Co se bude pouštět lidem v domovech za 20-30 let netuším, snad si s tím AI nějak rozumně poradí a bude to víc na míru a ne hromadně třeba jenom Kryštof, Marek Ztracený, Ewa Farná nebo Vondráčková (v té době už asi spíš Lucie než Helena), protože i dnes při obrovských možnostech hodně lidí poslouchá jenom mainstream, si myslím.
Včera jsem byla na mini koncertě právě v domově pro staré lidi, osazenstvo tak 80+ určitě, i pár lidí 90+ a byla jsem z toho tak moc dojatá, že jsem potom brečela v autě po cestě domů. Cimbál teda nebyl, jenom housle, kontrabas a akordeon, ale moc krásné to bylo. První byly koledy, od těch moravských až po Tichou noc a potom lidovky na přání. Naprosto úžasné jak tam všichni ožívali a zpívali.
A potom byly ještě nějaké soutěže, nějaký kvíz a tam teda padaly otázky jak z doby Rakouska-Uherska, to bylo samé co řekl Palacký, co udělal K.H. Borovský, co napsala Božena Němcová, přitom tihle lidi měli nejaktivnější léta v padesátých až osmdesátých letech, ale dvacátého století, ne devatenáctého.![]()