Pinot Noir Obdivuju. Nenosit rukavice, mám ruce v hroznem stavu. Mně se v takovém případě ta hlína zažere kolem nehtů tak, ze to nejde odstranit úplně dočista. A v práci mi dost často nekdo hledí na ruce, když předkládám nějaké dokumenty. To bych se styděla.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Pinot Noir Obdivuju. Nenosit rukavice, mám ruce v hroznem stavu. Mně se v takovém případě ta hlína zažere kolem nehtů tak, ze to nejde odstranit úplně dočista. A v práci mi dost často nekdo hledí na ruce, když předkládám nějaké dokumenty. To bych se styděla.
Mám je v hrozném stavu a stydím se za ně.
Ale já nikdy nejdu na zahradu pracovat, na co bych si brala rukavice, vždycky jenom nesu něco na kompost, zkontrolovat kluky na trampolínu, sednout si se skleničkou na houpačku nebo dolít pítko... A pak najednou zjistím, že od té jedné odkvetlé růže, kterou jsem nutně musela cestou ustřihnout, uběhla už hodina a půl, já přesadila půl záhonu a odnosila 15 konví a ve víně mám muchu. ![]()
Pinot Noir no a nebo jsem se fakt pripravila, pekne nakremovat ruce, vzit rukavice... uplne vzorne. no a za chvili se pristihnu, ze rukavice jsou odhozeny stranou a ja drapu nehtama ze zeme nejakej korinek
ja v rukavicich nic delat neumim, vadi mi to. nebo spis vedome mi to nevadi, ale jak na to nemyslim, automaticky je sundam. nastesti moje nehty jsou dost odolny
Pinot Noir taky to tak dělám. Rukavice mám snad patery. ![]()
Mi trvalo možná 15 let, než jsem si začala brát na hrabaní v zemi rukavice. I mrtváky jsem občas kopala bez. Ale postupně jsem se to naučila.
Já hlínu na rukou (nedejbože za nehty)nesnesu.Tak mám různě po zahradě rozmístěny rukavice,abych je mohla natáhnout kdykoliv zahlídnu, že je potřeba někde něco ustřihnout,vytrhnout atd.Protože taky nejdu nikdy pracovat na zahradu,jen se tak "jdu kouknout".
Pinot Noir viktorka_od splavu continuity Ono je to prý strašně zdravý hrabat se v hlíně/zemi, takže to děláte dobře ![]()
mame na zahradě hodně jilovitou pudu a ta moc příjemná není. Buď tvrdá nebo mazlava. Ale třeba v zahonech se zeminou nebo při výsadbě do květináčů či truhlíku do substrátu to je bez rukavic příjemné. Ale většinou i to dělám v rulavicich.
To jen tak vytrhnuti jednoho plevele a je z toho záhon, znám taky. dost často ještě ve svém kancelarskem oděvu, protože se jdu jen tak v pauze projít na zahradu a najednou pleju ![]()
Já hlínu na rukou (nedejbože za nehty)nesnesu.Tak mám různě po zahradě rozmístěny rukavice,abych je mohla natáhnout kdykoliv zahlídnu, že je potřeba někde něco ustřihnout,vytrhnout atd.
Tak ono je to nakonec všechno jinak, on ten můj muž je nakonec naopak hrozně čistotnej, že se nám všude válej rukavice...co kdyby ho nějaká práce náhle popadla:-D
Karja
Určitě.Já je teda nepovaluju,ale mám různý schovky...
Já mám dotaz z kategorie extra blbých...hledám reálné zkušenosti s domácí sadou na striplac od značky Alessandro. Máte některá? Na netu jinde jsou názory od naprd po úžasné. Nechci chodit na umělé nehty, mám hezký tvar a nosím stejně spíše kratší. Ale uvítala bych větší výdrž laku a tak si říkám, jestli by tudy nevedla cesta.
ja mam.vydrzej v poho 2 tydny, pak vetsinou sundavam.
moora děkuji, už je objednána. Tady se sešly ty potřebné rozhodující kladné ohlasy neboť Parfu má relevantnější hodnotu než strýček google ![]()
Kolik je obvyklá cena os účetní za udělání DP, příjmy různé z PS, DPČ, DPP, pronájmu. Nebo zvládnu sama? ![]()
JankaM To musíš posoudit sama, zda zvládneš zpracovat přiznání. Podívej se na portál ministerstva financí moje daně. Tam je interaktivní formulář, zkus si to vyplnit a uvidíš, jestli to chápeš a jak ti to jde. On ti i hlídá formální chyby při vyplnění. Samozřejmě nepozná, pokud si neuplatníš nějakou slevu nebo nárok na odpočet apod. Mám klienty, kteří se v daních orientují a typy příjmů, které uvádíš, si zvládáají do přiznání zpracovat sami. Pak si jen platí kontrolu. Ale jsou lidi, kteří si nevyplní přiznání ani s jedním jednoduchým příjmem.
Ad cena. Někdo ti to udělá za 200,- Kč, protože to dělá jako vedlejšku doma na koleně /a tím nemyslím, že by to muselo být špatně/ až za cca 10 tis. od renomovaných firem.
Ještě mě napadá, pokud se ptáš na cenu z důvodu nějaké finanční tísně... Pokud si někdo nemůže dovolit za služby zaplatit, jsou i nadace/organizace, kde ti pomohou nebo se obrátit na FÚ, pokud narazíš na ochotnou správkyni daně, pomůže taky. Nebo se zkusit zeptat nějaké účetní okolo. Já i moje profesní známé děláme některá přiznání zdarma. Ale už jsme poučené a je to na doporučení nebo když přibližně situaci toho člověka známe. Už jsme se několikrát spálily. Pomohly jsem, protože dotyčný vylíčil zoufalou situaci a potřebuje pomoc a on se z toho vyklubal vykuk.
notna děkuji, chtěla jsem mít představu jestli je to plácnu např 500 nebo 5000. Podívám se na ten portál a uvidím.
JankaM To je těžké odhadnout cenu. Záleží třeba i na regionu, jestli máš těch příjmů z dohod, pracovních poměrů a pronájmů 3 nebo 20 apod. Příjem z pronájmu může být jedno potvrzení třeba od SVJ nebo taky několik nájmů různých druhů.
JankaM Kamarád, dělá klasicky ten schwarzsystém (ale jak fakt plně, pěkné výdělky má, ne že si něco přivydělá na obživu) a celé učetnictví mu zpracuje holka ze jeden večer za tisícovku? Chápete to? Já ne. Ona asi to pro něj jen připraví a on si to jakože podá sám, ale stejně, mně přijde že za litra se na tebe dneska možná tak někdo otočí.
Můžu, zde asi po stopadesáté požádat o název mastičky co pomáhá na něco jako potničky. V záhybech kůže červené boláčky, svědící. Děkuji
Mám to někde vyfocené, ale nenacházím...
Catherinne sudocream to není?
Karja jestli má 12 faktur a toť vše, tak to má za chvíli. Asi bych si teda řekla trochu víc, ale jde to rychle, zvlášť když máš praxi. Já si dělám daně sama a jde to.
Catherinne imazol?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.