"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Lenka22
2651 příspěvků moje polička 14. prosince 2023 10:43

Pinot Noir tohle matlání u těch olivových mýdel jsem taky zažila, koupila jsem si kdysi nějaká v dm nebo prostě v drogerii. Od té doby se olivovým vyhýbám. Ale jinak kupuju obyčejná mýdla kdekoliv v drogérce či dokonce v sámošce, na mytí rukou pro mě ok. Kupovala jsem i třeba Nesti Dante mýdla, hezky mi voněla, ale oproti obyč mýdlu kromě vůně nic navíc asi nebylo Nesti Dante.

Offline barbucha blogger
35899 příspěvků moje polička 14. prosince 2023 11:10

Nesti Dante kupuju ve velkým, vlastně ani jiný nepoužívám, voněj moc pěkně... mám je i v prádelníku. 

(mladej pán, kdykoliv přijde, ječí z koupelny jestli jsem si nevšimla že je 21. století - jakože chce tekutý mýdlo, tak mám i to, ale tuhý preferuju)

Lenka22 

Jako je to mýdlo, co jinýho nebo navíc bys chtěla? Má umejt ruce a hezky vonět, víc snad po tomto výrobku nemůžeš žádat... Aby ti při mydlení zazpívalo?

Offline Aranel
6623 příspěvků moje polička 14. prosince 2023 11:14

Pinot Noir Já jsem spokojená se značkou Nikko B, i tuhý šampón a kondicionér byly fajn.

Offline Lenka22
2651 příspěvků moje polička 14. prosince 2023 11:23

barbucha zazpívat by mohlo, což o to...ale spíš jsem měla na mysli cenové srovnání no..když nedělá nic víc než obyč mýdlo ve smyslu třeba vláčnosti kůže, nevysušování a tak. 

Offline barbucha blogger
35899 příspěvků moje polička 14. prosince 2023 11:32

Lenka22 

Tak já mám pocit, že vysušujou všechny. Jako pokud ti má ruce umejt i od mastnoty třeba... Za mě teda splňuje to, co po něm chci = myje a voní, takže cajk.

A mají je ve vedlejším květinářství, nemusím ani do drogerie nehledě na to, že mi drogerkový  mýdla spíš smrděj. Ještě tak Nivea jde, ale to je za mě asi všechno. A taky po ní nemám ruce jak samet, to snad nemůžeš chtít po žádným

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 14. prosince 2023 12:13

Když už tady jedou ta mýdla a jsme v blbých dotazech - jaké používáte misky pod mýdlo? 

Mám v zásobě krásná a voňavá mýdla od Almary, ale nepoužívám právě z praktických důvodů. 

Offline dzizisketa
8981 příspěvků moje polička 14. prosince 2023 13:04

Já mám dvě Nesti Dante na mytí těla, nějaké Emozioni in Toscana, které voní jako šatník mojí babičky, a to černé, to má takovou unisex vůni.

Offline viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 14. prosince 2023 14:58

Krehutka mam (asi) tuhle na umyvadle https://www.olivete.cz/keramicka-mydlenka--podlozka-pod-mydlo--obdelnikova-ul/

(obchod uz si nepamatuju) a na vane jsem mela misto misky kartacek na ruce, fungovalo to idealne:-)) akorat kvuli spolubydlicimu jsem poridila desny plastovy ovalek co dikybohu presne zapadne do prohlubne ve vane, takze je nenapadny a funkcni, asi z orionu nebo nekde z drogerie.

sprchace apod vubec nepouzivam a kdyz nekde dostanu, naliju to do pracky

Offline jerry
11247 příspěvků moje polička 14. prosince 2023 15:42
Reakce na Pinot Noir:

Používáte tuhá mýdla na ruce? Jaká kupujete?

Nesti Dante - vozím si je z Itálie ve velkém (a v prádelníku mám jedině kosatcová a fialková).

Jsou to tedy velké a těžké cihly (což v prádelníku nevadí, ale v koupelně musí člověk dávat pozor, aby mu nespadly na nohu). 

A občas Yardley, sady v TKmaxx. 

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 14. prosince 2023 16:48

Na tuhé mýdlo bych doporučila mydlovar kdysi jsem měla a krásně vonělo. Díky za připomenutí, jdu zase vyzkoušet. Měli jich víc zajímavých.

Intenzita vůně Lushe slábne jak vysychá. Ale líbí se mi jak na chvíli dokáže provonět koupelnu..

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 14. prosince 2023 17:35
Reakce na Miru:

999 slniecko 

...děkuju!

Dá se to k něčemu připodobnit.?, že to má třeba odér něco jako "houbičkovitost" v některých vůních s gardeniemi třeba.?, nebo je to víc do "živočišna"?.

​hmmmm....to je iná "houbičkovost".......no je to chuťovo "tmavé" a výrazné...to som pomohla, čo ?

Ale čierne olivy nie sú zlý smer...alebo si predstav kvalitný ocot Balsamico a vymeň octovú časť za hubovú...

Offline Miru
16855 příspěvků moje polička 14. prosince 2023 17:51

slniecko 

...kuju

Offline Mha
příspěvků moje polička 14. prosince 2023 17:53

slniecko

Jojo, houbovita ztuchlost:)

Taky trochu jako nově otevřené balení rýžových chlebíčků. 

Offline Mha
příspěvků moje polička 14. prosince 2023 17:58

Pinot Noir

Mýdlo vyzkoušené pro děti, které nesnesou parfemaci a rozsliznutí. 

Je tak tvrdé, že jsem si nějakou dobu myslela, jestli není z plastu. 

To, co děti dělaly s rozteklym mýdlem, si asi umíš představit. To byly umělecké instalace... 

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 14. prosince 2023 19:18

Pinot Noir Nejradši mám mýdla z mydlárny carovnymlyn.cz, ale kvůli ceně je skoro nekupuju, jsem škrt. Vyhovuje mi to nejobyčejnější mýdlo z dm i rossmanna.

Offline andulka01
12857 příspěvků moje polička 14. prosince 2023 19:24

Miru ok, přidám se :-) Velmi zemitá vůně, trochu jak mokrý kůň. 

Offline Miru
16855 příspěvků moje polička 14. prosince 2023 19:28

andulka01 

...začíná se mi to líbit čím dál víc

Offline Kokoska
35005 příspěvků moje polička 14. prosince 2023 22:23

K  nejakemu nakupu jsem dostala jako darek nerezove mydlo, ze pry proti pachu. Kam ja jsem ho asi dala?

Offline Pinot Noir
29919 příspěvků moje polička 14. prosince 2023 22:39

viktorka_od splavu ta mýdlenka je hezká, ta by se mi líbila (radši nepíšu, že si ji koupím, protože vyměnit ty naše hnusný plastový jsem chtěla už milionkrát, ale vždycky se zaseknu na tom, že jsou potřeba tři a přece tamty nevyhodím, a škoda peněz... )

Děkuju všem za tipy, mrknu, co mají v Rossmannovi, DM tu nemáme. Nesti Dante vypadají jako hit! Ta úplně tvrdá mýdla mi taky nevyhovují, nemám nervy se mydlit tak dlouho, o trpělivosti dětí si nedělám iluze vůbec. Musí to být prostě tak akorát! . Kupuju obvykle Niveu, chtěla jsem vyzkoušet něco přírodnějšího, ale to olivové byl teda fail děsnej. 

Offline Potrefenáhusa
38894 příspěvků moje polička 14. prosince 2023 23:07

Len měla skvelej i balzam na pusu, Akorat v papirovym obalu, kterej moc nedával valeni po kapsách 

Pinot Noir tech nesti Dante maj milion v zahradnictví v libeznicich, kdybyste měli cestu, mne přijdou moc velký