monis slyšet jsem to neslyšela...
Nevím kde se to vzalo, šíří se to hodně. Slýchám to fakt často, občas vidím i napsané.
monis slyšet jsem to neslyšela...
Nevím kde se to vzalo, šíří se to hodně. Slýchám to fakt často, občas vidím i napsané.
monisu nas v nasom kraji sa to pouziva tiez. Nie daleko od Moravy :)
monis mně to divný nepřijde, jako součást nějakého rozhovoru. Pražák s kořeny v jižních Čechách ![]()
Edit: tak v té verzi od žluťáska mi to divný přijde hodně
monis Já používám: Nmyslíš to vážně, že ne?
Též su z východní Moravy, tuhle konstrukci znám, ale sama nepoužívám, leda výjimečně. Ale nepřijde mi, že by to byl moravismus.
monis Mi to nepřipadá jako něco krajového, spíš zdůraznění slovesa.
Díky za objasnění, evidentně se jedná o celorepublikový fenomén s přesahem na Slovensko a se slepou skvrnou v místě mého rodiště![]()
monis já to taky neznám a přijde mi to divny
(Edit: vídám to tady, jinak jsem se s tom nikdy nesetkala)
Miru Je to z kategorie miluješ nebo nenávidíš. Má to silné aroma, hodně lidí ti řekne, že když na to nejsi připravená, tak ti to i škubne se žaludkem :-). Já jsem tým miluju lanýže.
Máte někdo zkušenost s lanýži?, jak to chutná, resp. výrobky s lanýži ve složení, jestli je to dobré nebo hodně osobité.?..
ja lanýže milujem, a keď som v oblastiach, kde rastú, tak som schopná sa živiť len výrobkami z nich:).....ale to máš ako so všetkým, niekto na to je, niekto nie...
dorota Díky za jazykové okénko. Používat tyhle větné konstrukce fakt používám. Ovšem vysvětlit to cizinci asi nevysvětlim. A přeložit taky nepřeložím.
Ale napsaný je to fakt zvláštní... a nevím, jestli se tam píše někde čárka nebo ne! :)
monis znám a asi i občas používám. Střední Čechy a Praha.
Myslím, že předstupeň jsou černé olivy. Jíst je to jíš? ![]()
...olivy miluju a černé obvzláště.!![]()
To je ujetý ten infinitiv slovesa:D. Dělám to taky? Já jsem si ani nikdy nevšimla, že by to někdo používal.
Dělat neděláš, ale teď začneš ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.