Kan Byla na to lhůta asi 10 let, která teď končí. My jsme třeba netušili, že v tom seznamu můžeme něco mít. Mámu kontaktovala obec, pod kterou ten pozemek spadá. Spíš by mě zajímalo, jak tenkrát vypad z původního dědickýho řízení. Neměl by to kontrolovat notář? Dědicové nemusí vědět, že měl jejich předek někde nejakej kousíček pole a jako běžnej občan si katastr podle jména neprojedeš.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Garfie dík, to by se mi mohlo líbit
coralline Měl. My řešíme 1/16 pozemku velikosti fotbalového hřiště. Já si zase říkám, jestli po nás bude chtít finanční úřad daň z pozemků zpětně? Na můj vkus jsem na katastrálním úřadě nějak moc často, každý info aby si člověk zjišťoval sám a paní úřednice to jen odkejvá, kdyby tam dali plastovou Maneki Neko, stát by ušetřil.
děvčata prosím vás, omlouvám se, mám dotaz opravdu nejapný - jdu poprvé v životě sama za sebe na pohřeb, a jsem nejistá co a jak, abych nevyrobila nějaký trapas...jak to probíhá?
SunEclipse On kazdej pohreb muze bejt jinej, lisi se i obrad v kostele a v obradni sini v krematoriu. Za sebe bych se vhodne oblekla, koupila dve ruze svazane cernou stuzkou, sedla si/stoupla do davu nekam dozadu a ridila se podle ostatnich. Predpokladam teda, ze nepatris mezi blizkou rodinu nebo pratele.
SunEclipse presne ako pise Vari riad sa davom. Na jednom pohrebe co som bola sa kondolovalo hned po prichode do obradnej siene, na dalsom az pri hrobe. Je to kazdy krat inak.
ono je to právě takový na hraně, 30 let to byl můj tchán..
SunEclipseŠla bych osobně kondolovat celé rodině, možná je pozdravila při příchodu a třeba ti sami řeknou. Ono je to na hraně dost, je to dědeček tvých dětí že jo, to je rodina pořád. Asi bych si úplně dozadu nestoupala. A nebo ti to může být jedno a prostě to udělej tak aby ti to vyhovovalo
SunEclipse záleží, jak se cítíš být součástí rodiny. Kde budou děti? Jako vnoučata bych řekla, že budou sedět třeba v druhé řadě, tak bych asi volila místo za nimi nebo vedle nich. Ze začátku se jakoby nic neděje, všichni se shromáždí v pohřební místnosti. Po skončení se kondoluje rodině, tak bych kondolovala rodině a počkala na děti. Nevím, jaké máte vztahy se zbytkem rodiny, je možné, že tě třeba pozvou na smuteční oběd.
SunEclipse on vám to obřadník řekne, třeba jestli si rodina přeje vůbec kondolence. My jsme měli jen kondolenční knihu třeba, ale běžel ještě po další listy do ní.
Kde to bude, v krematoriu?
Kan Myslím, že si to člověk musí vyhledat sám. U nás to vzniklo tak, že někdo na konkrétní pozemky vznesl nárok v domnění, že je dostane. Ovšem omyl. Při následném šetření se zjistilo, že dotyčné osoby na dané pozemky nemají nárok a byli jsme vyzváni my (a další osoby). Je to nějaké "zapomenuté" dědictví, které mělo být součástí předchozího dědictví z X tého kolene (není mi moc jasné, jak je možné, že se tato skutečnost nezjistila v rámci prvního dědického řízení před cca 15 lety). Strašnej vopruz, protože to obnáší postupný přepis přes všechny kdysi zúčastněné, tedy včetně již zemřelých osob a v závěru bude vše přepsáno na osoby žijící, které mají na dané dědictví ze zákona nárok. Už je to tedy 6 lidí na hektar
.
continuity jj, v Motole
SunEclipse pak vám řekne obřadník, co a jak. Pokud by se kondolovalo, tak to uvidíš, komu.
Jinak ta nejbližší rodina sedí vepředu, moc náladu koukat, kde kdo sedí stejně nemají, neboj se ničeho, zařídila bych se podle sebe. Vpustí je bokem až po vás.
Jo a šla bych tam načas, ale v podstatě na poslední chvíli. Protoze ten vypravitel pohřbu tam přijde jen 15 minut předem a vše se domlouvá až tam, takže nemá vůbec čas řešit ty smuteční hosty.
Vím, že to tu už muselo být xkrát, ale zápisky si nedělám :) Doporučíte prosím hotel v Olomouci? Potřebujeme tam při pracovní cestě dostat večeři a přespat, ale kdyby to bylo někde v centru, kam by se pak dalo jít projít, tak bych se nezlobila. Na bookingu vychází dobře Clarion, je případně OK?
S Clarionem rozhodně nic nezkazíš.
whiskas Krásně vtipně jsi to napsala, ale protože jsem byla zblízka u něčeho podobného tak tu tvoji nechuť chápu. Ale zvaž to, 6 lidí na hektar to může být pořád fajn částka, když vezmeš, že orná půda se prodává zhruba mezi 20 - 50 CZK za metr.
Zu v Clarionu jsme při služebkách bydleli vždy a OK.
Zu Clarion ale není úplně na procházku v centru, pokud nepřijedete vlakem, asi bych zkusila hledat dál, pokud myslíš, že na procházku dojde. Co Comfort, Flora, NH nebo Theresian (jdu po podobných typech jako je Clarion)? Nejsem si teda jistá, jestli se ve všech dá navečeřet...
Garfie a ostatní, děkuji za tipy.
Když budeme v centru, tak zase počítám, že si v pohodě dojdeme jinam na jídlo, to nevadí, že by nebyla hotelová restaurace.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.