Lamicka mně ještě napadlo, jestli za tím není i systém očr a nemocenských? Já teda vůbec nemám představu, ale spíš bych odhadla, že u nás ten systém bude štědřejší.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
continuity to je zajimavy, asi to maji cele opravdu jinak.
Lamicka No asi jo, něco takového psala i ta Emerald, že se počet zmeškaných hodin přísně sleduje
Uz jsem asi psala, ze kdysi platilo, kdo bere ATB, je v posteli. Pri kontrole se sledovala sedimentace a pak se jeste tyden necvicilo. Ted deti litaj po byte a nekdy i venku sotva jim ustoupi teplota, pritom se taky nedoporucovalo chodit na slunce. Vcera jsme byli v lese a jak jsme mijeli lidi, tak nejaka pani nekomu vykladala, jak bere uz druhe baleni a nechce to byt lepsi. On ten klidovy rezim mozna mel neco do sebe. ( Konec prispevku staromodni babicky
)
Kokoska nechozeni na slunce mělo racionální základ u tatracyklinu, jinak je to jedno.
Ale antibiotika= postel je takové problematické, některé ty třídenní antibiotika účinkují ještě další týden (proto se můžou dat jen na tři dny). Kdo to pak rozhodně? Se zánětem mocaku se jen doktorka zeptala, jestli to zvládám, ale PN mi nijak nenutila, to samé pri zaléčováni boreliózy.
Ted to zrovna vysvetloval Adam Obr na X, Omezení pohybu je dáno tím, že nespecifická imunita je energeticky dost náročná věc, tak je dobré tělu ulevit, ale při tom doléčování už to přebíraji jiné slozky. Já bych se řídila stavem pacienta. Ono je to i opačně, člověku nic moc není, ale do práce jít nezvládne.
Kokoska já si taky pamatuju, jak jsme stonaly v posteli, ale děti k tomu přimět nedokážu
Nicméně s atb (naštěstí jsme je měli jen jednou, ťuk ťuk) po nich taky vyžaduju klidový režim, považuju to za zátěž pro organismus. Ale na účinnost léčby to asi nemá vliv.
continuity tak za mého dětství a snad ani u mých dětí ještě třídenní ATB nebyla a ten týden v posteli s penicilínem byl prostě norma. Ono stejně ty první 3 dny bylo člověku dost zle, pak jsem si třeba četla a byla jsem ráda, že můžu ležet. Většinou jsem se vzchopila tak poslední den, abych se trochu hýbala, než budu muset k doktorovi na kontrolu. Takže jak píšeš - podle stavu pacienta.
Tabea angínu zábaly neporazíš (nebo aspoň většinou ne), ale mít doma atb do zásoby mi přijde špatně. Pokud je ti tak blbě, že máš pocit, že potřebuješ atb, tak máš naklusat k doktorovi. (To píšu obecně, ne na tebe).
Já bych naklusala, ale laplo mě to blbě - v pátek. Víkend jsem teda přežila a naklusala až dnes. Angína a antibiotika. Krk je už mnohem lepsi, tak jsem se ptala, jestli je opravdu musím a musím.
tv to je ale správný postup, jak psaly holky výše, první den to doktor stejně úplně nepozná. Ať je ti brzy lépe ![]()
Evaevadíky! Už mi lépe je, krk lepší.![]()
Což je taky zvláštní, že většinou se ty bolesti u angíny stupňují, stav se zhoršuje, teploty vystupují. Hlavně, že je ti lépe, prostě asi to má opravdu každý jinak. ![]()
tv ja tiez ATB az dnes na štvrtý deň. A citim sa akoby ma prešiel vlak. Ale aspon par malych ukonov, ako naplniť práčku a umývačku už zvládam.
Ono je tiez rozdiel aj v tom kto ma aku prácu. Niekto moze ist po par dnoch do prace, lebo viac menej sedi v kancelárii, niekto kto robi ťažkú manuálnu pracu by sa odpisal na dlhší čas keby hned nastupil.
Tak nech sa ti rýchlo uľaví a chlapi pomáhajú
Janulik03díky, ať je brzy lépe !![]()
Sweet Potato děkuju ![]()
Sweet Potato ako inak , diiik![]()
Poradíte mi vánoční dárky pro dospělé syny/studenty, kteří nic nechtějí
? Mobily a NB mají zánovní a víc k životu nepotřebují. Nakonec to skončí poukazem na unikovku.
Makara Cestuji? My jsme kupovali loni neteři poukazy na letenky. Mělo to úspěch a asi to letos zopakujeme. Nic jiného mě nenapadá.
Makara Já ti můžu akorát napsat, o čem mluví moje děcko. ŘP na traktor, pokročilý baristický kurz a cesta do Říma. On je dost činorodej, plnej koníčků a plánů. :D
Zážitek https://www.firmanazazitky.cz/
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.