"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Zuzuli
3789 příspěvků moje polička 02. listopadu 2023 09:50

Karja DruI zatim to vnimam stejne. I kdyz pochybnosti jsou. Hlavne si rikam, ze kdyz budu mit toho maleho prostoru dost, tak muzu aspon vylezt na balkon se nadychat vzduchu

Ale jo, ja o vikendu mnohem radeji vyrazim ven, nez sedet doma a venovat se nejakym domacim aktivitam. A trochu doufam, ze maly byt s dostatkem ulozneho prostoru udrzim uklizenejsi, nez ten soucasny velky. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. listopadu 2023 09:52

DruI naši mají "obíhačku", to by byla na odrážedle teprve paráda. Ale kluci mají/měli odrážedla jen na ven.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. listopadu 2023 09:55

Zuzuli já si myslím, že pokud je dostatek úložných prostor a funkční dispozice, záleží spíš na počtu pokojů než celkových metrech. Obrovský obývák je pořád jeden obývák, zahradu ti nenahradí, byt zůstane bytem.

Offline JankaM
3106 příspěvků moje polička 02. listopadu 2023 10:11

Zuzulioba pocházíme s domů se zahradou, nejdřív jsme žili v 1+1 v paneláku, tam jsme byli do první třídy starší, teď už máme 2 školáky a žijeme v paneláku 2+1 v nájmu. Průběžně hledáme jiný byt, ale na víc než 2+1 mít nejspíš nebudeme, takže tak.

Důležitější je asi fakt místo a v našem případě mít možnost na víkend nebo prázdniny odjet k jedněm nebo druhým prarodičům, obojí jsou hodinu autem nebo něco přes hodinu vlakem. O domě ani neuvažujeme.     

Online Potrefenáhusa
38884 příspěvků moje polička 02. listopadu 2023 10:34

Zuzuli jak už ti psali ostatní, kruciální jsou ty úložný prostory. Teď v domě je to hrozny, všude jsou věci, který není kam dat. V Praze v bytě jezdí dite na tom odrazedle, ale to mi tady fakt nechybí, problém jsou ty krámy všude

Offline Zuzuli
3789 příspěvků moje polička 02. listopadu 2023 10:54

Potrefenáhusa veci, co neni kam dat, jsou nas zasadni problem ted. Jak jsme porad v najmu a porad jsme mluvili o stehovani, tak jsme si dodnes nekoupili zadnou skrin, mame jen komody a police a bordel vsude. Tak doufam, ze kdyz i v malem byte budu mit ty vestavene skrine se tremi metry na vysku, pak kvalita meho zivota prudce vzroste. A zmizi susak s pradlem, pocita se se susickou. Ale zaroven me ta velikost porad trochu znepokojuje. 

Offline Aranel
6617 příspěvků moje polička 02. listopadu 2023 11:18
Reakce na Zuzuli:

A trochu doufam, ze maly byt s dostatkem ulozneho prostoru udrzim uklizenejsi, nez ten soucasny velky. 

​Na to bych se teda neupínala...

Evaeva Mně tu baňku prodala masérka, takže nevím . Fleky být můžou, ale dá se to ovlivnit jednoduše tím, jak dlouho si ji člověk nechá přisátou, no.

Offline viktorka_od splavu
49359 příspěvků moje polička 02. listopadu 2023 11:33

Zuzuli mam zkusenost s bydlenim v bytech ruznych velikosti vc. 130m, domech se zahradou a aktualne v pidi 1+1 jsem se akorat musela v tom prostoru naucit jinak pohybovat, nejdriv jsem porad do vseho vrazela:-)) imho jsou dulezity dve veci - celkove prostredi, aby to bylo na hezkem miste,svitilo tam slunicko, urcite balkon nutnost. 2. s kym tam bydlis

Offline Makara
3652 příspěvků moje polička 02. listopadu 2023 11:55

Zuzuli já bych se nebála ani toho paneláku, pokud je na dobrém místě, bydlí tam normální lidé (jo, chce to třeba chvíli posedět na dohled vchodu a sledovat cvrkot)  a dá se hýbat s dispozicí. I ty panelákové byty se dají předělat dost pěkně. Jen tam nebudou ty třímetrové stropy.

Vyrostla jsem v domě, ted taky bydlím v domě, ale na těch pár let v paneláku nemám špatné vzpomínky - asi jsem měla štěstí na sousedy). 

Offline Garfie
28572 příspěvků moje polička 02. listopadu 2023 11:55

Zuzuli Jj, taky myslím. Šla bych do toho, jestli je to na dobrém místě a na metru. 

Online continuity
43146 příspěvků moje polička 02. listopadu 2023 12:12

Zuzulimě hlavně 60m2 s vysokými stropy přijde srovnatelné s 3+1 v paneláku. My máme 67m2 a nemáme ty stropy. Trochu bojuji s úložnými prostory, jenze s těmi bych bojovala s dětma asi vždy.

Tady pomůže jen min krámů a kdyz jsem ted našla v mužove narvané skříňce nekolikery velké pzrazdne krabičky od hodinek, mysi a dalších geretu, spolu s 26 zapalovači a několika nefunkčními zarozenimi, pochopila jsem, že bychom se nevešli ani do prvorepublikove vily

.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. listopadu 2023 12:24

continuity vždycky zaplníš tolik prostoru, kolik máš

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 02. listopadu 2023 16:50

Zuzuli Na 63 m2 jsme dokazali s vysokymi stropy a dostatecnymi uloznymi prostory zit ve ctyrech 11 let a bylo to uplne v pohode. Kdyby se nam nepodarilo koupit byt vedle, asi bychom to taky predelali na 3kk.  Meli jsme 1 pidi balkon, ktery mi ke stesti uplne stacil.  

Offline Myrtila
5346 příspěvků moje polička 02. listopadu 2023 19:27

Zuzuli Podle mě hodně udělá ten balkon, že se dá z toho bytu vylézt někam ven. Jinak sama bych brala radši ten menší cihlový než panelák, ale rozhodovala bych se hodně i podle okolí domu. 
Každopádně jsem zvědavá, jak to rozhodnete, i proto, že před lety jsme se rozhodovali úplně stejně, jenom v Brně a dítě (děti) jsme teprve plánovali. Nakonec to ale dopadlo jinak, náhodou jsme našli parádní pozemek, a protože manžel chtěl vždycky spíš domek, postavili jsme si ho. A na dítě jsme mezitím roky čekali, takže se pak narodilo až do toho domku. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 02. listopadu 2023 21:37

Neviem kde to bola debata o notine. Mala som vybraty parfem, stal tam pred par dnami/tyzdnami nieco cez 50eur a teraz vyse 80, s dychberucou zlavou 73. To su bezne praktiky notina? Pozerala som aj na tu spominane europarfemy a tam je za 35. Ten rozdiel v cene je obrovsky. Uz neviem ci blbo pozeram a ci je to fakt ten isty . Su tie europarfemy spolahlive? Pripadne mi prosim poradte iny eshop, ktory dodava na Slovensko a nepredava ziadne fejky ani inak pokazene parfemy. Odstrek som kupovala na Vivantis (tam 50ml stoji cca rovnako ako na europarfemoch ale moc nepoznam ten eshop)

Notino

Europarfemy

Offline Poéma
765 příspěvků moje polička 02. listopadu 2023 21:54

Mrakoplas Já nakupuji na obou e shopech běžně, Europarfémy mají jako jediní výdejnu u nás ve městě. Nikdy se mně nestalo, že bych koupila fake nebo zkažený parfém. Pokud jsi měla z Vivantis odstřik a bylas spokojená, v klidu nakup, je to spolehlivý prodejce.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 02. listopadu 2023 22:00

Poéma dakujem za radu. Tiez mi napadlo, ze ak mam odtial odstrek a ten mi vonal, tak by mal aj parfem :) 

Offline Poéma
765 příspěvků moje polička 02. listopadu 2023 22:08

Mrakoplas Za málo.

Offline slniecko admin
19583 příspěvků moje polička 02. listopadu 2023 22:09

Janulik03 a jejda a už si odtiaľ nakupovala? Ja len raz, písali, že odosielajú z Írska, ale prišlo to z číny za niekoľko týždňov a ešte som sa musela párať s colnicou.

Kan

Sweet Potato fakt? Tak v slovenskom zjavne nemajú, lebo decká ma tam ťahajú pravidelne. Cítim nespravodlivosť

Offline Sweet Potato
40431 příspěvků moje polička 02. listopadu 2023 22:32

slniecko Možná už to vyšlo z módy?