"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline clothilde
2061 příspěvků moje polička 01. listopadu 2023 21:46

Korajá mám dobrou zkušenost s Voltaren náplasti, 5 ks v krabičce 349,-kc

Offline JankaM
3106 příspěvků moje polička 01. listopadu 2023 22:06

slniecko myslím že Pepco jestli máte v SR

Offline clothilde
2061 příspěvků moje polička 01. listopadu 2023 22:10

slnieckojá je našla tady

Offline slniecko admin
19583 příspěvků moje polička 02. listopadu 2023 00:44

buble baltik Kan JankaM clothilde 

Dakujem, dakujem, dakujem!!!

Aliexpresu a prepredajcom z neho by som sa rada vyhnut, vsetko ostatne kuknem. To allegro vobec nepoznam, pozriem.

A ze ma nenapadol amazon!!!

No idem vyberat.

Offline Garfie
28572 příspěvků moje polička 02. listopadu 2023 05:03

notna Jdu s křížkem po funuse, ale zjevně tam ty psy chceš dovolit, tak to zkus a uvidíš. Jinak mi to přijde jako dobrý plán, držím pěsti, ať se daří. 

Jinak teda k tématu mám takovou perličku, teď jsme byli na týden na Filipínách, spali jsme celkem ve čtyřech hotelech (hotelech, žádné Airbnb nebo tak něco), pokaždé na stránkách psali, že vybírají kauci, tu jsme teda nikdy neplatili, ale pokaždé po nás zkontrolovali pokoj, včetně velkého business hotelu v Manile. Přiznám se, že s tím jsem se ještě nikdy nesetkala.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 02. listopadu 2023 06:23

slniecko Na Amazonu koupíš všechno, všechno! Kamarádka tam koupila i radiátor do Berlinga, co nikde nebyl.

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 02. listopadu 2023 06:43

Garfie po nás kontrolovali pokoj v hotelu akorát v Albánii. Je to už pár let a furt se cítím dotčená, co si jako mysleli, že jsme s tím pokojem mohli provést

Offline Garfie
28572 příspěvků moje polička 02. listopadu 2023 07:22

Mermaid Ty mi rozumíš!!!  Mě teda smířilo to, že pokoj kontrolovali všude, tak jsem si to přestala brát osobně....když jsem četla recenze, někdo psal o jednom z těch hotelů, že check-out proces trval víc než půl hodiny a že jim kvůli tomu málem ujel autobus, jsem si říkala, že to je nějaká blbost, tak teď už chápu. 

Online continuity
43146 příspěvků moje polička 02. listopadu 2023 07:48

Garfie

Ja jednou neúspěšně stornovala ubytování v Krkonoších, kde jedni hosté psali, že majitel při odchodu zvedal matrace, jestli nejsou zlomené prkna na roštech. Při příchodu se to samozřejmě takto detailně neřešilo. 

Ale to byl vcelku divný podnik, bylo třeba zakázáno jíst já pokojích, ale hosté, kteří si neplatili snídani mohli do jídelny až poté, co se nasnidali platící. 

Offline Zuzuli
3789 příspěvků moje polička 02. listopadu 2023 08:35

Ja ted budu mit asi fakt blby dotaz na bydleni, ale vyrostla jsem ve velkem dome se zahradou a pak bydlela v Praze v najmu v prostornych zdenych bytech, tak nemam zkusenost. Ted mame az smesne velke mistnosti, dcera obcas po byte jezdi na odrazedle. To jezdi i u nasich, v mem rodnem dome ma jen obyvak s kuchyni 50m2...

Jak se bydli v panelaku pripadne v mensim byte s detmi? Budeme ted kupovat byt, s nasim rozpoctem, co jsme ochotni za byt dat, si muzeme koupit bud vetsi byt v panelaku (cemuz se teda zatim branime, nechavame to jako posledni moznost) a nebo mensi zdeny byt v sirsim centru. Jedname ted o koupi jednoho, v soucasnosti 2+1, ze ho predelame na mensi 3kk,akorat ze pri planovani rekonstrukce doslova pocitame centimetry (typu "tuhle pricku posuneme o 10 cm, aby tam byl dostatecny pruchod kolem postele"). Ja si jako architekt sice dokazu skvele predstavit, jak ten byt predelat, udelat prakticky a hezky... Ale nedokazu si predstavit v tom malem prostoru zit no asi chci slyset, ze s dostatkem uloznych prostor (je tam celkem velka chodba na vestavene skrine, dost vysoky strop na pripadne patro na spani do pokojicku, koupelna s mistem na pracku se susickou, velky sklep a balkon) se na tech cca 60 metrech da pohodlne zit i s detmi.

Pripadne MP Meri jak sis zvykla na panelak? 

Offline Garfie
28572 příspěvků moje polička 02. listopadu 2023 08:41

Zuzuli Já mám podobné zkušenosti jako ty (vyrostla v domě, bydlela ve velkém bytu v centru), myslím (po japonských zkušenostech, hahaha), že pokud je byt dobře vyřešený a má dostatek úložných prostor, tak si zvykneš, s jedním dítětem určitě, se dvěma můžeš trochu bojovat, zvlášť když budou opačného pohlaví. Ale ty máš jen jedno dítě, ne? Nebo se pletu? Kdyby bylo druhé, můžete to později vyřešit nějak jinak...

Offline Sweet Potato
40431 příspěvků moje polička 02. listopadu 2023 08:46

notna Jezdíme do jednoho ubytování, kam psi smí, ale na pokynech vevnitř (možná i na webu, nevím) se píše, že nesmí na gauč atd. A že nesmí být v objektu sám.

Tipuju, že ubytovací řády moc lidi nečtou a nedodržujou.

Offline Sweet Potato
40431 příspěvků moje polička 02. listopadu 2023 08:49

slnieckoKupovávala jsem v Tigeru.

Offline Zuzuli
3789 příspěvků moje polička 02. listopadu 2023 08:52

Garfie mam jen dceru, druhe by sice bylo fajn, tu moznost nezavrhujeme, ale taky uz to ani nemusi byt po me lecbe mozne takze se na to uplne neupiname. Pocitame s tim, ze loznice bude fakt jen na spani, postel a komoda, zatimco na pokoj pro dite nechame tu vetsi loznici. Ja si porad rikam, ze kdybychom pak dosli k tomu, ze ten byt je pro nas fakt maly, tak zdeny byt v opravenem cinzaku na metru u centra, s balkonem do vnitrobloku, se vzdycky dobre proda nebo pronajme a najdeme si neco vetsiho.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. listopadu 2023 08:56

Zuzuli my bydleli ve 4 v 70m2, trápila nás akorát malá vstupní chodba. Úložných prostor bylo dost. Pořád se u našich scházíme třeba na vánoce, v pohodě se tam vejdeme i s mými dětmi (samozřejmě jen na návštěvu). Šla bych hlavně po funkční dispozici, ty paneláky byly obvykle navrhovány pro čtyřčlennou rodinu. Staré byty na vinohradech jsou něco jiného, ale když se občas ze zájmu kouknu na novostavby, tak zlatý panelák.

Offline Zuzuli
3789 příspěvků moje polička 02. listopadu 2023 09:12

Evaeva prave ze malych bytecku v novostavbe jsem uz zarizovala a videla tolik, ze novostavbu rozhodne nechceme

Tohle je cinzak ze tricatych let, byt je ke kompletni rekonstrukci, mame v planu nechat jen nosne zdi a uplne predelat vnitrni dispozici. 

Offline Řvousenka
1041 příspěvků moje polička 02. listopadu 2023 09:17

My na hotelu kontroly při odjezdu neděláme, ale už jsem zažila několik situací, kdy jsme je asi udělat měli. Co někteří lidi po sobě dovedou zanechat, to fakt nechcete vědět. Pochopím počuranou postel od malého dítěte, kteroužto nehodu matka na recepci nahlásí. Ale náhlý odjezd zdánlivě slušného hosta s tím, že z pracovních důvodů musí předčasně ukončit pobyt a to, co pak vidíte na pokoji....Dost často je mi líto pokojskych. Mimochodem jsem ráda, že jsme ubytování se psy zrušili, a to i přesto, že v dnešní době nám tím asi dost kšeftů uteče. Pes prostě do hotelové postele nepatří.

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 02. listopadu 2023 09:21

Zuzuli no, naše děti zvládnou jezdit na odrazedlech i v našem šedesáti metrovém panelákovém 3kk :)

Prostě děti se přizpůsobí a malej byt alespoň člověku brání v hromadění zbytečností ;)

osobně bych si vybírala podle místa. Radši menší byt na dobrém místě než větší na špatném.

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 02. listopadu 2023 09:41

Zuzuli

Cítím to jako DruI. Pěkné bydlení na pěkném místě i za cenu menších metrů. My ted máme metrů jako blázen, ale přijde mi, že jen chodím kilometry po baráku, nic není po ruce a hlavně dozařídit to, taky stojí dost peněz než s menším prostorem. Navíc vy nebudete domácí typy asi moc ne, že byste celé dny seděli v tom bytě. Jste akční, výlety, chodíte ven. Myslím, že jste se rozhodli dobře.