"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline RoSa
10179 příspěvků moje polička 15. prosince 2023 18:48

Mha jsem to tak nějak tušila, díky moc!!

Offline Tabea
8137 příspěvků moje polička 15. prosince 2023 18:50

continuity s ubytováním neporadím, my tam byli na otočku. 
Jen jsem se ještě pro jistotu divala, do kdy ty trhy vůbec jsou. U nás končí před Štědrým dnem. 
Norimberk

Do 30.12.

Rothenburg 

Bohužel jen do 23.12.

Regensburg

Taky do 23.12.

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 15. prosince 2023 19:03

Tabea

My vyrážíme zítra, spíš jsem myslela, kde je to večer lepší. 

Bookla jsem nějaký hotel v Norimberku a rovnou bezdětné využiji příležitosti a půjdeme se podívat také na to kongresové centrum NSDA. 

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 16. prosince 2023 12:20
Reakce na Kokoska:

Ja docela ziram, asi neznam nikoho, kdo pouziva tuhe mydlo.

​Tak to jsi tady prakticky v menšině, jak vidíš!

Já používám jen na ruce (RoSa souhlas, ráno po natření makeupem jinak nelze), ale třeba takovej milostpán nesnáší a nepoužívá sprcháče, takže si to tuhý mýdlo bere i do vany - nechá ho vždycky ležet na rantlu a já ho (teda to mýdlo ) pokaždý musím po tý vaně hledat a honit, pokaždý sklouzne, přičemž mě berou všichni čerti

Offline dorota
1231 příspěvků moje polička 16. prosince 2023 12:41

barbuchapodobne ako Kokoska nepoznám v mojom okolí ľudí, kt. používajú tuhé mydla. Očividne odlišné bubliny.

Offline Kokoska
35001 příspěvků moje polička 16. prosince 2023 13:11

barbucha a presne proto nesnasim tuhe mydlo. Klouze to, druhej to necha mimo misku a jeste to lezi v louzi vody, br. Navic mame umyvadla i na wc a tam nechat lezet mydlo mi prijde uplne blby.

Offline Kokoska
35001 příspěvků moje polička 16. prosince 2023 13:13

dorota moje mamka teda tuhe pouzivala a kdyz jsme tam prijeli s vnukem, byl tim uplne fascinovany. Porad si chtel myt ruce jen tim tuhym, i kdyz tekute tam bylo taky.

Offline Vilemina
2360 příspěvků moje polička 16. prosince 2023 13:15

barbucha připojuju se ke kokosce, mě  by ani nenapadlo tuhá mýdla  používat,  nějak mi to není  sympatický. Když  nějaký  dostanu, maže do prádelníku

Offline Catherinne
10859 příspěvků moje polička 16. prosince 2023 13:25

Kokoska Vilemina připojuju se k vám. Mě vždycky přišlo, že tam musí zůstat ty mydlinky, co měl na ruce člověk přede mnou, takže restaurace, kanceláře a tak, doma bych tohle dala, ale rozhodně by se mi nechtělo pořád čistit tu mydlenku a umyvadlo pod ní.

Offline Pinot Noir
29918 příspěvků moje polička 16. prosince 2023 14:01

Umyvadlo umývám denně, koukám, že bych mohla mít i to uhelný mejdlo!

Mně už před časem začalo vadit, že tekutá mýdla mají složení čtyřikrát tak dlouhá, než tuhá, a taky že z každého zůstane plastová piksla, zatímco tuhé je v papírové krabičce. Na chození do bezobalových obchodů nemám morál. 

Offline Pinot Noir
29918 příspěvků moje polička 16. prosince 2023 14:03

CatherinneNo já myslím, že tekutá mýdla byla právě vymyšlena pro ty veřejné umývárny. V domácnosti mi začala vadit výraznější neekologičnost. 

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 16. prosince 2023 14:19

Kokoska ja bych tuha nejradsi pouzivala, prijde mi to vic ekologicke, ale syn pak s nimi blbne, je to omatlane vsude a kostka mizi neuveritelnou rychlosti.

Pinot Noir nejhorsi je, ze dite ted dostalo v ramci "osvetove" kampane Dettol s davkovacem. Davkuje to zbytecne velke mnozstvi mydla a neda se to doplnovat, jen kupovat novou kapsli strasny!

Offline Jitka77
1939 příspěvků moje polička 16. prosince 2023 14:27

Do statistiky, v koupelně máme mýdlo tuhé, jedno na umyvadle a jiné u vany (používá muž, já se sprchuju jen čistou vodou - sprchové gely nevedeme vůbec, pro mě je to podobně zbytečná věc jako třeba aviváž), v kuchyni u dřezu máme tekuté právě kvůli manipulaci a hygieně. 

Kdyby se dělala anketa, kde všude po bytě má člověk krémy na ruce a balzámy na rty, napočítala bych asi pět stanovišť

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. prosince 2023 14:55

Lamicka všechny ty dávkovače dávají moc mýdla. My máme kvůli dětem nějaký z Lidlu a stačila by tak půlka. 

Já mám po tuhých mýdlech hrozně suché ruce, nevím čím to je, protože mi právě ta tekutá přijdou jako větší sajrajt.

Offline geekygirl
129 příspěvků moje polička 16. prosince 2023 15:08

Lamicka Sambo sa s tou nadobkou trosku pohral a uz sa da pouzit opakovane a doplnit akymkolvek tekutym mydlom.

Ale je pravda, ze mydla to dava zbytocne vela. 

Tekute mydlo pouzivame toto a zlozenie mi nepride dlhe, pritom umyva dobre.

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 16. prosince 2023 16:26

geekygirl takze se to dá hacknout, jo?to zkusím. Díky za tip na mýdlo. 

Offline geekygirl
129 příspěvků moje polička 16. prosince 2023 16:35

Lamicka Ale nepytaj sa ma ako, nieco odrezaval s nozikom, myslim. 

Toto konkretne mydlo je bez vone (hlavne v zime mam problem s ekzemom), ale maju aj vonave. Napriklad měsíčkové alebo citrus, levandula, ruža...

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 16. prosince 2023 16:43

geekygirl to mydlo vypada fajn, ja postupne vyrazuju z domacnosti vsechny prevonene veci. Ted mi mamka privezla tablety do mycky, ze je koupila vyhodne, ta vune je silene silna. Uz jsem si uplne odvykla. 

Online Myrtila
5348 příspěvků moje polička 16. prosince 2023 17:00

Lamicka Když píšeš o tabletách do myčky, máš vyzkoušené nějaké bez parfemace? Mně se teď povedlo koupit nějaké v DM, ale neumyjí všechno, takže je stejně střídám s jinými, které jsou ale na můj vkus hodně parfemované. Někde na IG jsou viděla úplně normální tablety, jaké používám, jenom vyloženě bez parfemace, ale bylo to v USA, tady zřejmě nejsou. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. prosince 2023 17:08

Myrtila já používám ty dm ekologické, vůni necítím. Ale nekamarádí se s ekoprogramem mojí myčky, nerozpustí se.