"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline viktorka_od splavu
49366 příspěvků moje polička 25. ledna 2024 19:17

Lamicka na te fotce je videt, jak je malicka:-)

ja si to pamatuju, libila se mi, ale popravde miss jsou mi stejne volny jako vrcholovy sport:-)

Offline Malvin
1649 příspěvků moje polička 25. ledna 2024 19:17

SunEclipse a proto jsem před tim použila zdeseneho smajlika. Presne jsem si říkala, kdo se toho slova čobol chytne a bude mi podsouvat národnostní nesnášenlivost, když popisuji cizi vyprávění, ktere melo dokladat možné duvody piskotu. Trvalo to 5 minut. 

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 25. ledna 2024 19:18
Online continuity
43178 příspěvků moje polička 25. ledna 2024 19:18

Já jsem myslela, že výraz čoboláci se začal používat až po rozdělení Československa?

Já jsem teda asi fakt divná, ale tehdy mi tak ve srande říkala česká kámoška a nijak me to neurazelo.

Online SunEclipse
3489 příspěvků moje polička 25. ledna 2024 19:19

Malvin no tak se zeptej maminky, podle čeho pozná čobolku od Slovenky.  Zajímalo by mě to, protože žádnou čobolku neznám, zato odsud znám spoustu úžasných Slovenek...

abych dovysvětlila - pokud tvá maminka použila tento výraz, asi jí taky přišla jako čobolka? jinak by řekla lidem se nelíbilo, že je Slovenka...

Offline Tabea
8141 příspěvků moje polička 25. ledna 2024 19:20

Malvin ja tě pochopila hned, že cituješ, jak jí říkali, protože se jim nelíbila. I bez uvozovek.

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 25. ledna 2024 19:21

Nebyl ten čobolák dřív chápán spíš jako vtipné označení než hanlivé? Já to znám od děství a mám pocit, že tak o sobě mluvili i Slováci, kteří k nám na ves jezdili na letní práce. Pak jsem to strašně dlouho neslyšela. Fakt snad od toho děství a až tady jsem se před pár lety dověděla, že je to hanlivé. Ale možná to byl nějaký styl humoru. My jsme byli zase pro ně Čehůni a taky to bylo bráno normálně

Offline Malvin
1649 příspěvků moje polička 25. ledna 2024 19:24

SunEclipse proboha!!! Díky téhle diskuzi přesně vím, proč tu skoro nepíšu. 

Jinak znám se spoustou Slovenek a Slováků. A jsou mezi nimi skvělí lidé i úplní trotli jako ostatne v každém jiném národě.

Online continuity
43178 příspěvků moje polička 25. ledna 2024 19:25

notna

To asi dost záleží na kontextu.

Mě ta historka od Malvin dost nadzvedla, ale primárně z úplně jiného důvodu a tam je ta cobola už dovršení vseho. 

Offline Řvousenka
1041 příspěvků moje polička 25. ledna 2024 19:28

continuity Ne ne, čo bolo, to bolo, terazky som majorom

Offline Malvin
1649 příspěvků moje polička 25. ledna 2024 19:37

SunEclipse muj popis vypraveni o atmosféře ve spolecnosti za pouziti slovni zkratky, ktera mela dokreslit atmosferu nesnášenlivosti vuci jedne miss, ma dokazovat, ze je mama xenofob? Snad te uklidní, ze od toho osudneho večera při sledování Vyprávěj jsem snad od ní ten výraz neslyšela. Nevybavuji si ani, že by kdy použila slovo ťaman, rakosnik ci ukačko. 

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 25. ledna 2024 19:42

continuity Určitě záleží i na kontextu. Ale tady je to popisované jen jako hanlivé označení. A já to tak neznala.

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 25. ledna 2024 19:45

SunEclipse Anebo třeba její maminka tam to negativní zabarvení vůbec nezná. Viz já. V dětství jsem slyšela si takto říkat Slováky. By mě nenapadlo, že je to pejorativní výraz.

Malvin Prosím tě, nic si z toho nedělej. Tady jsou ty soudy občas hodně rychlý

Online SunEclipse
3489 příspěvků moje polička 25. ledna 2024 20:00

Malvin pak se tedy omlouvám, špatně jsem si to vyložila.

Offline Malvin
1649 příspěvků moje polička 25. ledna 2024 20:04

SunEclipse dekuji ti. kdybych tam nezapmetla mámu, tak tu tak neplevelim. Ale moje rodina je fakt ta poslední, která by mohla být považována za xenofobní.

Offline Karja
44743 příspěvků moje polička 25. ledna 2024 20:09
Reakce na Řvousenka:

continuity Ne ne, čo bolo, to bolo, terazky som majorom

Jejku, no já jsem tady už psala, jak jsme byli se sambem v nějakém rybářském kempu, vedle nás mistři ze Slovenska v nějaké rybařině a jedna paní od vedle se rozhodla seznámit se s celým kempem, všechny tam obešla a oblažila svou přítomností a presne jim tohle řekla, když poznala, že jsou Slováci. My jsme se sambem byli mrtví:D. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 25. ledna 2024 20:13

Malvin Ukáčka používám já a mojim holkám to nevadí. Sláva Ukrajině! :D  

Offline Janulik03
20297 příspěvků moje polička 25. ledna 2024 20:41

Malvin dik za dovysvetlenie. Ano som dost hakliva na tie vyrazy, ktoré su radoby vtipné. 

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 25. ledna 2024 21:19

Já si tu první Miss taky pamatuji. Ten piskot byl desny. 

Nebylo to tím, že ta favoritka, která nevyhrála, byla z Ostravy?

A protože se to odehrávalo v Ostravě, ba ta reakce publika tak  naštvaná.

Mně se Christova líbila moc, právě těmi tmavými, hladkým vlasy. Ostatní měly na hlavě šlehačku,  ona byla není nimi jako bílá vrana.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 25. ledna 2024 21:22

Nechcete někdo kod na 20% slevy značky Philips? Platí do 31.3.2024