:10

Renusatko Jj, to by mě zajímalo, čím to, že je to u nás, a to myslím i mezi lékaři a ve školních institucích tak přísné nebo poctive nebo jak to nazvat;-)

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 15. října 2023 22:13

Karja tak v UK ti některá atb prodají volně v lékarně (vlastní zkušenost). Pán se nejdřív divil, proč nechci atb, já že nechci k dr., pak jsme si porozumněli 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 15. října 2023 22:15

Lamicka Říkám, co země, to jiný přístup. 

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 15. října 2023 22:16

Karja a nemůže to být tím, že tam prostě děti nemůžou moc chybět? Prostě v tomhle tvrdá výchova, už je ti líp, tak mazej. Aspoň tak to mají naši kamarádi z UK, kteří žijí tady. Jejich děti chybí jen když je jim fakt hodně zle, jinak neexistuje, že by nešli. 

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 15. října 2023 22:45

Lamicka no nevím, mě neprodali ani blbý omeprazol, který je tady volně prodejný.