"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 14:22

Karja ja ji pouzivam, protoze nejaka chytra hlava nechala namontovat pozarni cidlo primo nad sporak. Uz jsem tu psala, jak nam volali z pultu ochrany, jestli u nas hori, a ja je uklidnila, ze jen varim obed. 

Offline coralline
2309 příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 14:24

Karja Pinot Noir Kokoska Řekla bych, že mám taky to samý. Ale špína je vidět, jenom když se pod ni nakloním. Tak se tam prostě nedívám Jestli máte tu šikmou, tak máte asi smůlu, já mám vodorovnou. Výhody malých lidí.

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 14:27

coralline ja mam tu vodorovnou cast sklenenou, to secisti pomerne snadno. Ale ten komin, ten komin! Radsi uz se ho moc nesnazim cistit. Kdyz utiram to sklo, holt se na nem udela dole kolem cara, delam, ze o ni nevim

Offline letfenixa
10888 příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 14:27

Ake su tie fakt teplé rukavice? Prvý sneh a dieťa malo tie ruky úplne ľadové po 3 spusteniach.

Offline coralline
2309 příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 14:35

Kokoska Já ji mám schovanou ve skříňce

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 14:40

coralline to je uplne nejlepsi

Offline Pinot Noir
29910 příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 15:01

coralline mám vodorovnou. Ale za prvé jsem o něco větší a vidím tam i shora a za druhé mám flekaté ty boční a přední hrany. A úplně nejhorší fleky tam nadělal právě nějaký čistící prostředek.

Používala jsem ji jen jako osvětlení,  protože v zimě vytahuje kouř z kamen a v létě mám v kuchyňské lince otevřené okno. No a nedávno při pokusu vyčistit to parním čističem jsem tou párou vtipně nějak poškodila ta světla, takže je úplně na dvě věci a ještě hnusná. Nenávidím ji.

Offline Karja
44733 příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 16:01

coralline Pinot Noir No já vyhrávám, protože já mám ten tubus, co je celej venku!!! Uprostřed místnosti.Je to metr na 40 cmx4 strany. Já jsem si to teda zaspinila sama, když jsme strhávali z toho ty nálepky, tak to snad vyčistím někdy za ten den a už se bude špinit jen ta mřížka dole a ta je vyndavaci. No to byla taková blbost si to kupovat, zapínám to max když třeba vařím květák nebo začínám dělat guláš nebo něco hodně tak aromatického. 

Offline Peetra1
284 příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 18:48

Karja a co ta nano houbicka? Tu jsi zkousela?

Offline Karja
44733 příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 19:52

Peetra1 To je ten Vileda hadřík ne? 

Já jsem tu podélnou digestoř snad i poškrábala:D. To je ale kram:D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 20:09

Karja nano houbička je jiná, takový bílý kvádřík z pěny. Je super na spoustu věcí, ale zrovna nerezovou baterií mi spíš opatlá.

Offline Karja
44733 příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 20:17

EvaevaJá myslím, že tomuhle není pomoci:D. Nechápu čím jsem to poškrábala...jestli utěrkou nebo veleda hadříkem:D.

Offline viktorka_od splavu
49363 příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 20:51

Karja no tys predtim psala neco o Cifu?

kdysi jsem mela neco takovyho, bylo to jakoby mastny (jen jako, obyc olej bych neriskovala) afungovalo to dobre, stacila kapka. vyfasovala jsem to primo s nejakym nerezovym verkem

https://www.alza.cz/maxi/hg-rychly-lesk-pro-nerezovy-kov-125-ml-d6104307.htm

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 20:54

Po týhle diskuzi jsem fakt ráda, že z nerezu nemám žádné větší plochy.

Offline Catherinne
10859 příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 20:59

My máme velkou nerezovou lednici a myčku od Bosche a ta je fakt super. To musí být tou povrchovou úpravou. 

Offline Myrtila
5346 příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 21:16

Karja Mám pocit, že z podobného nerezu máme komín ke krbu, taky byl strašně omatlaný, ale dostali jsme k němu nějaký čistič přímo od těch chlapů, co nám ho tu instalovali, a manžel ho tak dlouho leštil, až ho vyleštil. Hledala jsem doma, co to bylo, ale někam se to asi propadlo, taky už je to pár let, co jsme to použili. Na ten komín při běžném provozu nesaháme, tak tipuju, že už ho nikdy leštit nebudem

Offline Karja
44733 příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 21:29

viktorka_od splavu Ne, cifem jsem to nevzala. Myla jsem to předtím jen jarem, poškrábaný je to z dneška, kdy jsem měla utěrku, viledu a ten speciální čistič. Nevím no, ted jsou tam takové piditupky a ty nejdou vůbec:-D.

Catherinne Já si totiž myslím, že ty spotřebiče jsou něčím trochu řízlý, ta naše lednice byla víc tmavá, trošku víc do plastova. Tohle je fakt jak nějakej surovej materiál z fabriky a taky se to tak chová!

Offline JankaM
3106 příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 23:14

Karja neporadím, ale jsem zvědavá co pomůže. Já bych to s mým přístupem nechala, on by se na to časem nachytal prach a dalo by se to vydávat za "sametovou" povrchovou úpravu

Offline Karja
44733 příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 23:18

JankaM No on na tom prach držet nebude. Jako já vůbec nechápu, co to je:D. Ale už jsem přemýšlela, že to snad dám někam nabarvit:D Ale my jsme se o tom kramu ještě tak dohadovali, myslím, že to byla tak jako nejvíc diskutována věc doma, už při výběru, pak instalaci, když to přišlo, práce s instalací bylo taky dost..pak i když to tam viselo, tak muž říkal, že to dá pryč. No musím to chválit no! 

Offline Jos
příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 23:33

Karja Taky mame tu ostruvkovou a nejak mi to problem neprijde. Ale neni nerezova no. Ten vnitrek se da vycvaknout a vycistit. Sleduju uklidproklid . Ale vo me stve, ze je pomerne nizko, aby melo odsavani dobrou ucinnost a ja se o ni klidne majnu do hlavy. Jinak u nas jede digestor denne.