"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline stes
9268 příspěvků moje polička 08. prosince 2023 10:34

wendulka oblbovak ne,ale zklidnění...ikdyz jsou situace,kdy jeden oblbnout nebo vypnout mozek krátkodobé potřebuje

Offline Janulik03
20294 příspěvků moje polička 08. prosince 2023 10:38

Ja beriem kodein, zabera mi na zachvaty kašľa. Snažím sa až je to nutné, ale niekedy nie je vyhnutia

A zfetovana sa necitim, tak dúfam, ze tak ani nevyzeram.

Kiez by mi niekto vedel pomôcť inak, za tie roky nic nezabralo poriadne a chodenie do spoločnosti je tým pádom hodne pre mňa nekomfortne.

Offline RoSa
10179 příspěvků moje polička 08. prosince 2023 10:44

Janulik03 Tussin kapky - pomohlo i Ronýskovi! on mívá suchý dráždivý kašel občas u našich, mají koberce, tak tipuju, že to je z toho... doma na parketách se to pak zase za pár dní zklidní (on je teda taky kuřák, no...)

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 08. prosince 2023 10:46

barbuchatak starecka demence si nevybira, jeste budem stastny za pohadku a vystoupeni pionyru

pro pricetnyho cloveka kterymu nefunguje telo ale hlava jo je myslim akorat eutanazie:-/

​No nevim, demence je sice pro pobyt v ústavu prakticky požehnání ale ne každej se jí dočká, a co pak když se sám nedokáže normálně obsloužit

U nás v rodině teda každej vypustil duši naprosto příčetnej (až teda na jednu pratetu doživší krátce v blázinci), tak si to nedokážu představit. Eutanázie u nás nejde... jedině vložit si do karty zákaz dlouhodobýho držení na ventilaci a umělý výživě třeba (už mám ).

No nic, konec veselýho okénka, jdu dobalit a těšit se na zřítelnici. Třeba se jednou postará ona o mě

Offline SunEclipse
3489 příspěvků moje polička 08. prosince 2023 10:49

barbucha hele ja se povazuju za pricetnou a na pohadky se koukam rada

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 08. prosince 2023 10:54

SunEclipse 

Já to nikomu neberu, mluvím jen za sebe Pár pohádek jsem taky už vydržela, ale nesnesu ty český-hezký, laskavý, ňuňu. Taková ta nejoblíbenější Popelka mi nesmí do baráku. Eště ke všemu ty písničky

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 08. prosince 2023 11:01

barbucha Já mám demenci v ženské linii do pátého kolene, jsem teda rozhodnutá zemřít dřív jak manžel a kdyby to náhodou nevyšlo, budu tu demenci aspoň předstírat, syn je poučen a ví, že očekávám od všeho a všech pokoj. Doufám, že jsem teď Nejsvětější dostatečně pobavila. :D

Offline dzizisketa
8976 příspěvků moje polička 08. prosince 2023 11:57

barbucha 

Ježíš písničky, ty v pohádkách taky nesnáším. S výjimkou Šíleně smutné princezny, což je má oblíbená, a Jak si zasloužit princeznu, v ní zní IMO nejhezčí pohádková písnička.

Offline stes
9268 příspěvků moje polička 08. prosince 2023 12:00

dzizisketa jaká?

Offline dzizisketa
8976 příspěvků moje polička 08. prosince 2023 12:02

stes 

Vítr si nechal tichej smích,

barevní ptáci ve větvích,

co to má společnýho s láskou?

Nad tebou růže skloněná,

na nebi hvězda zmatená,

co to má společnýho s láskou?

A konec cesty, bílej sníh,

tak tvoje oči do těch svých si dám.

Napsal ji Ivan Hlas.

Offline stes
9268 příspěvků moje polička 08. prosince 2023 12:03

Já na pohádky nekoukam už asi 20 let, nebaví mě a ty hudební tuplem,ale já nemám ráda ani muzikály nebo operetu....prostě mix mluveného a zpivaneho

Offline stes
9268 příspěvků moje polička 08. prosince 2023 12:04

dzizisketa dík...To vůbec neznám...pustím si to,teda jen pisnicku

Offline andulka01
12857 příspěvků moje polička 08. prosince 2023 12:12

dzizisketa a ještě Čert ví proč, Navarová
Ale obecně pohádky já můžu skoro všechny, trapný písničky přetrpím. Nedávám teda Troškoviny.

Offline euridike blogger
3906 příspěvků moje polička 08. prosince 2023 13:06

Mně se vždy moc líbila Jen kolovrátku zpívej v podání Jana Třísky z černobílé Popelky. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 08. prosince 2023 13:20

barbucha Já myslím, že ten program je taky poplatnej době. Dnešní mladý generaci v budoucnu v duchodaku rozhodne nebudou pouštět černobílý filmy s Vlastou Burianem, ale videa z TikToku. A budoucí mladá generace se bude usklibat, jaký je to nudný retro.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 08. prosince 2023 13:25

dzizisketa to jsem ani nevěděla, že je z pohádky. Ivana hlase obecně můžu

Online continuity
43172 příspěvků moje polička 08. prosince 2023 13:31

Jenom malou poznámku k těm lékům na kašel. Je potřeba rozlišit léky na vykaslavani a rozpouštění hlenu - ACC, Erdomedy apod. - ty opravdu léčí nebo uzdravení alespoň napomahaji.

Pak jsou léky na tlumeni kašle, které ovlivňují centra v mozku, ty samozřejmě kašel neléčí, jen zařídí, aby se člověk alespoň vyspal.

Takže dát si večer stuptussin, kodein a pod a ráno kašlete znova: to je vlastnost, ještě bych byla ráda, že to vydrželo až do rána - obvykle působí pár hodin. 

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 08. prosince 2023 13:44

žluťásek u nas na P6 - obavam se, ze to je marne, odchazi z druziny posledni, obcas s ni neco navic dela pani ucitelka v drizine, ale vetsinou je to psani apod. Chce to, aby si s ni denne nekdo cetl doma, proto me napadl ta apka. 

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 08. prosince 2023 13:46

Pinot Noir diky, to me nenapadlo Stejne jsem AI chtela vic prozkoumat, zatim jsem si delala jen ruzne reserse a hledala zdroje. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 08. prosince 2023 15:28

Osobně bych teda ani ty antidepresiva nezneužívala, protože to všechno co lidi sežerou jde do čističek a dál do řek. Žijeme v moderní době, každej feťák v dědině se vyčte z odběrů v čističce.