"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline JankaM
3106 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 08:09

Když se určuje plat podle tabulek a započítává se praxe, má nějaký vliv na započítání, že ta praxe nebyl plný úvazek? 

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 08:45

JankaM Ty jo, tak to nevim, ale já jsem měla při studiu magistra (ale už jsem měla Bc) práci na DPČ na uřadě, poloviční uvazek a pak mi to do praxe nikdo nezapočítal, normálně jsem měla 0....ale jako při té práci jsem neměla dostudováno, tak jestli spíš nehrálo roli to, že to nebyla relevantní praxe? ty jo, nemáte tam nějakou personalistku chytrou třeba v nějaké organizaci nad váma? 

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 08:49

Mimochodem, to bylo vždycky hezký,jak člověk v té tabulce poskočil těmi lety praxe, jak se přiblížil ten měsíc a hup...:-D Jdu se podívat schválně, kolik bych bývala ted měla po té mateřské...

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 08:52

Hmm, tak to jsem neměla dělat....

Offline BIMIL CHINGU
příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 09:00

JankaM výše úvazku vliv nemá, dá se započítat i DPP  DPČ, ale u nich už  zjišťuji, na kolik hodin byly uzavřeny. Organizace musí mít pravidla jak postupuje ve směrnici. 

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 13:44

Prosím, máte někdo zkušenosti s vyřizováním průkazu OZP pro špatně pohyblivé rodiče nemající žádnou formu elektronické identity ? Teď jsem ve fázi vyplněné a vytisknuté žádosti, kterou zbývá nechat mamce podepsat, a našla jsem si, že se má donést na Úřad práce - je nutné aby se tam osobně dostavila ta samotná osoba, nebo stačí plná moc, a jestli ano, tak musí být ověřená?  

Offline JankaM
3106 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 14:30

BIMIL CHINGU Karja děkuju, pošlu všechno co nám na personální a uvidíme

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 14:32

JankaM No jako já to tehdy moc neřešila, protože mně to neudělalo snad ani jeden rok, ale logiku ta výše úvazku má asi. Já měla necelý poloviční.

Offline letolet
753 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 14:48

Isca nevyrizovala jsem sice ozp, ale příspěvek na péči. A byla jsem pouze ve funkci toho, kdo ty papíry na úřad práce nosil. Žádnou plnou moc za nikoho jsem nedokladala.

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 14:54

letolet Díky, to zní nadějně, zmátlo mě, že elektronicky se to musí poslat s nějakou formou zaručeného podpisu, takže tomu by odpovídalo dovléct dotyčného i s občankou fyzicky na úřad.

Offline letolet
753 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 14:57

Isca snad ti to klapne. Tohle byla zkušenost v Brně na Křence, úřednice velice vstřícné. 

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 14:59

letolet Jé, ty seš Brňačka, to jsem se taky chtěla ujistit, že tahle agenda patří na Křenovou a ne na Polní

Offline letolet
753 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 15:02

Isca . Polní ani neznám :). A sem mě směřovaly pracovnice hospice.

Offline Mha
příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 18:54

Isca

Doufám, že máte v Brně jen  vstřícné a milé úřednice. Já musela zajistit ověřenou plnou moc. 

Offline jerry
11241 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 20:13

Isca 

Je rozdíl pokud zastupuješ a vyřizuješ sama něco za (=místo) maminku a pokud jen odneseš a předáš.

Pokud si maminka žádá sama (tj. žádost si podepíše), tak ty jen doneseš žádost do podatelny úřadu práce a tam ji předáš. A na to žádnou plnou moc nepotřebuješ. 

Mha

Správní řád, kterým se úřady při rozhodování řídí, nevyžaduje plnou moc úředně ověřenou. Jedinou výjimkou je tzv. generální plná moc, což ale není případ jednorázové žádosti o cokoliv.

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 22:37

jerry Díky moc, v pondělí provedu průzkum bojem teď je to období, kdy máma je prakticky imobilní, tu a tam lehce zmatená, ale stále svéprávná, a nechci ji o toto připravovat předčasně. Táta mobilní včetně řízení auta, ale celoživotní panikář, a jakákoli komplikace ho rozhodí. Ségra velmi schopná, úžasná řidička, ale furt odmítá pochopit, že naši mají své limity. No a já, celkem neschopná, panikářka, ale cítím nutnost to nějak řešit.

Offline Tabea
8134 příspěvků moje polička 03. listopadu 2023 22:54
Offline slniecko admin
19583 příspěvků moje polička 04. listopadu 2023 00:12
Reakce na Sweet Potato:

slniecko Možná už to vyšlo z módy?

​Noooo, to asi hej, ale určite ma Tigerom ťahali pravidelne aj keď to mali v škole všetky decká naťahané na káblikoch po tuctoch ...to by im neušlo...dokonca ma prinútili proti môjmu najlepšiemu presvedčeniu vtedy kúpiť to z Wishu - následné dobrodružstvo so zablokovaným účtom a pokusmi prihlasovať sa na mejl z podivuhodných krajín icluded...

Online Potrefenáhusa
38884 příspěvků moje polička 04. listopadu 2023 04:46

slniecko já nějak nepochopila, k čemu je ro dobrý, pak se ten kabel zlame stejně, jen o trochu jinde? 
v tom tigeru to měli, ale je to tak 5-6 let 

Offline Sweet Potato
40431 příspěvků moje polička 04. listopadu 2023 07:58

Potrefenáhusa Já jsem asi ještě nezažila, že by se zlomil jinde. 
Edit: ježiš v kolik žes to byla vzhůru?!