Kokoska me jednou spatne zamluvili hotel a sla jsem spat k jednomu spriznenemu obchodakovi, s kterym jsem si dokonce vykala. On spal na gauci a ja v posteli.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Prosim nemate nekdo takovou tu mini tiskarnu na fotky a nalepky?
Kokoska To asi byli :-).
Prosím vás, právě jsem byla svědkem scénky v lékárně, kterak magistra prodává klukovi tak 12 let léky. Na můj dotaz,jestli to je možné, tak prý jo. Je to moje odpovědnost.
Začínám chápat, jak je možné, že po tiktoku běží ty výzvy typu: sežer plato paralenu.
continuity Ty jo, to je zajímavé no, tohle mě nikdy nenapadlo, že by léky měly být věkem omezené. Docela by mě zajímal názor nebo jaká je situace od místních holek z oboru.
Na druhou stranu... pokud se matka samoživitelka doma zmítá v horečkách ![]()
continuity nemajj paralen v drogerii? Nejake leky v DM urcite, jen nevim presne, co to bylo. A jestli by to prodali diteti je otazka, spis asi jo?
Kokoska maj. Taky mně to napadlo, že zrovna paralen nebo Ibalgin by si dítě úplně kupovat nemuselo.
Kokoska no tak alkohol mají v každé samosce a stejne ho dítěti neprodají. To není pro mě žádný důvod.
Stejně bych třeba nerada viděla jak jim prodají hydroxid sodný.
continuity
Na druhou stranu... pokud se matka samoživitelka doma zmítá v horečkách
Já nejsem samozivitelka, ale do té lekarny jsem se vždy nejak dotackala, když muž nebyl doma.
continuity no prave o to jde, jestli by to pokladni resila.
continuity už na ZŠ jsem si chodila vyzvedávat/kupovat léky sama rovnou od doktora a nepřijde mi na tom nic divnýho
Mermaid dneska nemůžeš sama ani k tomu doktorovi.
Evaeva Jako fakt jo?
Mermaid já jsem četla, že někdy do r. 2000 dětem nemohli prodat ani celaskon nebo černý uhlí, pak se změnil zákon a dítě může vyzvednout i recept s lékem na předpis.
Nevím vlastně, co si o tom myslet. Předávkovat se paralenem může bejt fakt fatální a jestli takový výzvy běží na tiktoku, tak teda potěš pánbůh. Ale to i sežrat pytlík skořice nebo hrst chilli papricek ![]()
Základ je asi vést ty děti ke kritickýmu myšlení a dělat osvětu v mediální gramotnosti, víc asi nezmůžem ![]()
Ony lekarnice to řeší kus od kusu, nemají jako prodavačky povinnost vyžadovat občanku.
Takže dítě do 15 let vyzvedne léky na předpis, ale v trafice mu odmítnou prodat sirky:)
Někdy to nemá logiku.
žluťásek v nějakých 13 nebo 14 jsem si kupovala Bioparox (atb), různé tablety na bolest nebo na teplotu nebo vyzvedávala léky na předpis na zánět průdušek, angínu a tak. V naší maloměstské lékárně to asi nikdo moc neřešil. Spíš mě překvapuje, že dnes nesmí dítě samo k doktoru, chodily jsme s kamarádkou běžně samy k zubaři, k pediatričce a myslela jsem, že je to normální
Mermaid ne, myslím, že do 15 nemůžeš. Možná mě někdo opraví, ale podle mě to tak je.
Evaeva dokonce až do 18, respektive od 15 můžeš sama s písemným souhlasem rodičů. Do 15 ofiko jen s doprovodem.
Pokud tam je nějaký zákrok (očkování, rentgen, odběr), tak s rodiči. Pokud jde o běžnou kontrolu, jde se s lékařem domluvit. Ale záleží na tom, na jaký typ lékaře padneš:)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.