Torrah mámě poslali osetrovne po 4,5 měsíci od podání žádosti a současně 4 měsíce po smrti táty. Prostě se muselo čekat na vyjádření posudkoveho lékaře. Jinak všechny ostatní služby fungovaly perfektně a takřka na zavolání whiskas
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Doporučte prosím, kam v Praze na manikúru. Jde mi o pečlivý a jemný přístup, normální ceny a to, aby nabízeli klasické lakování (ne gel a podobně).
Torrah - k muži a ošetřovačce a dal tam zaměstnavatel přílohu ? Sociálka se vždy zasekne na nějakým papíru a neřeší to.Když mají vše v kupě pošlou to do 3 dnů. Zavolala bych tam, kde je problém. Oni se zasekávají i na datumech od doktorů při nemocenské, čerstvě řešeno.
jitřenka všechny papíry už tam jsou, to jsme taky řešili, ten první měsíc. Teď už by mělo být vše OK. No tak čekáme. Zato dostal roční odměnu z práce, tedy částečně zkrácenou, samozřejmě, o měsíce, které neodpracoval. To jsme ani nečekali, to potěšilo.
Torrah - to je teda mazec, já teď u zaměstnance řešila tu dobu u doktora a pak hned jela ta nemocenská. Od zaměstnavatele je to milý.
Ptám se zde, do dětského vlákna všichni nechodí. Nevíte, zda neexistuje aplikace učící číst úplné základy. Kde by se spojovalo ma, me, sa, máma, mísa... máme v 1. třídě děvče z Ukrajiny, matka v práci do noci, doma je jen s ukrajinsky mluvící babičkou. Začíná mluvit i rozumět, skvěle počítá, ale nikdo s ní doma nečte a ona je dnes skoro na nule, zatímco ostatní přečtou jednoduché věty. Sice má 2 hod. Čj pro cizince, občas ukrajinskou asistentku, ale na čtení to nestačí. Tak mě napadlo, že kdyby byla aplikace, dala by jí babička mobil a učila by se to sama.
Nevím, jestli je to ještě aktuální, ale ke spoustě učebnic dnes existují interaktivní verze. Mám dobrou zkušenost s Novou školou, mají živou abecedu i slabikář v online verzi. Jsou tam různá cvičení na vyvození slabik i na trénink čtení. Hodně toho je i se zvukem. Dá se to vyzkoušet na měsíc zdarma, pak by se asi musela dokoupit licence. Odkaz tady.
Ráda bych poprosila o tip na čtečku - odolnou a ne moc nákladnou. Díky moc.
Mohučanka Nevím, jak moc je nákladná, ale já i muž máme Kindle paperwhite 2 a 3, já ji mám deset let, čtu denně, nesetrim ji vůbec. Tahám ji normálně na pláž, na slunce, děti ji už taky parkrat měly v ruce a jenny zrovna nejsou ... zavřela jsem ji do box springu, milionkrát mi upadla na zem ... a nic ji není
Tak já muzu doporučit.
(Abych byla fér, dlouho jsem na ni měla takový ten zaviraci obal, ale ten už se narozdíl od čtečky dávno rozpadl).
Mohučanka Taky můžu doporučit Kindle, ani už nevím, co máme za verze, asi 3, tehdy ještě kupovaná v zahraničí, tady ani nebyly, takže... je jí tak 13 let? Stále je funkční, čte na ní muž. Já si před asi 6 lety dopřála podsvícenou, asi verze 4, na té mi teda i po letech vadí, že je jen dotyková a nemá tlačítka na listování po stranách, ale je úplně funkční. Taky je moc nešetříme, ani naše dítě ![]()
Mohučanka Klidne s reklamama, me tam nijak neobtezujou, jen pri spousteni je na obrazovce misto nejakyho obrazku reklama.
Mohučanka Já mám myslím s reklamou a to je fakt hodně neobtezujici, spočívá to víceméně v baneru v knihovně a pak v reklame na uspane obrazovce
Mohučanka já mám s reklamami a vlastně o nich vůbec nevím. Akorát když dočtu knížku a přepnu se na úvodní stranu, tam se cosi zobrazuje, ale pořádně jsem si to nikdy neprohlížela, prostě vlezu do seznamu svých knih, jednu otevřu a žádné reklamy už nevidím.
Vari MP Meri Pinot Noir jé, tak díky všem!! Moc jste mi pomohly ![]()
Mohučanka měla jsem Kindle s klávesnicí a kdybych si blbec nerozbila displej, mám ho pořád. Pak jsem měla zase kindle, ale po letech přestal fungovat z ničehonic. Tatínek má tuším Pocketbook -voděodolný, pro ty kdo čtou ve vaně a občas jim tam upadne....
bublifuk Nova verzia Kindle papewhite je tiez vodoodolna (IPX8).
bublifuk packetbook jsem kdysi měla a zničehonic mu rupnul displej napůl. zvenku přitom žádné poškození. Reklamace neuznaná.
Už jenom kindl.
Nemáte někdo tip na rodinný plánovací kalendář s přidanou hodnotou, z nějaké nadace nebo charity apod.? Předem děkuji.
(Čtečku mám PocketBook, ale Kindle je určitě lepší.)
dzizisketa několik let po sobě kupuju od Cesty domů (teda Ježíšek mi ho nosí
)
Tam jsem šla nejdříve, ale potřebuju s políčky pro každého rodinného člena, celkem 5.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.