"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Garfie
28576 příspěvků moje polička 09. prosince 2023 00:06

continuityNa Perný den jsme šli do kina se školou na základce, 80. léta. 

Kokoska No Elvis!! Na tom jsem vyrostla, můj táta skoro nic jiného neposlouchal, hrál mu i na pohřbu...Ale ty zásoby desek jsou spíš až devadesátky, ne? Pamatuju, že tátovi někdo dovezl Pink Floyd nevím odkud a na tu jsme nesměli ani sáhnout!

Offline continuity
43172 příspěvků moje polička 09. prosince 2023 00:18

Garfie úplné zásoby jsme doma neměli, ale třeba 50ks jo. Včetně třeba pohádek. 

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 09. prosince 2023 00:21

Garfie no byla jsem s nim od roku 80 celkem 15 let, za tu dobu toho bylo! I nejaky Johny Cash, Springsteen, ruzny mixy ty americky country, uz si to ani nepamatuju. Jo a z protejsiho konce sveta Vysockij

Offline Garfie
28576 příspěvků moje polička 09. prosince 2023 02:15

continuity Kokoska Tak já myslela spíš ty Floydy a podobné zahraniční kapely, pohádky asi problém nebyl. Já mám pocit, že se desky tahaly hodně z Maďarska a Bulharska, nevíte?

Online Sweet Potato
40452 příspěvků moje polička 09. prosince 2023 08:38

Garfie Ano. A kupovaly i v Praze v maďarském/bulharském kulturním středisku. Z bulharského jsem měla svá první zahraniční alba - Beatles! Akorát ty bulharské prý byly v blbé kvalitě. Na rozdíl od maďarských.

Offline JankaM
3106 příspěvků moje polička 09. prosince 2023 08:41

Tak třeba moji rodiče ročník 56 jsem nikdy neviděla a neslyšela, že by poslouchali cíleně nějakou hudbu, co si pamatuju tak u nás běžel pořád radiozurnal. Nevím o tom, že by hudba byla nějaké téma. Babičky měly rády klasiku a dechovku.  

Online Tak Betty
6149 příspěvků moje polička 09. prosince 2023 09:08
Reakce na MP Meri:

Tak jako se vším to bude zrovna o tom, koho znáš. Ale ony to ta rádia nehrají pro nic za nic, ze by to nikdo neposlouchal a nevydelavalo to, no. A taky se tu projevi klasický rozdíl pražská kavárna/zdejsi intelektuálni bublina vs. zbytek republiky. Generalizuju, ano, ale tohle je proste fakt, většina lidi je jinde. 

​já souhlasím s Mery, mám dvě kamarádky z Prahy, přestěhovaly se k nám na venkov. Přijde mi ,  že vyrustaly v úplně jiné době než já z malomesta. Scházíme se a když si vypravíme o mládí a středním věku,  je to úplně markantní. 

Zbytek republiky byl oproti Praze takový zaprděnější. A už jsme to nedohnali. 

Offline Pinot Noir
29912 příspěvků moje polička 09. prosince 2023 09:09

Tak Betty vidím to stejně 

Online Sweet Potato
40452 příspěvků moje polička 09. prosince 2023 09:12
Reakce na MP Meri:

Tak jako se vším to bude zrovna o tom, koho znáš. Ale ony to ta rádia nehrají pro nic za nic, ze by to nikdo neposlouchal a nevydelavalo to, no. A taky se tu projevi klasický rozdíl pražská kavárna/zdejsi intelektuálni bublina vs. zbytek republiky. Generalizuju, ano, ale tohle je proste fakt, většina lidi je jinde. 

​Máš pravdu.

To, že vždycky někdo začne volat "ale dnešní osmdesátníci neposlouchají Vondráčkovou a dechovku" je jen malá nemlčící menšina.

Online RoSa
10179 příspěvků moje polička 09. prosince 2023 09:22

my jsme v Praze chodili na burzy

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 09. prosince 2023 09:28

Moji rodiče poslouchali-jí všechno a teda pobavil mě ten názor na dechovku a říkám si, co by asi mělo hrát o hodech pod májí, aby to bylo podle pražské kavárny.Tak že by třeba ve Vlčnově na jízdu králů hrál při průvodu Pražský výběr. Krása. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. prosince 2023 09:35

Kan ve Vlčnově bych čekala spíš cimbálovku

Mně teda jako zástupci pražské kavárny nevadí ani dechovka, já nemám moc ráda taneční část hudebního spektra.

Offline Malvin
1649 příspěvků moje polička 09. prosince 2023 09:39

Táta rocnik 52 poslouchá Countryradio a na Vycitalovi, Tučným, Nedvedech atd. jsem vyrostla. Tátuv největší odvaz byl Olympic. Máma jede Český impuls a Abbu. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. prosince 2023 09:56

Malvin country rádio poslouchám já a moje děti v autě. Jo, mám to po tátovi. Táta kromě country má rád rokenrol, Chinaski, katapulty a podobně. Mamka hudbu neposlouchá vůbec. Ale Helenku by si nepustil nikdo.

Offline Jitka77
1938 příspěvků moje polička 09. prosince 2023 10:05

Burzy desek byly v 80. letech i v Brně (u Janáčkova divadla) a v Ostravě. Pamětník nejsem, ale mám pár dříve narozených hudebních kamarádů. Následně se mezi lidmi ve velkém půjčovaly a měnily nahrané kazety.

Offline Pinot Noir
29912 příspěvků moje polička 09. prosince 2023 10:12

Evaeva Helenu V. nesnášeli naši odjakživa, ale to už je, jak tu padlo, o osobním vkusu, vztahu, ne generační spor. A znám teda ale i svoje vrstevníky, kteří Vondráčkovou milují. Ale jako ta představa, že se budou v domovech pro seniory pouštět černobílé filmy a poslouchat Pepíček Zíma i za dvacet let, je vtipná. Vždyť i ti ošetřovatelé stárnou a nastupují noví, kteří už tohle vůbec nebudou znát. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. prosince 2023 10:31

Pinot Noir jasně, souhlasím. Moji rodiče navíc ještě dlouho nebudou aspiranty na dd.

Offline Garfie
28576 příspěvků moje polička 09. prosince 2023 11:08

Moji rodiče jsou ročník 42 a máma asi nejvíc poslouchala Suchého a Šlitra a táta jel Elvise, Jerry Lee Luise, Johnyho Cashe, Armstronga...táta muziku poslouchal hodně, pamatuju, že jsem ho dokonce kdysi vzala na Blues Alive a byl to jeho nejlepší narozeninový dárek. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 09. prosince 2023 11:24

Garfie Moji rodiče úplně všechno, hodně taky chodili tančit a na čaje. Z těch zábavovejch kapel hodně vzpomínají na Generaci a to vím od babičky, že byli pořád někde v luftu. Z těch LP toho máme doma taky dost, Kryla, Tučného, Pějme píseň dokola atd... Haha.

Offline Potrefenáhusa
38891 příspěvků moje polička 09. prosince 2023 11:33
Reakce na Pinot Noir:

Potrefenáhusa už léta v Cewe

​cewe po mne chce stáhnout aplikaci, která vyžaduje aktualizaci iOS, která už ale nevyšla pro můj telefon