whiskas Chudáčku, máš to teda sakra těžký. Já su tak vděčná, že naši pochopili, že moje pomoc je v duchu: Chceš, nechceš, čau. Já to teda praktikuju všude a není to nejlepší do obchodu, tam bych to vyloženě nedoporučovala. :D
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
whiskas moc mě to mrzí
my čelili něčemu podobnému, tátův odpor jít k lékaři jsem řešila s několika zdravotníky a všichni mi nakonec řekli, že když ten člověk nechce, tak se s ním nehne (a že to není naše vina a nemá cenu se tím trápit!). My jsme to respektovali, ale táta se nakonec do nemocnice dostal až když nemohl protestovat (a domácí péče už byla naprosto neudržitelná) a samozřejmě bylo dávno pozdě.
whiskas je mi tě líto. Tohle naši aspoň neodmítali, naopak si dost pečlivě hlídali, kdy kam mají jít - teda kdy je kam máme dopravit :) Mamka jak pak už trochu zapomínala, tak pořád přebírala ty objednací kartičky. I když to měla napsané i na kalendáři, tak se nechávala ujišťovat, že jsme opravdu byli a opravdu budeme tam, kde to je potřeba.
Mohučanka to musí být strašně stresující pro ty "opatrující" osoby, když vidí, jak se odmítající brání potřebné péči a spěje k prů*eru.
whiskas ach joj, to je veľmi na figu. Ako sa hovorí, so starým človekom horšie ako s malým dieťaťom.
rysamona Díky a souhlasím. Je evidentní, že konkrétní vlastnosti (včetně těch ne zrovna pozitivních) se s věkem nelepší, právě naopak. Vím, že to táta nemyslí zle, vím, že ho nezměním, ale přesto mě to vždy vytočí. Jenže, pak je mi ho spíše líto :-(.
Evaeva Mrs.Robinson Děkuji moc.
Mrs.Robinson Opravdu mám občas pocit, že se mi to jen zdá. To už není legrace. Nebere léky, nebo je bere nesprávně. Zakoupila jsem dávkovač léků, který táta nejdříve absolutně odmítal. Jenže jsem neměla kontrolu o tom, jak léky bere. Nakonec jsem ho přesvědčila, ale výsledek stejně nic moc. Když vidím, že si některý den vezme jen ranní, nebo večerní dávku, tak se nedivím, že je na tom tak, jak na tom je :-(. Samozřejmě mi tvrdí, že je vše v pohodě a že si jen "přehodil". Tak určitě
.
whiskas Chudáčku, máš to teda sakra těžký. Já su tak vděčná, že naši pochopili, že moje pomoc je v duchu: Chceš, nechceš, čau. Já to teda praktikuju všude a není to nejlepší do obchodu, tam bych to vyloženě nedoporučovala. :D
Chceš/nechceš - toto bych se potřebovala naučit
. Ušetřila bych si zbytky duševního zdraví a nezpůsobovala bych svojí trapnou starostlivostí zbytečné dusno.
Mohučanka Bylo mi několikrát zopakováno totéž. Vím, že je to rozumný názor, ale asi ještě chvíli potrvá, než naučím tento postup praktikovat v reálném životě.
Táta skončil v květnu v nemocnici (nebral léky, nepravidelně chodil k lékaři - totéž, co předvádí teď) a obávám se, že to spěje do stejné situace. Přitom, když se z nemocnice vrátil, byl jeho stav stabilizovaný, objektivně pookřál, ale zřejmě se nepoučil.
letfenixa Přesně, je to figu
. Jak milý výraz.
Kokoska Díky a je to tak. Nelze pomoci někomu, kdo nemá zájem. Ale vysvětli si to.
whiskas pamatuju babičku, byla to taková generálka bez vojska, původně ředitelka zš, jak si vysypala z dávkovače léky a - ten si nevezmu, po tom mě bolí žaludek - tento taky ne, až včer, po tom jsem jak praštěná atd...
Moji rodiče jsou naštěstí zatím v pohodě, táta si navýšil úvazek na melouchy v důchodu jak říká a mamka se dala na univerzitu 3.věku. Ještě jim tedy není ani 70.
JankaM Buď ráda a ať to takto dlouho vydrží ![]()
.
Co chci privézt z ameriky (konkretne vegas)?
moora No tu nejvyšší výhru přece. To je otázka...![]()
Elvise?
Elvis se přece vrátil na svou planetu...aspoň to tvrdili Muži v černém![]()
Neeee, Elvis žije!
čtu, že dnes byla vidět polární záře ... pochlubte se, viděly jste ji některá?
Já ne, ale milostpán prej jo. Při venčení. Tak bys ji bejvala mohla vidět taky asi...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.