"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Garfie
28581 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 11:15

Kan notna To vůbec neznám! Ale u té mojí kamarádky už je to takový zlidovělý, ona i studovala polštinu na vysoké, jsou spolu snad od šestnáctil. :-)

Offline Pinot Noir
29922 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 11:24

notna To mně je jasné, že takoví jsou i tady. Ostatně před 15 lety jsme my byli "ti mladí", co furt otravují, že chtějí, aby se udělal chodník a nebrodilo se bahnem, kdo chtěl změnit trasu autobusu, aby tisíc lidí z nové čtvrti nemuselo na autobus chodit kilometr, kdo pořád chtěl zvyšovat počty kontejnerů a kdo otravoval s přístřeškem na nádraží, vždyť to tady padesát let fungovalo bez toho všeho a jak hezky se tu žilo! A to se k nám donesly jen střípky nadávek na "ty nové rozežrance" :) Tak teď to sleduju zvenčí v té diskuzi a bavím se, takhle na nás tady taky koukali. Dnes samozřejmě všichni s gustem využívají nové zastávky, nové linky, nové parky a hřiště a vsadím se, že mnozí, co nadávali, by teď už tvrdili, že to tady tak bylo vždycky.

A omezení tupci, co tykají Vietnamcům, pálí bordel a chovají se jak hovada, jsou samozřejmě tady taky. 

No a ze skupiny mě zatím nikdo nevyhodil, podle mě buď podle jména nevědí, kdo jsem, a kdo ví, tak mě zase bere za místní, naše rodina je veliká a celá usazená v té obci, navíc hodně činnorodá v různých spolcích, funkcích, organizacích... Myslím, že tam platím skoro za místní.

Offline jerry
11252 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 11:29
Reakce na Pinot Noir:

A to se k nám donesly jen střípky nadávek na "ty nové rozežrance" :)

​Ale že se ti "rozežranci" přihlásili k trvalému pobytu (a třeba v obci mají i sídlo firmy), čímž do obecního rozpočtu přitekly další peníze z daní, tak to už bylo nad rozlišovací schopnosti starousedlíků.

Offline Pinot Noir
29922 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 11:41

jerry Ano, je to tak. Nutno teda ale i dodat, že za některé výkřiky ze strany nových občanů jsem se taky styděla. Protože přistěhovat se dobrovolně do obce, která leží mezi dvěma letišti a potom si stěžovat na letadla, to mi taky nepřipadá normální.

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 12:11

Garfie Taky tu reklamu neznám. jen jsem dnes v souvislosti s novým kancléřem někde mimo jiné četla, že byl šéfem T-Mobile a za jeho působení byla vyrobená kontroverzní reklama, za kterou se musel omlouvat Polákům. Tak se mi to spojilo s tím, co psala Kan 

Pinot NoirJsem si už  vyzkoušela obě pozice. I těch nových, tak "zapšklých" starých. Jsem to tu nedávno psala. Akorát já neprudím, ať jsem na kterékoliv straně. jsem ji jen anonymně ulevila tady.

A hlluk z letiště mě teda pobavil. By mě fakt zajímaly myšlenkové pochody takových lidí

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 12:20

Garfie notna jj, je to reklama na t-mobil z roku 2014 a myslím, že na youtube je stále.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 12:27

notna Hele to je všude, náplava&starousedlíci. U našich teda v dědince je klid, jelikož tam není kde stavět ale kamarádka má slepice a pořád od náplavy poslouchá, že je budí jejich kohout. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 12:43
Reakce na Pinot Noir:

aby služební a zemědělská vozidla zůstávala u firem a družstva 

​Jé, to mi připomnělo, jak v babičcině vesnici (teda ono je to spíš pidi městečko) jezdil pan řidič místního autobusu (tzv. Táborák) domů tím linkovým autobusem my děti z Prahy na prázdninách u babičky jsme z toho vždycky byly na větvi, že někdo jezdí až před vlastní barák autobusem.

Offline stes
9282 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 12:53

Říká se v cizině nebo u cizincu tady nějak nehezky Čechům? Nebo jsou ty strašný např. větve, jen naší specialitkou?

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 12:56

Jezis ale ta reklama byla genialnikot packowy, lyzaky malinowe, telefon komurkuwy amerikaňsky

Offline stes
9282 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 13:02

711990 dej prosím odkaz

Už to mám...vyměňáme...škoda to nevytunil spravnej polskej přízvuk 

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 13:04

stes rekama TADY

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 13:06

stes Jo ve světě se o nás říká, že jsme jako cyklisti, hrbíme se a pořád šlapem. A poláci říkají: pepiszky- vyčuránci.

Offline stes
9282 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 13:09

Kan no vida..zajimavy

Offline jerry
11252 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 13:26

Ta reklama byla skvělá - vůbec jsem nevěděla, že se za ni musel T-Mobile omlouvat.

Offline Tabea
8142 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 13:30
Reakce na stes:

Říká se v cizině nebo u cizincu tady nějak nehezky Čechům? Nebo jsou ty strašný např. větve, jen naší specialitkou?

​v Německu jsem nikdy žádný jméno pro Čechy neslyšela, na Poláky jen rádoby vtipný narážky, že kradou auta. Ale mají nepěkný označení pro Italy a pak pro Balkáně, Turky, Araby. Souvisí to s příchodem gastarbeiterů v šedesátkách a sedmdesátkách. 
Jinak teda i východní Němci to ve starých spolkových zemích dostávají sežrat. 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 14:28

notna Tak člověk si sám může říkat leckjak a může se stát, že původně hanlivý označení celá skupina přejme (niga), ale to pořád neznamená, že je vhodný, aby ho tak oslovoval někdo zvenku, nebo že to od někoho zvenku snese.

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 14:34

711990 to jsem nikdy neviděla! Nekorektní, ale směju se moc

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 14:50

Zina souhlasím, jen jsem psala, ze jsem ten výraz nevnimala negativně a dozvěděla jsem se to až o mnoho let později. Myslím, ze jsem to nikdy v životě ani nepoužila. A vědomě vím, ze to není OK, ale podvědomě  mám to zafixovane už asi navždy jako naprosto neutrální výraz. 

Online Karja
44744 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 15:00

Mně tyká jeden kluk z rychlýho občerstvení, jako nevadí mi to. I když já jsem taková slušná a milá na všechny a vždycky nějaká otázka "chceš příbor, budeš jíst tady" po "dobrý den, poprosila bych vás, je prostě vtipná:-D. ale už jsem přemýšlela, jestli mu to třeba nemám říct kvůli jiným zakázníkům. Myslím, že je to nějaký Srb nebo tak něco, nějakej Jihovýchod Evropy.