marieu diky i žluťásek a continuity . No hlavne tam podle me nemela vubec jezdit, ale stalo se. Jeji lekarka bude k dispozici az za 14dni, tak ted nevi, co ma delat.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
crazydaisy u toho ercefurylu psali v letáku, že je zakázáno jak otěhotnět cca půl roku, tak že ani muž by neměl zplodit dítě.
crazydaisy tak jsem se sekla, mohla by poradit možná tina, notna se omluvám za vyvolání :)
rasaNori antinal i ercefuryl je to stejny a prave je tam toho pul roku, kdy se nema pocit dite. To co ji prodali neznam a nikde jsme ja ani jeji mama o tom nic nenasly. Jestli je tam taky nejaka lhuta nebo ne.
viktorka_od splavu ne, nepletu.
viktorka_od splavu ehm...
Informace pro zdravotnické pracovníky
Nifuroxazid je potenciálně mutagenní.
Přípravek Ercefuryl není doporučen pro léčbu těhotných a kojících žen.
Fertilní ženy by během léčby a ještě 6 měsíců po jejím ukončení neměly otěhotnět.
Přípravek Ercefuryl je vhodný pouze pro léčbu fertilních žen, které již užívají hormonální antikoncepci. Vzhledem ke zvýšenému riziku tromboembolismu, zejména po zahájení užívání hormonální antikoncepce, není vhodné, aby ženy zahajovaly užívání této antikoncepce pouze kvůli léčbě Ercefurylem. Ženy, které mohou otěhotnět, nezbytně potřebují léčbu Ercefurylem a neužívají hormonální antikoncepci, musí během léčby a 6 měsíců poté používat jinou dostatečně účinnou metodu antikoncepce nebo kombinaci různých metod.
Muži, jejichž partnerky mohou otěhotnět, mají během léčby a minimálně 90 dní poté používat kondom a další antikoncepční metodu, které vedou dohromady k méně než 1% míře otěhotnění.
žluťásek Bohužel farmacie není můj obor.
notna už jsem to opravila, omlouvám se. Pamatuju si jen zelenej obrázek ![]()
![]()
No, já to chápu tak, že je dotaz na ten Streptoquin (mix účinných látek), zda je u něj stejné/podobné riziko stran fertility jako ercefuryl/antinal, který obsahující nitrofurantoin, který je mutageni. Chápu ten myšlenkový pochod, stejný účel-stejné riziko? Hm. Nevim, vůbec ten přípravek neznam. Jednotlivý složky (hlavně streptomycin, sulfonamid) potenciálně mutagenní jsou. Ale. Jedna věc je taky vliv na řekněme přirozenou fertilitu, druhá věc je IVF. To je fakt dotaz na odborníka.
Já si navíc po tolika letech mimo praxi a od stolu neznámý osobě fakt netroufám radit.
žluťásek V pohodě, napsala jsem to dřív než dočetla. Netřeba se omlouvat ![]()
Lama_z_Lana ano, slo presne o to, zda je u streptoquinu stejne riziko, jako u nitrofurantoinu. Bude si muset pockat na svou lekarku a s tou to resit. Ja myslim, ze vzhledem k tomu, co ji ceka, byla velka blbost jezdit do Egypta, ale moje dcera to neni. Te bych to urcite rozmluvila, jak se znam. Dekuju
já bych hlavně zkusila ty emoce na všech stranách trochu zklidnit. V krajním případě se ivf odloží, není to zas konec světa.
Ha vím,že to myslíš dobře, ale tlačit na pani co se léčí s neplodnosti, že nemůže to nebo ono, je dost kontraproduktivní. Ten stres je mnohem horší, navíc je to dospelá ženská, rozhoduje se za sebe a asi to s manzelem řešili. Celkem si myslím, že nikomu do toho nic není, natož tohle rozjímání coby bylo kdyby.
viktorka_od splavu je potenciálně mutagenní a ten efekt můe nejspíš nějakou dobu po užívání přetrvávat. SÚKL píše jasně- ženy by neměly otěhotnět do 6měs po léčbě a muži by měli používat ochranu do 90dnů po léčbě. Na mechanismus se mě neptej...
Lama_z_Lana ano, to IVF je další věc- je rozdíl, jestli to má být odběr oocytů, nebo embryotransfer zamraženého embrya, nebo třeba ještě darovaný oocyt. Tohle by si ta žena měla doopravdy řešit sama.
Nicméně byla jsem upřímně zděšená, co se dal v Egyptě volně koupit, to je neuvěřitelný.
marieu no neznat souvislost, tak bych to podle složení primárně tipovala na nějakou veterinu ![]()
Lama_z_Lana přesně!
viktorka_od splavu věnuju se praktické medicíně, nemůžu sloužit ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.