Tabea kdyz se syn ucil mluvit, rikal to taky v zenskem tvaru, podle me me. Pak se to naucil spravne, narodila se dcera a zacinala mluvit v muzskem rode podle brachy ![]()
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
continuity sjednotilo pravopisne, ne? Foneticky to snad stejne bylo?
Raduza gratulujem a v dobrom závidím ![]()
Evaeva Tabea Jo a ještě k tomu to pochopitelně žena používat nemusí (jako třeba u nás to "a" na konci), jen se to tak nějak očekává, je to takové jemnější....a třeba někde už to úplně splynulo a v podstatě to používají obě pohlaví, třeba hůlky se řeknou (o)hashi a mám pocit, že "hashi" jsem nikdy neslyšela a ohashi už používají i muži.
Nebo třeba přivlastňovací prefix "no", -"já" se řekne watashi, "moje" je pak watashi no-to je neutrální forma....chlap (hlavně mladej) může říct "boku no" a taky se dá říct "ore no" a to už záleží na kontextu, je to považování za hodně maskulinní, až takové "macho", pokud to řekneš, vyjadřuješ sílu (nebo nezdvořilost).
A když jsem u zajímavostí, třeba minulý čas mají i přídavná jména (teda některá)....
Garfie jeste dodej, ze japonstina je snadna, ze tak v Japonsku mluvi i maly deti ![]()
Garfie jojo, moje oblíbené anime se jmenuje Boku no hero Academia ![]()
Mulen No tak už aspoň víme, že hlavní hrdina je kluk! ![]()
Garfie
přesně. V češtině by to z názvu jasné nebylo.
Fakt blbej dotaz, ale připomněla mi to teď hudební debata vedle ve vlákně. Nemáte tip na nějaké české písničky, na které bychom mohly cvičit zumbu? Děláme takovou mezinárodní kompilaci....vím, že je tady i hudební vlákno, ale tam je to asi víc intelektuální debata, já potřebuju něco chytlavýho. ![]()
Garfie zkus neco od Michala Davida, to je chytlavy ![]()
Garfie tak napadlo by mě, ale... rozšiřovat "slávu" Dlouhé noci do Japonska asi nechci ![]()
SunEclipse andulka01
Vaše myšlenky jsou jen opisem mých, v přesném pořadí!
Já si to dokonce i pustila, ale to nedám, když pominu všechno ostatní, ten hlas je asi fakt strašný, když neznáš ani slova.
Garfie hele a třeba Tatabojs?
Garfie co něco z Jananas? Máš Spotify nebo YT, že bychom ti dávaly rovnou odkazy?
Fakt blbej dotaz, ale připomněla mi to teď hudební debata vedle ve vlákně. Nemáte tip na nějaké české písničky, na které bychom mohly cvičit zumbu? Děláme takovou mezinárodní kompilaci....vím, že je tady i hudební vlákno, ale tam je to asi víc intelektuální debata, já potřebuju něco chytlavýho.
Olga Lounová Láska v housce, Optimista.
andulka01 Jasan, klidně spotify (to by bylo ideální, tím to přeposíláme i naší lektorce) nebo YT
Tip na ubytování v Brně centrum s parkováním? Pro 2, pokud možno se snídaní. Nic moc jsem nenašla.
JankaM Já toužím přespat v tom zrekonstruovaném Avion hotelu na České, parkování teda o 3 minuty chůze dál, ale hlídané. Po tom toužím moc, až bude nějaký divadlo na Špilberku, nebo košt naturálního vína, tak tam spím.
EDITH4B Klidně, beru cokoli, prohrabu se tím. :-)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.